Data-analist Journalistiek

  • Redactie, Video & Content
  • Rotterdam, Netherlands

Data-analist Journalistiek

Job description

Rotterdam - Vind je het leuk om met data te werken, hier nieuws in te ontdekken en dat in boeiende verhalen aan onze lezers te presenteren? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat ga je doen
DPG Media heeft plaats voor een enthousiaste data-analist die zelfstandig onderzoek doet naar datasets, analyses maakt en die samen met redacteuren vertaalt in verhalen voor onze lezers. Daarbij bieden we je een groot landelijk en regionaal podium: jouw artikelen worden gepubliceerd op de platforms van het Algemeen Dagblad, de Gelderlander, Tubantia, BN De Stem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, PZC en De Stentor. We hebben slimme tools om je te helpen met het efficiënt publiceren van jouw dataverhaal op alle 342 lokale gemeentepagina's die DPG aanbiedt, terwijl jouw nieuwsverhaal straks ook opening van de home of het belangrijkste stuk op de voorpagina van de gedrukte krant kan zijn.

Waar mogelijk ondersteun je jouw analyses met widgets, innovatieve visualisaties of interactieve kaarten die de feiten voor de lezers inzichtelijk maken. Je bouwt samen met collega’s aan een innovatief, journalistiek onderscheidend team in wording.

Wie zijn wij
Het datateam is een nieuw, ambitieus redactieteam binnen DPG Media dat aan het begin van zijn ontwikkeling staat en werkt aan journalistieke innovatie. De redacteuren werken zowel zelfstandig als samen met redacties die te ontginnen datasets kunnen aandragen. 

Wat breng jij mee
In eerste instantie zoeken we iemand die zelfstandig data-analyses kan maken. Ervaring die je ook buiten de journalistiek kunt hebben opgedaan. Je kunt datasets samenstellen, bewerken en er conclusies uit trekken. Je wordt niet zenuwachtig van technische uitdagingen en weet wat mensen in de samenleving bezighoudt. Journalistieke ervaring is een pre, maar bij het ontbreken daarvan zijn we graag bereid je daarin te begeleiden en verder te helpen. Nieuwsgierigheid en leergierigheid zijn natuurlijk wel van belang. 

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wat krijg je van ons?

  • salaris, passend bij jouw ervaring;

  • een fulltime dienstverband o.b.v. een 38-urige werkweek;

  • laptop en telefoon van de zaak;

  • keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld);

  • jaarlijkse winstdeling (o.b.v. resultaat van de organisatie);

  • ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen en trainingen;

  • een plek in een innovatief redactieteam.

Job requirements

Solliciteren, en dan?
Ben jij onze nieuwe collega? Reageer dan met je cv en motivatie voor 15 juni 2023 via de onderstaande button. Voor vragen kun je terecht bij Ariën Prins, teamleider van de dataredactie (arien.prins@dpgmedia.nl).