E-mail marketeer (voor o.a. Volkskrant, NU.nl, Donald Duck)

 • Digital & Advertising
 • Amsterdam, Netherlands

E-mail marketeer (voor o.a. Volkskrant, NU.nl, Donald Duck)

Job description

Amsterdam - Weet jij hoe je e-mail communicatie inzet om onze bezoekers te laten inloggen en vaker terug te laten komen? 

In de rol van E-mail marketeer werk je het liefst samen met verschillende specialisten, want jij snapt als geen ander dat andere (digitale) kanalen jouw e-mail communicatie aanvullen. Of juist andersom! Ons eigen bereik is belangrijk en moet continu doorontwikkeld worden. Daar maak jij als E-mail Marketeer een zeer belangrijk onderdeel van uit! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en word jij onze nieuwe collega?

Wat ga je doen

Als E-mail Marketeer ontwikkel en optimaliseer jij onze customer journey e-mailflows in. Denk hierbij aan een welkomst- of heractivatie flow. Je weet als geen ander hoe je via e-mail relaties opbouwt en weet deze te onderhouden. Zo zorg je voor een juiste doelgroepselectie, bouwt en optimaliseert de mailings en verzorgt de verzending ervan. Hierbij heb je het grote voordeel om te werken met mooie redactionele content. Daarnaast ga je aan de slag met het uitwerken en versturen van campagne-mails naar onze gebruikers. Of het nu gaat om een activatie voor het Nu.nl GP-spel of de lancering van onze nieuwe Volkskrant app, jij haalt er het maximale uit. Je werkt nauw samen met andere digitale specialisten om de gebruikservaring vanuit e-mail te optimaliseren.

Verder ga je:

 • Samen met het CRM-team de doelgroepselecties oplijsten, organiseren en optimaliseren.

 • Zorgen voor een optimale opvolging van uitgestuurde e-mail campagnes (no-opens, non-conversies etc.)

 • Verschillende service mails versturen.

Wie zijn wij

Je gaat werken voor onze mooiste merken, van grote nieuwsmerken Nu.nl, AD en Volkskrant tot aan de populaire magazines Libelle, Donald Duck of Veronica. Daarbij kom je terecht in het Brand & Digital team dat bestaat uit ruim 60 ondernemende collega’s in zowel Nederlands als België, met elk een eigen specialisatie - van UX’er, e-mail marketeer tot campagnemanager. Samen zijn wij binnen DPG Media verantwoordelijk voor alle commerciële doelstellingen op onze digitale platformen, apps en websites. Onze marketing vindt plaats over de as van content en dat voornamelijk via onze eigen platformen.

Wat maakt jou de ideale kandidaat

 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante ervaring met e-mail systemen.

 • Je hebt ervaring met het opzetten van customer journeys binnen e-mail programma’s.

 • Je hebt ervaring met het aanvragen en/of beheren van consumentendata en weet deze op de juiste manier te verwerken binnen e-mailcampagnes.

 • Je hebt kennis van HTML(5) en kennis van Selligent en/of Flowmailer is een pré.

 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend en bezit een sterk analytisch vermogen.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wat bieden wij?

 • Salaris, passend bij jouw ervaring.

 • 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget.

 • 36-urige werkweek.

 • Volop opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.

 • Een leuk en dynamisch team waar je veel mee gaat samenwerken.

 • Een mooie werkplek in het INIT gebouw (achter de Czaar Peterstraat in Amsterdam) en de mogelijkheid om vanuit huis te werken.

Job requirements

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als E-mail Marketeer? Reageer dan snel met je CV en motivatiebrief via de onderstaande button. Eerst nog wat meer weten? Onze recruiter Robin beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar robin.pichler@dpgmedia.nl of een appje kan ook via 06-11274870.

Onze recruiters doen enorm goed werk, we hebben daarom geen hulp nodig om onze vacatures in te vullen. Dank je wel!

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, Ouders van Nu en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.