CRO Specialist

Job description

Amsterdam- Bij DPG Media Marketing zijn wij op zoek naar een ambitieuze en ondernemende CRO Specialist voor onze login propositie. Word jij enthousiast van experimenteren met een groot bereik? En nog meer mensen veelvuldig gebruik te laten maken en in te loggen bij de grootste nieuws- en magazinemerken van Nederland en België, Van Nu.nl, AD.nl en HLN.be tot aan Libelle.nl en DonaldDuck.nl? Reageer dan snel op deze vacature!


Wat ga je doen
Als CRO Specialist is het jouw doel om pro-actief experimenten te gaan uitvoeren die ervoor zorgen dat gebruikers nog vaker gebruik maken van onze nieuws- magazines websites en apps. Het geeft je energie om aan de hand van data op zoek te gaan naar nieuwe kansen. En je hiervoor ook draagvak kunt creëren om deze met creatieve oplossingen te verzilveren. Je hebt de beschikking over een geavanceerde experimentationtooling, waaronder een server side testing tool, UX-analyse platform contentsquare en voldoende development capaciteit om snelheid en impact te maken.

Deze werkzaamheden vinden plaats in centrale focusthema’s die je opstelt met je team. De learnings die hieruit volgen deel je met CRO collega’s uit andere product teams voor optimalisaties op onze inlogmuren en onze marketingposities op sites als ad.nl, e-mails, direct mails en online advertising van al de klantreizen. Je hebt een scherpe analytische blik waarmee je gebruikersinzichten en bedrijfsdoelstellingen samenbrengt. Je maakt gebruik van je online persuasion vaardigheden en user research om kraakheldere duiding te geven bij online gedragsdata en testresultaten. Je deinst er niet voor terug om een inhoudelijke discussie te voeren met de nodige stakeholders. Je bent daarbij aangesloten bij het centrale CRO-team, bestaande uit CRO-collega’s uit de overige product teams en wordt gefaciliteerd door twee CRO Programmamanagers. Het CRO-team is essentieel voor de razendsnelle ontwikkeling van zowel de platformen als de daarop aangesloten marketing kanalen. Uitwisseling van resultaten en inzichten vindt daarbij plaats op regelmatige basis.

Dagelijkse werkzaamheden zijn:

 • Het definiëren van hypotheses ten behoeve van de inlog en engagement doelstellingen van zowel de nieuws- als de magazine websites en apps.

 • Bepalen van de prioriteiten voor de backlog van ons IT team dat de betaal- en inlogmuren beheert

 • Het opzetten, uitvoeren (of aansturen) en analyses van experimenteren.

 • Vertalen van onderzoeksresultaten naar concrete verbetervoorstellen.

 • Draagvlak creeeren bij de stakeholders voor het uitvoeren van experimenten of het doorvoeren van optimalisaties op basis van testresultaten.

 • Ten alle tijden inzicht behouden in de impact van de experimenten, niet alleen ten behoeve van de inlog- en engagementdoelstellingen maar ook de gehele klantreis van de gebruiker én andere bedrijfsdoelstellingen zoals bijv advertentie-inkomsten.

 • Verdiepen in de behoefte van veel verschillende doelgroepen.

Wie zijn wij
Je gaat werken voor onze mooiste merken, van grote nieuwsmerken Nu.nl, AD en de Volkskrant tot aan de populaire magazines Libelle, Donald Duck en Veronica. Daarbij kom je terecht in het Brand & Digital team binnen Marketing dat bestaat uit ruim 60 ondernemende collega’s in zowel Nederlands als België, met elk een eigen specialisatie - van UX’er, e-mail marketeer tot campagnemanager. Samen zijn wij binnen DPG Media verantwoordelijk voor alle commerciële doelstellingen op onze digitale platformen. Onze marketing vindt plaats over de as van content en dat voornamelijk via onze eigen platformen.


Wat jou de perfecte kandidaat maakt?

 • Je bent in bezit van een HBO diploma of gelijkwaardig door ervaring. Bij voorkeur een achtergrond in consumenten- of economische psychologie.

 • Minimaal 3 jaar ervaring met conversieoptimalisatie & performance marketing.

 • Ervaring in de nieuws en magazine sector of een abonnementen sector (Telecom, Energie, Media) is een pré.

 • Je bent een allrounder op het vlak van analytics en statistics met een sterk ontwikkeld conceptueel denkvermogen.

 • Je hebt ervaring met design thinking of behavioral design methodologieën en/ of ervaring met growth- marketing principes binnen een agile omgeving.

 • Je bent in staat om tegelijkertijd te werken op meerdere uiteenlopende projecten en optimalisatie thema's.

 • Je bent communicatief vaardig en in staat om inzichten helder en bondig samen te vatten.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.


Wij bieden jou

 • Een leuke en veelzijdige werkomgeving waarin vrijheid hoog in het vaandel staat.

 • Support - waar gewenst - door CRO programmamanagers.

 • Veel autonomie om experimentation tot een hoger niveau te tillen.

 • Ruimte om je ondernemende ambities te realiseren.

 • De laatste experimentation tooling, zoals contentsquare en optimizely full stack.

 • Een 36-urige werkweek.

 • Een uitstekend salaris passend bij ervaring, dito bonus en winstdeling.

 • 8% vakantiegeld en 4% keuzebudget.

 • Volop opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Job requirements

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als CRO Specialist? Solliciteer dan via de onderstaande link met jouw CV en motivatie. Eerst nog wat meer weten? Onze recruiter Robin beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar robin.pichler@dpgmedia.com of een appje kan ook via 06-11274870.


Onze recruiters doen enorm goed werk, we hebben daarom geen hulp nodig om onze vacatures in te vullen. Dank je wel!

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, Ouders van Nu en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.