Data Analist - A/B testing

Job description

Amsterdam - In deze rol als Data Analist werk jij met de gouden bergen aan data die de miljoenenpublieken van o.a. onze platformen als Freemium (AD, HLN) en Selectives (Volkskrant, Trouw, Parool, de Morgen), en onze andere merken genereren. Met jouw insights verbeter jij de ervaring van miljoenen bezoekers in Nederland en België. Als eindverantwoordelijke voor Experimenting, help jij namelijk onze platformen hun digitale producten op een slimme manier verder te ontwikkelen. Daarmee bouw je aan de toekomst van de sterke media en journalistiek die onze samenleving nodig heeft.

Wat ga jij doen:

Als product analyst binnen de afdeling A/B testing, in het team van Product Analytics and Insights (B2C) speel je een cruciale rol in de doorontwikkeling van het Experimentation platform van bijna alle grote digitale producten van DPG Media. Je pakt ownership over onze tool ‘Sitespect’ bouwt de testing culture uit bij DPG. Samen met de platforms help jij bij het opzetten en analyseren van complexe A/B tests, en helpt bij het opzetten van de data pipelines met Airflow achter het analyseproces, in Snowflake. Daarnaast zal je bezig zijn met het professionaliseren van het proces, zoals het toevoegen van Bayesian probability, en het onderzoeken van mogelijkheden van multi-armed bandits. Hiermee leg je de basis voor alle beslissingen die in de organisatie genomen worden. Jouw analyses hebben grote impact op de koers van deze merken!

Ook wordt er van je verwacht dat je een leidende rol pakt in het experiment gedreven werken binnen de merken. Hierin werk je samen met verschillende teams (o.a. IT, Product, Marketing & Redactie). 


Qua technologie gebruiken wij: SQL, Python, Spark, Dataiku, Databricks, Looker, Tableau, Redshift en AWS infrastructuur.


Jouw hoofdverantwoordelijkheden bestaan uit:

Het bedenken, opzetten en analyseren van experimenten, en het ontwikkelen van de analyse processen door de architectuur en statistische processen te bouwen, en te optimaliseren. Daarbij ga je proactief op zoek naar de belangrijkste behoeften in de organisatie om te kunnen sturen op het leveren van de meeste waarde. Op basis daarvan kom je met analyses, modellen, (A/B-)experimenten en nieuwe (algorithmische) oplossingen.


Wij bieden:

 • Een goed salaris afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Laptop en telefoon van de zaak.
 • Keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld).
 • Jaarlijkse winstregeling (o.b.v. resultaat van de organisatie).
 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten.
 • Het werken met ‘state of the art’ analysetechnieken in AWS en Snowflake, met Airflow, Dataiku, Jupyter en DBT, met ongekend grote datasets.


Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken:

Bij DPG Media (grootste mediabedrijf van Nederland) werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben of leer onze tech organisatie kennen! En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.

Job requirements

Wie ben jij

 • Jij hebt een aantoonbaar statistisch en zakelijk inzicht en sterke communicatieve vaardigheden. Je bent in staat om complexe data op een eenvoudige wijze over te brengen aan alle stakeholders in de organisatie. Ook heb je de technische skills die nodig zijn om dieper te kunnen graven, terwijl je oog houdt voor het grotere plaatje. Verder heb jij:
 • Tenminste 2 jaar werkervaring in een vergelijkbare digitale rol.
 • Sterke query skills; dagelijks ontwikkel je en doe je custom analyses met onze back-end & front-end data tools (oa. Amazon, Redshift, Looker). Aantoonbare werkervaring met relationele databases en SQL.
 • Ervaring met geavanceerde en voorspellende modelleringstechnieken (R/Python) is een grote pre.
 • De energie om collega's te motiveren en te enthousiasmeren om met data resultaat te halen.
 • Zelfstartend en de eigenschap om altijd overzicht te houden, de juiste vragen te stellen en verbanden te zien.
 • Een pragmatische focus om met de juiste analyse-technieken grote business impact te maken.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan nu!

Heb je nog wat vragen? Ik beantwoord deze graag via venetia.de.wit@dpgmedia.nl.