Overslaan naar content

Display & Video specialist

Hilversum/Amsterdam, Noord-Holland, NederlandMarketing & Communicatie

Functieomschrijving

Hilversum/Amsterdam – DPG Media is op zoek naar een display & video advertising specialist! Als display & video advertising specialist ben je verantwoordelijk voor het succes van verschillende online advertising campagnes van verschillende merken binnen DPG online services. Daarnaast werk je nauw samen met een team van online marketing specialisten.

Wat ga je doen:
Als specialist in online advertising campagnes ben je verantwoordelijk voor het opzetten, managen, monitoren en optimaliseren van campagnes op digitale kanalen, waaronder display advertising, video advertising en social advertising. Je bent strategisch en praktisch ingesteld, werkt snel en accuraat, en streeft naar bovengemiddelde prestaties. Je hebt een stressbestendige mentaliteit en bent bekend met bekende merken zoals Independer, Nationale Vacaturebank en Autotrack. Je geeft sturing aan samenwerkende bureaus, begeleidt de opzet van nieuwe campagnes, zorgt voor planning en houdt contact met merkverantwoordelijken, mediabureaus en collega's. Je bent data-gedreven, analytisch sterk en fungeert als adviespartner voor collega's en stakeholders. Je neemt graag initiatief, gedijt in een dynamische omgeving en voegt enthousiasme toe aan het team.

 • Je bent verantwoordelijk voor het campagnemanagement van begin tot eind: het klaar (laten) zetten van de campagne, materiaal laten maken en checken, het (laten) inboeken van de campagnes in de verschillende systemen, het continue monitoren of de KPI’s behaald worden en het vervolgens optimaliseren en rapporteren van de resultaten. Je schakelt daarbij continue met de verschillende stakeholders.

 • Je adviseert en levert input aan je (marketing en domein) collega’s over de meest effectieve manier om een campagne op te zetten.

 • Je werkt aan projecten m.b.t. de ontwikkeling van nieuwe digitale producten en proposities voor interne merken van DPGMedia (o.a. Independer, Nationale Vacaturebank, Gaspedaal en Autotrack).

 • Daarnaast onderhoud je een intensieve samenwerking met de afdelingen digital development en web analytics.

Wat neem je mee
Voor deze rol zoeken we iemand met passie voor digitale media en online marketing, iemand met een commerciële instelling die graag samenwerkt in een team. Je beschikt over ruime kennis van het programmatic advertising landschap en weet hoe je data analyseert en learnings kan toepassen om campagnes te verbeteren en sturen op de gewenste KPI’s. In deze rol werk je minimaal 2 dagen per week in Hilversum en naar wens de overige dagen thuis of op een andere locatie van DPG.

Wat maakt jou een geschikte kandidaat:
 • Je hebt 3 tot 5 jaar werkervaring in het display & video advertising werkveld.

 • Je hebt aantoonbare ervaring met online ad management systemen zoals: Xandr, DV360 of een andere vergelijkbare DSP voor het inrichten van programmatic display campagnes.

 • Je weet je weg te vinden in Google Analytics (360 en/of GA4) en inzichten hieruit te halen.

 • Je bent een echte vakspecialist, vraagbaak en drijvende kracht m.b.t. het toepassen van nieuwe ontwikkelingen in de markt, je volgt deze op de voet.

 • Je werkt data gedreven en bent proactief. Jij neemt initiatief bij het uitrollen van campagnes en je begrijpt welke contactpersoon op welk moment naar welke informatie op zoek is.

 • Je bent een teamplayer en haalt er veel voldoening uit om collega’s en stakeholders te helpen;

 • Ervaring met social advertising is een grote pré

 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.

Vereisten

Solliciteren, en dan?
Heb je direct zin om aan de slag te gaan als display & video advertising specialist? Solliciteer dan nu. Je krijgt binnen 10 werkdagen na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen.

Eerst nog wat meer weten? Oliver, onze Recruiter, beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar oliver.zwiebel@dpgmedia.nl of bel naar 06-29832628.


of