Ervaren redacteur vtwonen

 • ADR
 • Amsterdam, Netherlands

Ervaren redacteur vtwonen

Job description

Amsterdam - vtwonen zoekt een ervaren crossmediale redacteur met een vlijmscherpe pen. Weet jij dankzij je journalistieke achtergrond als geen ander hoe je een sterk onderbouwd verhaal vertelt? En heb je daarnaast een voorliefde voor wonen en interieur? Dan zoeken wij jou!

De functie in het kort

Je bent verantwoordelijk voor het samenstellen en schrijven van journalistieke content en verdiepende artikelen op vtwonen.nl/be en in vtwonen magazine. Dankzij je sterke inlevingsvermogen, nieuwsgierigheid, nauwkeurigheid en schrijfervaring weet jij pakkende, praktische en aantrekkelijke content te maken voor onze doelgroep. Deze content kun jij bovendien slim doorvertalen naar alle kanalen van vtwonen (print, website, social media, video). Ook voor het optimaliseren, laten ranken van bestaande artikelen binnen vtwonen.nl/be, draai jij je hand niet om.

VTWONEN IS...

Dé woonstijlcoach voor de verhuizende, verbouwende en woongeïnteresseerde vrouw/man. vtwonen maakt een voorselectie uit het enorme interieuraanbod en laat, op een inspirerende manier, de mogelijkheden zien. Zo ontdekt de doelgroep haar persoonlijke stijl, passend bij haar lifestyle. Dankzij de ijzersterke crossmediale content is vtwonen al jaren hét woonmerk van Nederland. vtwonen is een multimediamerk, hieronder vallen onder meer tijdschriften, online platforms, televisieformats, de vt wonen&design beurs en verschillende eigen collecties. 

Wat maakt jou de perfecte kandidaat

Je bent creatieve, ervaren journalist en tekstschrijver met een uitstekende kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift. Vanzelfsprekend heb je een flinke affiniteit met ‘wonen’. Verder neem je mee:

 • 5+ jaar werkervaring op een (nieuws/magazine)redactie of in een vergelijkbare functie;

 • kennis van en ervaring met SEO is een must;

 • een afgeronde, relevante opleiding journalistiek of communicatie;

 • kennis van programma’s als Google Analytics, InCopy, Content Management Systems, contentplanningen, monitoring tools, Photoshop;

 • ervaring met printproducties is een pré;

 • de skills en drive om een artikel zo goed mogelijk te maken: mist een artikel diepgang, dan hang je in no-time aan de lijn met een expert en heb je vraagtekens bij een claim, dan duik je de krochten van het internet in om een antwoord te vinden;

 • een alerte blik waarmee je haarscherp in de gaten hebt wat onze lezers bezighoudt zodat je daar snel op in kunt spelen;

 • en uiteraard: humor & gezelligheid.

vtwonen is onderdeel van DPG Media en als hét grootste mediabedrijf van Nederland staat we open voor al het talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring je meebrengt.

Wij bieden jou

 • een goed salaris, afgestemd op je ervaring;

 • keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld);

 • winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media;

 • flexibiliteit om thuis of op kantoor te werken;

 • ruime opleidingsmogelijkheden via Mijn Campus.

Job requirements

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als redacteur bij vtwonen? Solliciteer dan direct. Je krijgt na de sluitingsdatum van de vacature altijd een reactie. Als je bij de eerste selectie zit, vragen we je om een proefopdracht te maken, waarna we graag met je kennismaken. Eerst nog wat meer weten? Stuur dan een mail naar Jamie Plug via jamie.plug@dpgmedia.nl

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.