Data analist Tweakers & AutoWeek

Job description

Amsterdam - ‘With big data comes great responsibility’. Kun jij overweg met grote hoeveelheden data zonder dat je daarbij dataveiligheid en de privacy van onze gebruikers uit het oog verliest? Dan zijn Tweakers en AutoWeek op zoek naar jou.

Wat ga je doen

Als data analist is je voornaamste doel het verwerken van data tot bruikbare inzichten voor Tweakers, Hardware.info en AutoWeek. Je bent verantwoordelijk voor de reporting, dashboarding en kwantitatieve analyses. Je bouwt samen met het data team dashboards om prestaties inzichtelijk te maken en maakt analyses op het gebied van o.a. site-performance, traffic en bezoekersgedrag. Je werkt samen met redacties, marketing, product en commerce stakeholders om onze titels verder te helpen groeien. Je signaleert daarnaast pro-actief kansen en bedreigingen en kunt dit vertalen naar helder, concreet advies en adequate acties.


Wie zijn wij

Business intelligence is een nieuw team binnen het onderdeel Development & BI van DPG special interest media. Het team is verantwoordelijk voor dashboarding, reporting en analyse voor de merken Tweakers, Hardware.info, BestGetest, AutoWeek, vtwonen en Ouders van Nu. Het team bestaat straks uit 2 data analisten, 2 webanalisten en de teamlead BI.

In deze rol werk je direct samen met de webanalist voor Tweakers & AutoWeek. Verder schakel je met ons data team en het product & development team om de data die je nodig hebt te ontsluiten. Je staat in direct in contact met redacties, marketing en het performance team om hen van inzichten en advies te voorzien.


Wij bieden

 • Salaris passend bij jouw ervaring.

 • Een 36-urige werkweek.

 • Persoonlijke keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld).

 • Deelname aan de winstdelingsregeling.

 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten.

 • Locatie in Amsterdam (momenteel werken we vanuit huis).

 • Werken met de nieuwste stack.

 • Kennisdeling vanuit onze tech collega's.


Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.


Ontdek wat wij je te bieden hebben of leer onze tech organisatie kennen! En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.

Job requirements

Wie ben jij

 • HBO/WO denk- en werkniveau

 • Minimaal 4 jaar ervaring als analist

 • Kennis van relationele databases/ SQL

 • Je hebt ervaring met het ontwikkelen van dashboards in Qlik(sense)

 • Je hebt ervaring met web analytics en tracking

 • Je kunt adviezen en rapportages helder overbrengen in woord en geschrift

 • We werken met de volgende tools: Qlik(sense), Google datastudio, Looker, microsoft excel, Snowplow en Snowflake


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan nu!

Heb je nog wat vragen? Ik beantwoord deze graag via venetia.de.wit@dpgmedia.nl.