Skip to content

HR Business Partner

Amsterdam, Noord-Holland, NederlandHR

Functieomschrijving

Hoofddorp / Amsterdam - Ben jij een ondernemende HR professional die excelleert op het snijvlak van business en HR? Hou jij van een veeleisende commerciële omgeving waar verandering een constante is en ben jij in staat om de strategische behoeften van DPG Media te beoordelen, te begrijpen en deze te vertalen naar een passende people strategie? En krijg jij energie van een uitdagende omgeving waarin je zelfstandig kunt werken? Dan hebben wij dé baan voor jou!

DPG Media is op zoek naar een ervaren HR Business Partner voor onze afdelingen Magazines/Redactie & Operations (o.a. drukkerij en distributie). Je wordt onderdeel van ons team van HR Business Partners en krijgt de ruimte om zelfstandig te werken in een uitdagende omgeving waarin inspireren, informeren en entertainen centraal staan.

Wat ga je doen?
Als HR Business Partner fungeer je als het primaire aanspreekpunt voor de directie en het management binnen DPG Media, waarbij je verantwoordelijk bent voor het beheer van een team van 600-1000 collega's. Je vervult een essentiële rol in het strategisch benaderen van adviesaanvragen, onder andere in het kader van overnames en reorganisaties. Als strategische partner voor de bedrijfsvoering bepaal je in samenspraak met de directie en het management, de gewenste richting en de benodigde middelen, terwijl je actief bijdraagt aan de ontwikkeling van een heldere bedrijfsvisie. Bovendien draag je bij door het ontwikkelen en adviseren van organisatiedesign-strategieën met als doel het verbeteren van de efficiëntie en effectiviteit van de organisatie, rekening houdend met factoren zoals de bedrijfscultuur, de marktomstandigheden en de bedrijfsstrategie.


En verder..

 • Het opbouwen van vertrouwen en het onderhouden van goede relaties met business stakeholders.

 • Identificeren van project mogelijkheden waarin je als "change agent" fungeert en waardevolle veranderingen kunt doorvoeren, zoals het verbeteren van de feedback-cultuur en het uitvoeren van structuurveranderingen.

 • Advies en coaching verlenen aan het management.

 • Samen met HR-collega's werk je aan processen voor ontwikkeling, succession planning, interne mobiliteit en geef je vorm aan deze processen. 

 • Initiëren van verandering door een grondige analyse van de bedrijfsomgeving. Je draagt bij aan een prestatiecultuur door het bieden van meetbare prestatie-indicatoren en ontwikkelingsplannen.

 • Samen met leidinggevenden zorg je voor een duurzame organisatiestructuur, waarin je de ontwikkeling van people & leadership skills en teamprestaties optimaliseert en bewaakt.

 • Samen met stakeholders zorg je voor een eerlijke toepassing van het loonbeleid en de sociale wetgeving.

 • Zorgen voor de juiste feiten en cijfers. Door het in kaart brengen en analyseren van key metrics bouw je mee aan de organisatie van de toekomst.


Wie zijn wij?
Onze HR afdeling ondersteunt de organisatie van DPG Media op HR vlak in zowel Nederland als België. Een team van business partners houdt regie over de HR activiteiten voor onze bedrijfsonderdelen. Naast de HR Business Partners bestaat ons HR team uit experts die in elk land werken op verschillende domeinen: het team HR Operations & Reward (Services, Payroll, Flex Operations, Mobiliteit, Reward, HR processen en HR consultancy). Verder kent onze afdeling specialisten in recruitment, talent en learning & development. We zijn een professionele HR afdeling waarin je over verschillende HR disciplines en bedrijfsonderdelen van elkaar leert en met elkaar samenwerkt.

Wat zoeken we in jou?

 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een rol als HR Manager of HR Business Partner.

 • Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding.

 • Je beheerst de Nederlandse taal vloeiend in woord en geschrift.

 • Idealiter heb je een achtergrond in zowel de harde als de zachte kant van HR.

 • Je bent werkzaam geweest in een grote en complexe organisatie.

 • Je hebt ervaring met overnames en reorganisaties.

 • Ruime ervaring in het behandelen van adviesaanvragen binnen complexe organisaties is een vereiste.

 • Je hebt succesvol samengewerkt met ondernemingsraden.

 • Je bent diplomatiek en tactvol.

 • Je haalt energie uit het coachen en inspireren van anderen.

 • Je hebt een stevige dosis ervaring, bent in staat om complexe situaties correct in te schatten en hiernaar te handelen.

 • Je bent bereid te reizen tussen Amsterdam, Best en ons kantoor in Antwerpen.


Wat hebben we jou te bieden?

 • Een uitdagende, professionele en plezierige werkomgeving in een ambitieuze organisatie die constant streeft naar verbetering en groei.

 • Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn.

 • Flexibiliteit in waar en wanneer je werkt en veel ruimte voor initiatief en goede ideeën.

 • Een mooi arbeidsvoorwaardenpakket op basis van 36 uur, waaronder winstdeling, een keuzebudget, gratis krant en ruime opleidingsmogelijkheden.

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan nu!
Ben jij klaar voor deze uitdaging en herken jij jezelf in dit profiel? Neem de volgende stap in je carrière en sluit je aan bij ons team bij DPG Media. Solliciteer vandaag nog en maak het verschil binnen onze organisatie. 

Wil je meer weten over de vacature? Tessa Kaatee (Corporate Recruiter) beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar tessa.kaatee@dpgmedia.nl

Onze recruiters doen enorm goed werk, we hebben daarom geen hulp nodig om onze vacatures in te vullen. Dank je wel!

Vereisten

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is. Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.

Ontdek wat wij je te bieden hebben.
Je vindt ons ook op LinkedIn en Twitter.

of