E-commerce Content Specialist vtwonen

Job description

Amsterdam - vtwonen zoekt per direct een E-commerce Content Specialist. Heb jij een flinke affiniteit met “wonen”? En wil jij graag werken bij hét woonmerk van Nederland? Dan horen we graag van je!


De rol

Je bent verantwoordelijk voor het optimaliseren en verrijken van shopping content op vtwonen.nl en vtwonen.be. Je levert een proactieve bijdrage aan content-activiteiten op de verschillende kanalen van het merk (digitaal, mobiel, video en print) en je draagt bij aan de contentkalender en het tracken van de voortgang. Verder:

 • werk je nauw samen met het performance team om shopping content te integreren;
 • ben je verantwoordelijk voor het behalen van bereik-, engagement- en omzetdoelstellingen van vtwonen en ben je in staat om op basis van KPI’s vanuit dashboarding de bezoekcijfers te interpreteren en hierop te anticiperen;
 • denk je mee hoe content kan bijdragen aan de ideale shop customer journey;
 • ben je verantwoordelijk voor het coördineren en samenstellen van de wekelijkse nieuwsbrieven.


VTWONEN IS... dé wooncoach voor de verhuizende, verbouwende en woongeïnteresseerde vrouw/man. vtwonen maakt een voorselectie uit het enorme interieuraanbod en laat, op een inspirerende manier, de mogelijkheden zien. Zo kan de lezer zelf ontdekken wat haar/zijn persoonlijke stijl is en welke woonomgeving past bij haar/zijn manier van leven. Dankzij de ijzersterke crossmediale content is vtwonen hét woonmerk van Nederland. vtwonen is een multimediamerk, hieronder vallen onder meer tijdschriften, online (platforms), televisieformats, de vt wonen&design beurs en collecties in licentie. Ook ontwikkelt vtwonen nieuwe business, hetzij in de vorm van nieuwe launches of in de vorm van new businessmodellen. Daarnaast is het domein Home Deco sinds 2012 actief in e-commerce (vtwonen.nl) met focus op home deco.


Wat maakt jou de perfecte kandidaat

Je hebt commercieel schrijftalent en een uitstekende kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift. Je hebt een goed oog voor detail, blinkt uit in SEO schrijven en je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van contentmarketing. Daarnaast heb je ook kennis van en ervaring met het werken met alle relevante on- en offline kanalen. Verder neem je mee:

 • vanaf 4 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • e-commerce ervaring is gewenst;
 • een aantoonbare, afgeronde, relevante communicatie-opleiding;
 • kennis van programma’s als WordPress, Google Analytics, contentplanningen en -kalenders, monitoring tools;;
 • flexibiliteit en ben je iemand die makkelijk initiatief neemt.


Vtwonen is onderdeel van DPG Media en als hét grootste mediabedrijf van Nederland staat we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Job requirements

Wij bieden jou

 • een goed salaris, afgestemd op je ervaring;
 • keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld);
 • winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media;
 • flexibiliteit om thuis of op kantoor te werken;
 • ruime opleidingsmogelijkheden via MyAcademy.


Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Commercieel Redacteur? Solliciteer dan direct! Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Natalie Zwart beantwoordt graag je vragen via natalie.zwart@dpgmedia.nl.

Onze recruiters doen enorm goed werk, we hebben daarom geen hulp nodig om onze vacatures in te vullen. Dank je wel!


Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.