Overslaan naar content

Grootboek Manager België en Nederland

Antwerpen, Vlaams Gewest, BelgiëFinance

Functieomschrijving

Antwerpen - Ben jij een gedreven Finance professional met een passie voor media? Zoek je een leidinggevende rol waarin je jouw expertise kunt inzetten om een team van 20 getalenteerde professionals te leiden? Dan is deze vacature voor GL Manager binnen DPG Media jouw volgende carrièrestap!

DPG Media
Inspireren, entertainen en informeren: da’s het DNA van DPG Media samengevat in drie trefwoorden. En wie al eens Scrabble speelt, weet dat je daarmee punten scoort. Onze lezers, luisteraars en kijkers raken we elke dag in het hart, zowel online als offline, met straffe verhalen, razendsnel nieuws en sprankelend entertainment. Het kloppend hart van onze groep wordt gevormd door sterke mediamerken zoals VTM, Het Laatste Nieuws, Qmusic, Dag Allemaal, De Morgen, Humo, VTM Nieuws,... Daarnaast vormen de online services (Tweakers, Spaargids, Mijnenergie, Independer en Livios) een snel groeiende tak binnen DPG Media.

We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen. Binnen Finance vormen we samen met onze Nederlandse collega’s, die gevestigd zijn in Hoofddorp, één team. De Finance afdeling van DPG Media in België is gevestigd in het gloednieuwe gebouw op het Mediaplein in Antwerpen, achter het Centraal Station. Om dit team te versterken zijn we op zoek naar een GL Manager.

Welke uitdaging ga jij aan?
Als GL Manager ben je de sleutelfiguur voor alle financiële aangelegenheden binnen ons bedrijf. Je rapporteert rechtstreeks aan de BENE Finance manager en hebt een breed takenpakket welke volgende aspecten omvat:

 • Verantwoordelijk voor het beheer van het grootboek en de boekhouding van het bedrijf.
 • Coördineren van financiële processen en maandelijkse afsluitingen. 
 • Oplossen van complexe accounting vraagstukken en bijdragen aan de financiële integriteit van het bedrijf. 
 • Aanspreekpunt voor de externe revisor tijdens interim-, eindejaars en tussentijdse controles. 
 • Zorgen voor naleving van financiële richtlijnen en voorschriften.
 • Samenwerken met interne belanghebbenden en externe auditors. 

Als GL Accountant streef je naar procesverbetering en efficiëntie binnen de financiële afdeling. Het analyseren van financiële gegevens en verstrekken van inzichten aan het management pak je binnen een handomdraai op. Je kunt snel en accuraat financiële input leveren voor strategische oefeningen of andere ad hoc analyses.

Wat heb jij in je mars?

 • Je hebt een masterdiploma, en beschikt over minstens 5 jaar relevante ervaring.
 • Audit kent geen geheimen voor jou (big four ervaring is een plus)
 • Je werkt graag zowel uitvoerend als strategisch.
 • Je hebt een uitstekende kennis van boekhoudkundige normen en wetgeving.
 • Je bezit over sterke analytische vaardigheden en het vermogen om complexe financiële gegevens te begrijpen.
 • Je bent hands-on, proactief, iemand met drive die ervoor gaat.
 • Je bent vloeiend in het Nederlands.
 • Je bent communicatief sterk, enthousiast en gepast assertief.
 • Kennis van BEGAAP en IFRS is een plus

Verder ben je een initiatiefnemer die proactief en zelfstandig handelt. Tot slot ben je een echte teamplayer, vlot in de omgang en enorm geëngageerd om jouw drive en passie in te zetten in een werkomgeving die mogelijkheden biedt.

Wat mag je verwachten van DPG Media?
Een job binnen een gedreven Finance afdeling die voor België en Nederland werkt. Naast een mooie verloning en dito legale voordelen, kom je terecht in een boeiende en dynamische omgeving. Je werkt minimaal 3 dagen per week vanuit ons splinternieuw gebouw in Antwerpen aan het Centraal Station of ons kantoor in Hoofddorp wat goed te bereiken is met zowel de auto als het openbaar vervoer. 1 of 2 dagen per week thuiswerken behoort daarmee tot de mogelijkheden.

Creatieve oplossingen voor complexe problemen en samenwerken met veel verschillende teams: werken bij DPG Media is elke dag anders. Die realisaties kunnen we enkel neerzetten dankzij teamwork en een toffe werksfeer. Van de inspirerende babbel aan de koffiemachine, de uitnodigende inrichting van onze gebouwen tot de legendarische personeelsfeesten: de mediavibes hangen overal.

Naast een competitief salaris mag je rekenen op heel wat extra legale voordelen zoals een mobiliteitspakket met keuzevrijheid waaronder een bedrijfswagen met tankkaart. We geloven daarnaast in een gezonde werk-privébalans waarbij we je voldoende zuurstof geven door ons well-being en flexwerk beleid.

De strategie van DPG Media focust op de digitale versnelling en hoe we ervoor zorgen dat we als leidend mediabedrijf voorop blijven. Daarvoor zijn ook jouw talenten, kennis en skills cruciaal. Dus geven we je alle kansen om te blijven groeien. Zo houd je grip op je toekomst. Via verschillende opleidingen en de “Academy by DPG Media” neem je ownership over jouw ontplooiing.

Vereisten

Solliciteren
Ben jij top in je vakgebied of heb je de ambitie om top te worden? Fleur je helemaal op in een warme, creatieve, bruisende omgeving waarin je constant uitgedaagd wordt? Solliciteer via de button en laten we samen bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Want jouw talent is welkom bij DPG Media, ongeacht jouw achtergrond en voorkeuren.

of