Customer Journey Expert Abonnementen

 • Digital & Advertising
 • Amsterdam, Netherlands

Customer Journey Expert Abonnementen

Job description

Amsterdam - Voor onze afdeling Circulation binnen de marketing tak van DPG Media, die verantwoordelijk is voor de verkoop en het behoud van abonnementen op al onze kranten en magazine titels, zijn wij op zoek naar een Customer Journey Expert Abonnementen.

Wat ga je doen?
Als Customer Journey Expert focus je je op conversieverbetering van de customer journeys rondom abonnementenverkoop, met een focus op de kanalen e-mail, direct-mail en de achterliggende landingspagina’s. Het verbeteren van de conversie doe je door middel van A/B testing en CRO-onderzoek vooraf waarbij je gebruik maakt van data & insights uit de gehele lead-to-sale journeys. Je werkt hiervoor niet alleen nauw samen met CRO-collega's, maar ook met de collega's verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van de kanalen e-mail en direct mail.

Je gaat op zoek commerciële kansen binnen de bestaande flows die je met creatieve oplossingen tracht te verzilveren ten behoeve van een continue verkoopoptimalisatie en kwaliteitsverbetering. Je maakt daarbij gebruik van je scherpe analytische blik. Middels je kennis van consumentengedrag en geef je kraakheldere duiding bij online gedragsdata en testresultaten. Je deinst er niet voor terug om een inhoudelijke discussie te voeren met de nodige stakeholders.

Deze werkzaamheden vinden plaats in centrale thema’s die je opstelt met behulp van het CRO team. De optimalisaties die hieruit volgen hebben betrekking op de touchpoints van al de klantreizen betreffende abonnementenwerving. Dit zowel voor België als Nederland. Door continu, helder en proactief je onderzoeksdoelstellingen en testresultaten te rapporteren aan je collega's houd je iedereen scherp en zorg je ervoor dat de verkoopresultaten van de hele afdeling Circulation altijd op peil worden gehouden.

Voor deze rol heb je aantoonbare ervaring en affiniteit met:

 • Conversieoptimalisatie & performance marketing.
 • Webanalyse, (biometric) user testing, surveys, heatmaps & recordings.
 • Opzetten, uitvoeren en analyseren van gedragsanalyses en experimenten.
 • Vertalen van onderzoeksresultaten naar concrete verbeter- voorstellen.
 • Het snel en eenvoudig creëren van een helikopter view. Je ziet dus zowel het overkoepelende belang als de belangen van individuele touchpoints en klantreizen.
 • Verdiepen in de behoefte van veel verschillende doelgroepen in zowel België als Nederland en de bijbehorende verkoopkansen herkennen op die doelgroepen.
 • Ervaring met e-mail- of direct mail marketing is fijn, maar absoluut geen vereiste.


De afdeling
In deze functie kom je terecht binnen de Marketing tak van DPG Media - meer specifiek binnen de afdeling Circulation. Onze afdeling is verantwoordelijk voor de verkoop en het behoud van abonnementen op alle kranten en magazine titels van DPG Media. Circulation vormt een transnationaal netwerk van experten dat zich verdeeld over België en Nederland en werkt volgens één centrale strategie voor beide markten. Jouw standplaats is Amsterdam, maar dankzij de perfecte treinverbinding tussen de hoofdkantoren zal je met regelmaat teamgenoten ontmoeten in Antwerpen.

De afdeling Circulation is opgedeeld in teams gespecialiseerd in hun eigen aandachtsgebied. Deze teams werken op hun beurt in elkaars verlengde om zoveel mogelijk consumenten een abonnement op één van onze merken aan te bieden. Beslissingen worden genomen op basis van kennis en ervaring en een altijd met een scherpe blik op de trends in de markt.

Wat onze werking uniek maakt, is dat je vanuit deze rol - samen met je collega’s - over een hoge mate van autonomie beschikt om de strategie uit te stippelen. En dat geldt eveneens voor de uitvoering van die strategie, inclusief hoe het team zich best organiseert om dit te bewerkstelligen.

Wat jou de perfecte aanwinst maakt
Afdeling Circulation bestaat uit mensen die zich onderscheiden doordat ze ondernemend en ambitieus zijn. Je bevindt je in een omgeving met flexibele collega’s voor wie hard werken en successen vieren absolute voorwaarden zijn. Teamspirit en eigen initiatief staan hoog in het vaandel, wat resulteert in een erg goede sfeer op een bijzonder dynamische afdeling. Het is daarom belangrijk dat je over het DNA beschikt dat past binnen deze omgeving.

Vaardigheden/ wensen:

 • Uitstekend vertalen van inzichten in bezoekersgedrag tot optimalisatiekansen.
 • Een sterk conceptueel denkvermogen.
 • Ervaring met growth marketing principes binnen een agile omgeving is een plus Communicatief vaardig en in staat om inzichten helder en bondig samen te vatten.
 • Je bent resultaatgericht en weet voor uiteenlopende KPI’s passende optimalisaties te bedenken.
 • In staat om tegelijkertijd te werken op meerdere uiteenlopende projecten.
 • Signalerend: Je hebt een radar om te signaleren wat er speelt bij de gebruiker en overige stakeholders.
 • Een echte teamplayer die tegen een stootje kan


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.


Wij bieden jou
Werken bij DPG Media is een ware experiment cultuur! Experimentatie staat op een hoog voetstuk op onze afdeling. We werken met de laatste en geavanceerdste tooling, waaronder Optimizely Full Stack, Contentsquare (user analytics), Snow Plow (web) analytics en een intern biometrisch onderzoekslab. Je krijgt veel ruimte voor opleiding en ontwikkeling, waaronder een ConversionXL account. Je zal voor de rol reizen tussen Amsterdam/Antwerpen met de Thalys. Het DPG Media kantoor zit in hartje Amsterdam, goed te bereiken met openbaar vervoer en er zijn veel leuke sociale activiteiten met collega’s.

Verder bieden we jou:

 • Salaris, passend bij jouw ervaring.
 • 36-urige werkweek.
 • Interessante bonusregeling.
 • 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget.
 • Jaarlijkse winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media.
 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen en trainingen.

Job requirements

Solliciteren, en dan?
Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Customer Journey Expert Abonnementen? Reageer dan snel met je CV en motivatiebrief via de onderstaande button. Eerst nog wat meer weten? Onze recruiter Robin beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar robin.pichler@dpgmedia.com of een appje kan ook via 06-11274870.

Onze recruiters doen enorm goed werk, we hebben daarom geen hulp nodig om onze vacatures in te vullen. Dank je wel!

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, Ouders van Nu en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.