Freelance Tech Recruiter

Job description

Hoofddorp - Als ervaren tech recruiter weet jij precies waar je het schaarse tech talent moet vinden, zowel op de plekken waar wij al hebben gekeken als waar we nog niet hebben gekeken. Jij zal hiermee bijdragen aan onze missie:


“We want to enrich people’s lives with leading media that inform, inspire and entertain by bringing the most relevant news to millions of people”


De rol

Je bent verantwoordelijk voor end-to-recruitment voor jouw rollen. Jouw creativiteit en aanpak zorgen er dan ook voor dat deze tijdig worden ingevuld. Als het nou gaat om sourcen op LinkedIn, Github, Stackoverflow of Meet-up, het gebruiken van tools/extensies of andere approaches, jij weet de unicorns te vinden en met jouw skills te overtuigen om voor ons te kiezen.

Jouw zoektocht focust op het vinden van voornamelijk machine learning engineers, software developers, analisten, product owners en scrum masters. Jouw verantwoordelijkheden:


 • Je bent de business partner voor je hiring manager en werkt samen aan het invullen van de openstaande vacatures.

 • Het sourcen en aantrekken van kandidaten, bouwen van pipelines en nieuwe collega’s aannemen.

 • Identificeren van pijnpunten en het implementeren van best practices en procesverbeteringen.


Wie zijn wij

Het recruitment team bestaat nu uit een teamlead en 4 recruiters. Elke recruiter heeft zijn eigen focus op digital marketing, data, sales, redactie of IT. Elke maandag heb je uitgebreid teamoverleg en bepaal je waar je focus ligt voor die week. Onderling sparren, bespreken waar je tegenaan loopt en het vieren van successen is een belangrijk onderdeel van deze meetings. Ook gedurende de week weten wij elkaar goed vinden. We zijn een hecht team en humor, openheid en saamhorigheid staan op één. Daarnaast werken wij hard en runt iedere recruiter zijn/haar eigen toko: een zekere mate van senioriteit en zelfstandigheid is in deze functie dan ook een vereiste. Daarnaast is er veel vrijheid om je dagen zo in te delen zoals jij dat prettig vindt. We werken vanuit Hoofddorp en het pand ligt pal naast het station. In deze tijden is er de mogelijkheid om twee dagen op kantoor te werken en de andere dagen vanuit huis.

Wij bieden

 • Een freelance opdracht van 3 maanden met mogelijkheid tot verlenging

 • Flexibele remote werkmogelijkheden, standplaats kantoor in Hoofddorp

 • Tarief in overleg

 • 24-36 uur per week

 • Startdatum per direct


Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

Job requirements

Wat maakt jou de perfecte kandidaat?

 • Jij hebt een proven track record in IT corporate recruitment.

 • Ervaring in het managen van het gehele recruitmentproces: sourcing, enthousiasmeren en binnenhalen van schaarse kandidaten.

 • Je denkt mee over hoe zaken beter en anders kunnen en draagt bij aan de uitvoering hiervan.

 • Je gaat altijd voor een fantastische candidate experience.

 • Jij hebt ervaring met stakeholders managen in complexe organisatie.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staat we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.


Word jij binnenkort onze nieuwe collega? Solliciteer dan nu!

Eerst nog wat meer weten? Ik beantwoord graag je vragen via mark.van.dommelen@dpgmedia.nl. Bellen of appen mag ook op +316 83 80 00 59.