HR Business Partner (Commerce)

Job description

Hoofddorp – Ben jij de HR professional die excelleert op het snijvlak van business en HR ? Hou je van een veeleisende commerciële omgeving waar verandering een constante is ? Dan hebben we de ideale baan voor jou ! We zijn op zoek naar een ervaren HR professional om ons team van HR Managers te versterken in het commerciële domein van DPG Media (marketing, sales, online).

Wat ga je doen?

Als HR Manager (business partner) ben je een sparringpartner voor managers en medewerkers in de organisatie. Je draagt het HR beleid in de business en borgt voortdurend de invulling van goed werkgeverschap zoals DPG Media dit bedoelt.

 • Je werkt in een accountteam met collega HR managers voor de commerciële afdelingen van DPG Media en voorziet leidinggevenden gevraagd en ongevraagd van advies over HR thema’s in de volle breedte.
 • Je begeleidt de business bij verandertrajecten (bv. organisatiewijziging of herstructurering) van OR adviesaanvraag tot implementatie en uitvoering.
 • Je pakt complexe HR vraagstukken op waarbij je problemen analyseert en oplossingen biedt. Of het nu gaat om individuele cases (functioneren, verzuim, talentontwikkeling of ontslag), afdelingsvragen (teamdynamiek, kwaliteit en samenstelling) of strategische HR onderwerpen (bv. strategische personeelsplanning of organisatie ontwikkeling).
 • Je werkt projectmatig aan specifieke bedrijfsbrede HR thema’s die voortvloeien uit de HR strategie of vanuit de business behoeftes.


Wie zijn wij?

De afdeling HR Business & Operations van DPG Media is verantwoordelijk voor de implementatie en uitvoering van het HR beleid in de volle breedte van het vakgebied. Hier werken 12 HR Managers voor verschillende onderdelen van de organisatie verdeeld over 3 sub-teams (nieuwsmedia & magazines, commerce en operations). De organisatie wordt op HR vlak daarnaast ondersteund door een centraal HR Service Center en recruitment team. De totale HR afdeling bestaat verder uit een HR Reward & Development team met experts op gebied van learning & development, arbeidsvoorwaarden en mobiliteit, een HR Flex Center en de afdeling Facilities.


Wat zoeken we in jou?

 • Met jouw positieve instelling kijk je voorbij de beren op de weg. Je steekt de handen uit de mouwen. En zonder al te veel aanwijzingen weet jij je snel de weg te vinden binnen een complexe organisatie
 • Je beschikt over een stevige dosis ervaring (minimaal 5 jaar) in een rol als senior HR adviseur, HR Manager of HR Business Partner;
 • Je hebt aantoonbare ervaring in sterk commerciële organisaties;
 • Je schrikt niet van één of meer organisatieveranderingen en herstructureringen (zowel op individueel als organisatieniveau). Je pakt dit met beide handen en zorgt voor een professioneel en menselijk proces;
 • Je gelooft dat de data ons de juiste feedback geeft en handelt hier ook naar. Je gaat op managementniveau hier het gesprek over aan;
 • Je kan op de juiste momenten sturend zijn en een leidende rol nemen, maar bent flexibel genoeg om je te kunnen aanpassen aan wat nodig is om succesvol te zijn.


Wat hebben we je te bieden?

 • Een uitdagende, professionele en leuke werkomgeving in een organisatie met ambitie om te groeien en het steeds beter te doen;
 • Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn;
 • Een plek aan tafel bij de business, waar je de rol van HR verder kan uitbouwen;
 • Flexibiliteit in waar en wanneer je werkt en veel ruimte voor initiatief en goede ideeen;
 • Een mooi arbeidsvoorwaardenpakket op basis van 36 uur, met o.m. winstdeling, een keuzebudget, gratis krant en ruime opleidingsmogelijkheden.


Bij DPG Media is iedereen welkom. Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Job requirements

Interesse? Reageer dan snel!

Heb jij eerst nog vragen? Ik beantwoord die graag via bart.de.bock@dpgmedia.nl of 06-30411354. Een WhatsApp bericht mag ook.


Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals AD, de Volkskrant, Q-Music, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.


Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.