Economieredacteur NU.nl

Job description

Hoofddorp- Wil je precies weten hoe we de energietransitie in onze portemonnee gaan voelen? Ben je een echte nieuwsjager? Dan hebben we per 1 oktober een mooie plek voor je op de economieredactie van de grootste nieuwssite van Nederland.


Wat ga je doen?

Als economieredacteur ben je een vaste kracht op de economieredactie van NU.nl, die bestaat uit een coördinator, drie redacteuren en diverse freelancers. Je vindt eigen nieuws, schrijft dagelijks meerdere verhalen en gaat waar nodig op pad om verslag te doen.


Wat bieden wij?

Een uitdagende baan waarin je door contact met collega's van andere redacties veel kunt leren, en anderen op hun beurt ook van jou. Je werkt op een ambitieuze redactie waar hard wordt gewerkt, maar een goede sfeer ook belangrijk is. De functie valt onder de cao DJ en is voor veertig uur per week. Een laptop en treinabonnement of reisvergoeding krijg je uiteraard van ons. De redactie van NU.nl werkt momenteel gedeeltelijk, en gedeeltelijk in Hoofddorp in een kantoorpand pal naast het station. Soms zul je ook in de avond of in het weekend werken. We zoeken iemand per 1 oktober 2021.


Dit moet je weten over NU.nl

NU.nl is met acht miljoen maandelijkse gebruikers de grootste nieuwssite van Nederland. We zijn altijd in beweging en de ontwikkelingen gaan lekker snel. Je krijgt dus genoeg kansen om jezelf te ontwikkelen en samen met andere collega's bij te dragen aan nieuwe projecten.

Er is veel contact tussen diverse redacties en samenwerken wordt gestimuleerd. De sfeer is informeel. Iedereen wordt aangemoedigd zich uit te spreken en mee te denken.

Job requirements

Wie zoeken wij?

Een enthousiaste journalist die vol energie zit en graag naar de telefoon grijpt. Je vindt het leuk om aan de telefoon te hangen met ondernemers en directeuren en schrikt niet terug voor kwartaalcijfers en jaarrekeningen. We zoeken iemand die een paar jaar in de journalistiek heeft gewerkt en een journalistieke opleiding op minimaal hbo-niveau heeft afgerond. Journalistieke ervaring is een vereiste.


NU.nl is onderdeel van DPG Media en als hét grootste mediabedrijf van Nederland staat we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Reageer dan uiterlijk 12 september 2021 met je CV en een korte motivatie. Nog vragen? Mail die dan naar redactiechef Thomas Moerman via thomas@nu.nl, met als onderwerp 'vacature economieredacteur'.


Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is. Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.