GL Accountant

  • Finance
  • Antwerpen, Belgium

GL Accountant

Job description

Inspireren, entertainen en informeren: da’s het DNA van DPG Media samengevat in drie trefwoorden. En wie al eens Scrabble speelt, weet dat je daarmee punten scoort. Onze luisteraars en kijkers raken we elke dag in het hart, zowel online als offline, met straffe verhalen, razendsnel nieuws en sprankelend entertainment. Het kloppend hart van onze groep wordt gevormd door sterke mediamerken zoals VTM, Het Laatste Nieuws, Qmusic, Dag Allemaal, De Morgen, Humo, VTM Nieuws,... Daarnaast vormen de online services (Spaargids.be, mijnenergie.be, independer.be en Livios) een groeiende tak binnen DPG Media.

We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen. Binnen Finance vormen we samen met onze Nederlandse collega’s, die gevestigd zijn in Hoofddorp, één team. De Finance afdeling van DPG Media in België is gevestigd in het gloednieuwe gebouw op het Mediaplein in Antwerpen, achter het Centraal Station.

Om dit team te versterken zijn we op zoek naar een hands-on General Ledger accountant.

Een greep uit jouw takenpakket:

  • Opvolgen en nakijken van een aantal balansrekeningen die aan jou worden toegewezen;
  • Tijdig uitvoeren van de account reconciliaties van de aan jouw toegewezen balansrekeningen;
  • Verwerken en opvolgen van de te ontvangen facturen en provisies;
  • Aanspreekpunt en bijdrage plan- en control cyclus t.b.v. business controllers.


Verder ben je ook verantwoordelijk voor het gedeeltelijk opstellen van de jaarrekening en het begeleiden van de audit voor de aan jou toegewezen onderdelen. Tot slot streef je naar een continue verbetering van onze financiële bedrijfsprocessen.

Job requirements

  • Je hebt een diploma richting finance, accountancy,... op zak
  • Je hebt minimum 3 jaar relevante ervaring
  • Je beschikt over een sterk analytisch inzicht en je legt steeds de link tussen de balans- en de resultatenrekening
  • Je hebt de nodige zelfstandigheid, bent stressbestendig en mist geen deadline


Als General Ledger accountant bij DPG Media zit je mee in de driver’s seat wat betreft efficiëntie, procesverbetering, ontwikkelingen en digitalisering op vlak van accountancy.

Verder ben je een initiatiefnemer die proactief en zelfstandig handelt. Tot slot ben je een echte teamplayer, vlot in de omgang en enorm geëngageerd om jouw drive en passie in te zetten in een werkomgeving die mogelijkheden biedt.

Wat mag je verwachten van DPG Media?
Deze opportuniteit biedt je een fantastische job in hét mediabedrijf van Vlaanderen, binnen een moderne en groeiende Finance afdeling waar ieder talent zich thuis voelt. Je krijgt er bovendien een top team van collega’s bovenop.

Je hebt een ondersteunende en tegelijk ook sturende rol ten aanzien van de andere afdelingen van het bedrijf. Hierdoor bouw je al snel een intern netwerk uit.

Creatieve oplossingen voor complexe problemen en samenwerken met veel verschillende teams: werken bij DPG Media is elke dag anders. Die realisaties kunnen we enkel neerzetten dankzij teamwork en een toffe werksfeer. Van de inspirerende babbel aan de koffiemachine, de uitnodigende inrichting van onze gebouwen tot de legendarische personeelsfeesten: de mediavibes hangen overal.

Naast een competitief salaris mag je rekenen op heel wat extra legale voordelen zoals een mobiliteitspakket met keuzevrijheid waaronder een bedrijfswagen met tankkaart.

We geloven daarnaast in een gezonde werk-privébalans waarbij we je voldoende zuurstof geven door ons well-being en flexwerk beleid.

Ben jij top in je vakgebied of heb je de ambitie om top te worden? Fleur je helemaal op in een warme, creatieve, bruisende omgeving waarin je constant uitgedaagd wordt? Neem contact met ons op en laten we samen bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Want jouw talent is welkom bij DPG Media, ongeacht jouw achtergrond en voorkeuren.