CX Designer

 • Marketing
 • Amsterdam, Netherlands

CX Designer

Job description

Amsterdam - Ben je een ervaren service designer en wil je graag deel uitmaken van een team van enthousiaste designers in een ambitieus mediabedrijf? In deze functie krijg je de kans om echt een verschil te maken voor alle abonnees van de dagbladen en magazines van DPG Media in Nederland en België.

Wie zijn wij

Het Product & CX team zorgt als centraal punt binnen de organisatie voor de creatie van lezers- en klantwaarde vanuit onze producten en klantervaring. Als CX Designer is jouw eerste focus het creëren van duurzame waarde door pijnpunten weg te werken en kansen te benutten in de customer experience (CX) van onze lezers. Met je customer centric mindset en kennis over CX als vakgebied, neem je de leiding in strategische CX projecten die bijdragen aan het realiseren van de CX Visie. Je fungeert ook als CX Expert in andere projecten met impact op onze lezers.

Wat ga je doen

Je neemt hybride teams mee op sleeptouw in de zoektocht naar succesvolle en innovatieve verbeteringen in de klantervaring. Je beschikt over het vermogen om tijdens dit creatieve design proces continu de focus te houden op de noden en verwachtingen van de klant en toetst probleemdefinities en oplossingen af aan klantverwachtingen. Je voelt je comfortabel met de ambiguïteit in deze zoektocht en in een steeds veranderende context. In deze uitdagende rol zal je mee vorm kunnen geven aan de werking van een nieuw en ambitieus team met een centrale rol tussen Marketing, IT en de redacties.

 • Je ontwikkelt voor het onderwerp van je project een diep begrip van de huidige klantervaring, de wetenschappelijke en business context en best-practices uit de mediasector en andere sectoren.

 • Je zorgt voor een scherpe probleem definitie en faciliteert workshops om ideeën voor oplossingen te genereren en uit te werken tot concrete concepten.

 • Je zet samen met je projectteam onderzoeken en testen op om mogelijke concepten te testen en te verfijnen. Je itereert tot je een concept hebt dat de beoogde doelstellingen aantoonbaar realiseert.

 • Je maakt een plan voor implementatie en een onderbouwde business case en helpt de business teams bij een succesvolle implementatie.

 • Als CX Expert geef je mee vorm aan de uitwerking van andere projecten met impact op onze lezers.


Het team

De functie van CX Designer maakt deel uit van het Product Innovatie & CX team binnen de afdeling B2C Publishing. De afdeling B2C Publishing richt zich op de lezers en abonnees van de DPG Media dagbladen en magazines. Binnen die afdeling is ons team verantwoordelijk voor het bepalen en uitrollen van de strategie voor productinnovatie & CX.

Je komt terecht in een nieuw en dynamisch team van gedreven CX design en productinnovatie experten. Het team combineert zeer ambitieuze doelstellingen en boeiende innovatie uitdagingen met veel creatieve energie en een sterk onderling netwerk.

Je werkt met collega’s uit verschillende afdelingen binnen het bedrijf in zowel Nederland als België in een hybride vorm. Zo werk je meestal op kantoor in Amsterdam, maar kan je ook 1 à 2 dagen per week thuiswerken en ben je een keer per 2 weken in Antwerpen te vinden om face-to-face te sparren met je teamgenoten en af te stemmen met je Belgische manager (die ook regelmatig afzakt naar jou en je Nederlandse teamgenoten in Amsterdam).

Wij bieden jou

 • salaris, passend bij jouw ervaring;

 • 36-urige werkweek;

 • interessante bonusregeling;

 • 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget;

 • jaarlijkse winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media;

 • ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen en trainingen.

Functie eisen

 • Masterdiploma of je behaalt dit denk- en werkniveau door ervaring..

 • Minstens 7 jaar ervaring in een marketing-afdeling. Je hebt minstens 3 jaar aantoonbare ervaring als service of CX designer

 • Je bent creatief en behoudt op elk moment de focus op de klant door gebruik te maken van customer centric design methodologieën.

 • Je bent in staat om strategische projecten van A tot Z te managen in een complexe organisatie met verschillende stakeholders.

 • Je analytische vaardigheden zorgen ervoor dat je de impact van je projecten op de doelstellingen van de verschillende afdelingen accuraat inschat en goed onderbouwde business cases maakt.

 • Uitstekende communicatievaardigheden: je kan een meeslepende storyline uitwerken en die met overtuigingskracht overbrengen aan leidinggevenden, directie en bestuur.

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.


Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan? Solliciteer dan direct! Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Jamie beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar jamie.plug@dpgmedia.nl

Job requirements

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.