HR Business Partner

 • HR
 • Amsterdam, Netherlands

HR Business Partner

Job description

Hoofddorp – Ben jij een HR professional die excelleert op het snijvlak van business en HR? Heb je een passie voor media en wil je graag écht het verschil maken in een omgeving die continu in beweging is?

Dan hebben we de ideale baan voor jou ! We zijn op zoek naar een ervaren HR professional om ons team van HR Business partners te versterken. Bouw mee aan het succes van onze merken zoals nieuwstitels (o.m. AD, de Volkskrant, Trouw en het Parool), magazines (o.m. Libelle, Margriet, Veronica en Donald Duck), websites (o.m. Nu.nl, Nationale Vacaturebank, VTWonen en Autotrack), en radio (QMusic). Een omgeving die bruist van creativiteit en waar betrokken medewerkers in al onze teams direct bijdragen aan het resultaat.

Wat ga je doen?
Als HR Business Partner ben je een sparringpartner voor managers en medewerkers in de organisatie. Je draagt HR beleid voor een aantal verschillende bedrijfsonderdelen en borgt voortdurend de invulling van goed werkgeverschap zoals DPG Media dit bedoelt.

 • Je werkt in een team met collega HR Business Partners voor de diverse onderdelen van DPG Media en voorziet leidinggevenden gevraagd en ongevraagd van advies over HR thema’s in de volle breedte.

 • Je geeft samen met jouw collega’s vorm en invulling aan de HR agenda voor jouw bedrijfsonderdelen.

 • Je begeleidt de organisatie bij verandertrajecten van OR adviesaanvraag tot implementatie en uitvoering.

 • Je pakt complexe HR vraagstukken op waarbij je problemen analyseert en oplossingen biedt. Of het nu gaat om individuele cases (functioneren, verzuim, talentontwikkeling of ontslag), afdelingsvragen (teamdynamiek, kwaliteit en samenstelling) of strategische HR onderwerpen (bv. strategische personeelsplanning of organisatie ontwikkeling).

 • Je werkt projectmatig aan specifieke bedrijfsbrede HR thema’s die voortvloeien uit de HR strategie of vanuit de business behoeftes.


Wie zijn wij?
De afdeling HR Business & Operations van DPG Media is verantwoordelijk voor de implementatie en uitvoering van het HR beleid in de volle breedte van het vakgebied. Hier werken 12 HR Business Partners voor verschillende onderdelen van de organisatie verdeeld in 2 sub-teams (journalistiek en commercie/technologie). Er is ondersteuning van een centraal HR Service Center en Recruitment team. De totale HR afdeling bestaat verder uit een HR Reward & Development team met experts op gebied van learning & development, arbeidsvoorwaarden en mobiliteit, een HR Flex Center en de afdeling Facilities.

Job requirements

Wat zoeken we in jou?

 • Met een positieve instelling kijk je voorbij de beren op de weg en neem je initiatief. Zonder al te veel aanwijzingen weet jij je snel de weg te vinden binnen een complexe organisatie.

 • Je beschikt over een stevige dosis ervaring (minimaal 5 jaar) in een rol als senior HR adviseur, HR Manager of HR Business Partner.

 • Je hebt je ervaring opgebouwd bij vnl. grotere organisaties (vanaf 300 medewerkers) en sterk veranderende commerciële of technologie gedreven sectoren.

 • Je schrikt niet van één of meer organisatieveranderingen en herstructureringen (zowel op individueel als organisatieniveau). Je pakt dit met beide handen aan en zorgt voor een professioneel en menselijk proces.

 • Je gelooft dat de data ons de juiste feedback geeft en handelt hier ook naar. Je gaat op managementniveau hier het gesprek over aan.

 • Je kan op de juiste momenten sturend zijn en een leidende rol nemen, maar bent flexibel genoeg om je te kunnen aanpassen aan wat nodig is om succesvol te zijn.


Wat hebben we je te bieden?

 • Een uitdagende, professionele en leuke werkomgeving in een organisatie met ambitie om te groeien en het steeds beter te doen.

 • Een grote diversiteit aan toonaangevende media merken waar je dagelijks mee te maken krijgt.

 • De vrijheid om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn.

 • Een plek aan tafel bij de business, waar je de rol van HR verder kan uitbouwen.

 • Flexibiliteit in waar en wanneer je werkt en veel ruimte voor initiatief en goede ideeën.

 • Een mooi arbeidsvoorwaardenpakket op basis van 36 uur, met o.m. winstdeling, een keuzebudget, gratis krant of magazine en ruime opleidingsmogelijkheden.


Bij DPG Media is iedereen welkom. Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.

Solliciteren, en dan?
Heb je direct zin om aan de slag te gaan als HR Business Partner? Solliciteer dan met je CV en een korte motivatie. Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Stuur dan een mail naar Roy Snoeijink (Corporate Recruiter bij DPG Media) via roy.snoeijink@dpgmedia.nl.

Onze recruiters doen enorm goed werk, we hebben daarom geen hulp nodig om onze vacatures in te vullen. Dank je wel!