Finance project manager

 • Finance
 • Hoofddorp, Netherlands

Finance project manager

Job description

Hoofddorp - Inspireren, entertainen en informeren: dat is het DNA van DPG Media samengevat in drie trefwoorden. En wie al eens Scrabble speelt, weet dat je daarmee punten scoort. Onze lezers, luisteraars en kijkers raken we elke dag in het hart, zowel online als offline, met krachtige verhalen, razendsnel nieuws en sprankelend entertainment. Het kloppend hart van onze groep wordt gevormd door sterke mediamerken zoals het AD, Nu.nl, Het Laatste Nieuws, Qmusic, De Volkskrant, Libelle, Donald Duck, VTM, VTwonen en vele andere bekende merken... Daarnaast vormen de online services (waaronder Tweakers, Autotrack, Independer, Nationale Vacaturebank en Mijnenergie) een snel groeiende tak binnen DPG Media.

We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen. Binnen Finance vormen we samen met onze Belgische collega’s één team.

Om dit team te versterken zijn we op zoek naar een Finance project manager.

Welke uitdaging ga jij aan?
Bij DPG Media staan we nooit lang stil. Fusies, overnames of het starten van nieuwe initiatieven zijn schering en inslag.

Als Finance project manager zit je in de driver’s seat wat betreft het in goede banen leiden van dergelijke projecten. Daarnaast vorm je ook de schakel tussen IT en Finance. Een goede IT achtergrond of affiniteit met IT projecten komt dan ook goed van pas.

Je rapporteert rechtstreeks aan de Finance manager, en je hebt een breed takenpakket welke volgende aspecten omvat:

 • Vanuit Finance ben jij de key person voor tal van nieuwe projecten zoals fusies of overnames, maar ook de migratie naar een nieuw abonnementensysteem of het uitrollen van een PO proces;
 • Je hebt een coördinerende of sturende rol en treedt op als aanspreekpunt voor allerlei stakeholders;
 • Anderzijds schrikt het je niet af om ook operationeel mee te denken en goed de boekingsgangen en andere financiële stromen in kaart te brengen;
 • Je vormt de link tussen IT en Finance, en je bepaalt mede de IT Finance roadmap, je overlegt regelmatig met de CFO (business verantwoordelijke voor de IT projecten) en de IT afdeling;
 • Je identificeerd voortdurend efficiëntiemogelijkheden en bent goed in het stroomlijnen van processen;
 • Je kunt snel en accuraat financiële input leveren voor strategische oefeningen of andere ad hoc analyses.


Functievereisten
Wat heb jij in je mars?

 • Je hebt een masterdiploma, en beschikt over minstens 5 jaar relevante ervaring.
 • Je werkt graag zowel uitvoerend als strategisch.
 • Je hebt een affiniteit voor IT, en het automatiseren van processen.
 • Je kunt goed projectmatig werken.
 • Je bent hands-on, proactief, iemand met drive die ervoor gaat.
 • Je spreekt vloeiend Nederlands.
 • Je bent gevorderd in Excel.
 • Je bent communicatief sterk, enthousiast en gepast assertief.
 • Kennis van boekhoudkundige verwerking in geval van overnames, fusies, carve out etc. is een plus.
 • Kennis van IFRS is een plus.


Verder ben je een initiatiefnemer die proactief en zelfstandig handelt. Tot slot ben je een echte teamplayer, vlot in de omgang en enorm geëngageerd om jouw drive en passie in te zetten in een werkomgeving die mogelijkheden biedt.

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wat mag je verwachten van DPG Media?
Een job binnen een gedrevenFinance afdeling die voor Nederland en België werkt. Naast een mooie verloning en dito secundaire arbeidsvoorwaarden, kom je terecht in een boeiende en dynamische omgeving. Met onze collega’s van finance werken wij minimaal 3 dagen per week op ons kantoor in Hoofddorp of Antwerpen – wat goed te bereiken is met zowel de auto als het openbaar vervoer. 1 of 2 dagen per week thuiswerken behoort daarmee tot de mogelijkheden.

Je hebt een ondersteunende en tegelijk ook sturende rol ten aanzien van de andere afdelingen van het bedrijf. Hierdoor bouw je al snel een intern netwerk uit.

Creatieve oplossingen voor complexe problemen en samenwerken met veel verschillende teams: werken bij DPG Media is elke dag anders. Die realisaties kunnen we enkel neerzetten dankzij teamwork en een toffe werksfeer. Van de inspirerende babbel aan de koffiemachine, de uitnodigende inrichting van onze gebouwen tot de legendarische personeelsfeesten: de mediavibes hangen overal.

We geloven in een gezonde werk-privébalans waarbij we je voldoende zuurstof geven door ons well-being en flexwerk beleid.

De strategie van DPG Media focust op de digitale versnelling en hoe we ervoor zorgen dat we als leidend mediabedrijf voorop blijven. Daarvoor zijn ook jouw talenten, kennis en skills cruciaal. Dus geven we je alle kansen om te blijven groeien. Zo houd je grip op je toekomst. Via verschillende opleidingen en de “Academy by DPG Media” neem je ownership over jouw ontplooiing.

Wij bieden jou:

 • Een jong en enthousiast team om mee samen te werken.
 • 12% keuzebudget (waarvan 8% vakantiegeld)
 • Een plek waar we je volop kansen geven om te leren en jezelf te ontwikkelen.
 • Salaris passend bij de kennis en ervaring die je meebrengt.
 • Winstdeling.
 • Mobiliteitsvergoeding of lease-auto.
 •  36-urige werkweek.

Job requirements

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.

Solliciteren, en dan?
Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Project Manager Finance? Solliciteer dan met je cv en een korte motivatie. Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen.

Onze recruiters doen enorm goed werk, we hebben daarom geen hulp nodig om onze vacatures in te vullen. Dank je wel!