Data Protection Officer / Legal Counsel

 • Legal
 • Hoofddorp, Netherlands

Data Protection Officer / Legal Counsel

Job description

Amsterdam / Hoofddorp - Pak jij graag complexe vraagstukken op in een sterk dynamische werkomgeving? En wil je jouw actuele kennis van de relevante rechtsgebieden graag combineren met een pragmatische en oplossingsgerichte werkwijze? Dan kan dit een mooie positie voor jou zijn! 

Wat ga je doen
Als DPO / Legal Counsel ben je samen met je privacy-collega’s binnen DPG Media hét aanspreekpunt voor alle denkbare juridische vraagstukken op het gebied van data, privacy en consumentenrecht. Een greep uit de werkzaamheden:

 • Je adviseert, gevraagd en ongevraagd, op het gebied van consumentenrecht, dataverwerking, gegevensbescherming en overige privacy-gerelateerde rechtsgebieden.

 • Je maakt wet- en regelgeving concreet naar interne richtlijnen en processen;\.

 • Je verbetert de privacy processen en het privacy-bewustzijn van collega’s en houdt toezicht op de naleving van wet- en regelgeving.

 • Je brengt juridische risico’s in beeld en signaleert mogelijkheden en bedreigingen op juridisch gebied.

 • Je adviseert over (de gevolgen van) en implementeert nieuwe relevante wet- en regelgeving.

 • Je zorgt voor adequate vastlegging van de verwerkingen en beoordeelt verwerkersovereenkomsten.

Wie zijn wij
Je komt terecht in een Legal team dat bestaat uit gedreven en professionele collega’s. Samen met hen, zorg je ervoor dat juridische vraagstukken op elk moment opgelost worden. Hierbij rapporteer je aan de General Counsel. Deze functie biedt tevens aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden met uitgebreide opleidingsmogelijkheden op het gebied van privacy en verwante rechtsgebieden. Je vaste standplaatsen zijn Amsterdam en Hoofddorp maar je zal ook werken op onze kantoren in Antwerpen en Hilversum.

Je krijgt hiermee de kans om te werken voor het meest toonaangevende mediabedrijf van Nederland. Want bij DPG Media werk je voor merken die samen onze hele maatschappij bedienen. Denk aan titels als AD, de Volkskrant, Qmusic, Nu.nl, Libelle, Donald Duck, Independer.nl en Tweakers. Dat betekent dat je een belangrijke bijdrage levert aan het maandelijks bereiken van ruim 90% van de Nederlanders. Onze impact is groot en daar pluk jij de vruchten van. Werken bij DPG Media betekent namelijk dat je veel ruimte krijgt voor eigen initiatief.

Functie eisen

 • Je beschikt over een afgeronde universitaire opleiding (master) Nederlands recht.

 • Je hebt minstens 5 jaar relevante werkervaring als advocaat en/of bedrijfsjurist.

 • Je bent secuur en weet je uitstekende juridische kennis eenvoudig te vertalen naar pragmatische oplossingen.

 • Je bent zelfstandig, pro-actief, hebt een scherpe geest en sterke communicatieve en persoonlijke vaardigheden.

 • Je kunt leunen op uitstekende kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt. 

Wij bieden jou

 • een prima salaris, passend bij jouw ervaring;
 • 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget;
 • 36-urige werkweek;
 • jaarlijkse winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media;
 • uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden middels onze Academy.


Solliciteren, en dan?
Heb je zin om aan de slag te gaan? Reageer dan direct via de onderstaande button. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Valery beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar valery.joosten@dpgmedia.nl.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Job requirements

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.