Ervaren bureauredacteur/samensteller NU.nl

 • Redactie, Video & Content
 • Hoofddorp, Netherlands

Ervaren bureauredacteur/samensteller NU.nl

Job description

Hoofddorp - NU.nl gaat op korte termijn de redactie Binnenland, Buitenland en Politiek uitbreiden en zoekt daarom ervaren bureauredacteuren die graag zelf nieuws maken. Kom jij ons team versterken?

Je bent een ervaren nieuwsredacteur die weet hoe je nieuws maakt, een relevant netwerk meebrengt en met een positieve instelling anderen weet te enthousiasmeren. Je hebt ervaring bij andere vergelijkbare nieuwstitels en bent in staat om achtervang voor onze samenstellers te zijn.
Je volgt het nieuws actief, zit vol energie en bent initiatiefrijk. Je bent in staat om voor een breed publiek te schrijven: neutraal, snel, bondig en laagdrempelig. Je komt elke dag met nieuwe ideeën die nieuws opleveren. Samen met jouw collega-nieuwsredacteuren ben je verantwoordelijk voor de nieuwsstroom. Verder kun je razendsnel publiceren, nieuwskeuzes maken en artikelen van duiding voorzien.

Je werkt op onze Algemeen-redactie met een chef, meerdere samenstellers, een aantal vaste redacteuren en diverse freelancers. De functie is een bureaufunctie. De telefoon is jouw wapen.

We zoeken redacteuren die willen en kunnen werken in een wisselend rooster, met diensten tussen 6.00 en 23.00 uur, doordeweeks en in het weekend.

We zoeken iemand die naast de nieuwsdiensten ook ervaring heeft met het coördineren/samenstellen van het nieuws. NU.nl werkt nu met drie samenstellers voorpagina, die op dagelijkse basis de lijnen uitzetten (in samenspraak met de chefs) op de nieuwsredactie. Het is mogelijk dat je bijvoorbeeld een keer in de week zo'n samensteldienst draait.

We werken maximaal twee dagen per week thuis, dus het moet voor jou logistiek geen probleem zijn om op de genoemde tijdstippen in Hoofddorp te zijn. Ook heb je geen moeite met werken tijdens feestdagen.

Dit moet je weten over NU.nl
NU.nl is met acht miljoen maandelijkse gebruikers de grootste nieuwssite van Nederland. We zijn altijd in beweging en de ontwikkelingen gaan lekker snel. Je krijgt dus genoeg kansen om jezelf te ontwikkelen en samen met andere collega's bij te dragen aan nieuwe projecten.

Er is veel contact tussen diverse redacties en samenwerken wordt gestimuleerd. De sfeer is informeel. Iedereen wordt aangemoedigd zich uit te spreken en mee te denken.

Job requirements

Wat maakt jou de perfecte kandidaat?
Wij zoeken iemand die communicatief sterk en een teamspeler is en die snel en foutloos werkt. Daarnaast ben je stressbestendig, flexibel, zelfstandig en gedreven. Je bent in staat dagelijks met ideeën rondom nieuws en follow-ups te komen.

DPG Media, waar NU.nl onderdeel van is, is hét grootste mediabedrijf van Nederland. We staan open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

En je hebt...

 • minimaal hbo-denk- en -werkniveau met journalistieke ervaring;

 • ervaring als nieuwsredacteur bij een vergelijkbare titel;

 • interesse in grote recente (binnenlandse) nieuwsontwikkelingen;

 • aantoonbare affiniteit met nieuws in brede zin.


Wij bieden...

 • een uitdagende baan op de leukste redactie van Nederland;

 • een leerzame plek bij de grootste nieuwssite van Nederland;

 • veel ruimte voor eigen inbreng en initiatief;

 • de mogelijkheid om door te groeien;

 • een marktconform salaris.


Solliciteren
Heb je direct zin om aan de slag te gaan? Solliciteer dan uiterlijk 24 oktober via deze pagina met je cv en een motivatie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Vragen over de vacature kunnen naar Lindsay Mossink (chef redactie) via lindsay@nu.nl.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan negentig sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma's, radiostations en online services als Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en acht op de tien Vlamingen. We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door workshops en trainingen aan te bieden. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom.