CRO Manager abonnementenpagina's

Job description

Amsterdam - Bij DPG Media Marketing zijn wij op zoek naar een ambitieuze en ondernemende CRO Manager voor onze abonnementenpagina’s. Is het jouw doel om middels experimentation de verkoop van de bladen te verbeteren? Reageer dan snel op deze vacature!

De afdeling

In deze functie maak je deel uit van de bruisende marketingtak van DPG Media,  meer specifiek de afdeling Circulation. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de verkoop en het behoud van abonnementen op alle kranten en magazine titels van DPG Media. Je vervult als CRO Manager een cruciale rol in de optimalisaties en innovaties van onze online klantreizen.


Circulation vormt een transnationale afdeling van specialisten, verdeeld over België en Nederland. Jouw standplaats is Amsterdam, maar dankzij de perfecte treinverbinding tussen de hoofdkantoren zal je met regelmaat teamgenoten ontmoeten in Antwerpen. Wat onze werking uniek maakt, is dat je vanuit deze rol, samen met je product team, over een hoge mate van autonomie zal beschikken om de strategie uit te stippelen. Zo maak je binnen Circulation deel uit van het product team abonnementenpagina’s waarin de dagelijkse werking wordt aangestuurd vanuit de expertise van de teamleden en volgens een ‘agile’ methodiek. Beslissingen worden genomen op basis van kennis en ervaring en altijd met een scherpe blik op de trends in de markt.

Wat ga je doen

Als CRO Manager ga je hands-on aan de slag met het product team abonnementenpagina’s om middels experimentation de abonnementenverkoop te verbeteren. Het geeft je energie om samen met twee collega CRO Specialisten op zoek te gaan naar commerciële kansen binnen de bestaande abonnementen-flows van magazines en dagbladen, die je met creatieve oplossingen tracht te verzilveren. Bovendien heb je beschikking tot geavanceerde experimentationtooling, waaronder een server side testing tool, UX-analyse platform contentsquare en voldoende development capaciteit om snelheid en impact te maken. 

Deze werkzaamheden vinden plaats in centrale focusthema’s die je opstelt met je product team. De learnings die hieruit volgen deel je met CRO collega’s uit andere product teams voor optimalisaties op de paygate, marketing-posities op sites als ad.nl, e-mails, direct mails en online advertising van al de klantreizen betreffende abonnementenwerving. Dit zowel voor Nederland als België. Je hebt een scherpe analytische blik waarmee je gebruikersinzichten en bedrijfsdoelstellingen samenbrengt. Je maakt gebruik van je gedragswetenschappelijke kennis en user research om kraakheldere duiding te geven bij online gedragsdata en testresultaten. Je deinst er niet voor terug om een inhoudelijke discussie te voeren met de nodige stakeholders. Je bent daarbij aangesloten bij het centrale CRO-team, bestaande uit CRO-collega’s uit de overige product teams en wordt gefaciliteerd door twee CRO Programmamanagers. Het CRO-team is essentieel voor de razendsnelle ontwikkeling van zowel de platformen als de daarop aangesloten marketing kanalen. Uitwisseling van resultaten en inzichten vindt daarbij plaats op regelmatige basis. 

Dagelijkse werkzaamheden zijn:

 • Webanalyse, (biometric) user testing, surveys, heatmaps & recordings.
 • Opzetten, uitvoeren en analyseren van gedragsanalyses en experimenten.
 • Vertalen van onderzoeksresultaten naar concrete verbetervoorstellen.
 • Op heldere wijze overdragen van theoretische kennis betreffende de psychologie achter bezoekersgedrag op commerciële online platformen.
 • Het snel en eenvoudig creëren van een helikopter view. Je ziet dus zowel het overkoepelende belang als de belangen van individuele touchpoints en klantreizen.
 • Verdiepen in de behoefte van veel verschillende doelgroepen in zowel België als Nederland en de bijbehorende verkoopkansen herkennen op die doelgroepen.


Wat jou de perfecte kandidaat maakt

Afdeling Circulation bestaat uit mensen die zich onderscheiden doordat ze ondernemend en ambitieus zijn. Je bevindt je in een omgeving met flexibele collega’s voor wie hard werken en successen vieren absolute voorwaarden zijn. Teamspirit en eigen initiatief staan hoog in het vaandel, wat resulteert in een erg goede sfeer op een bijzonder dynamische afdeling. Het is daarom belangrijk dat je over het DNA beschikt dat past binnen deze omgeving. Verder heb je:


 • Masterdiploma of gelijkwaardig door ervaring. Bij voorkeur een achtergrond in consumenten- of economische psychologie.
 • Minimaal 3 jaar ervaring met conversieoptimalisatie & performance marketing.
 • Consultancy ervaring/ ervaring in een sector waar abonnementen of recurrente diensten centraal staan (Telecom, Energie, Media) is een pré.
 • Ben je een allrounder op vlak van analytics en statistics met een sterk ontwikkeld conceptueel denkvermogen.
 • Ervaring met design thinking of behavioral design methodologieën en/ of ervaring met growth marketing principes binnen een agile omgeving is een plus.
 • Ben je in staat om tegelijkertijd te werken op meerdere uiteenlopende projecten en optimalisatie thema's.
 • Ben je communicatief vaardig en in staat om inzichten helder en bondig samen te vatten.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.


Wij bieden jou

 • Een leuke en veelzijdige werkomgeving waarin vrijheid hoog in het vaandel staat.
 • Support - waar gewenst - door CRO programmamanagers.
 • Veel autonomie om experimentation tot een hoger niveau te tillen.
 • Ruimte om je ondernemende ambities te realiseren.
 • De laatste experimentation tooling, zoals contentsquare en optimizely full stack.
 • Een 36-urige werkweek.
 • Een uitstekend salaris passend bij ervaring, dito bonus en winstdeling.
 • 8% vakantiegeld en 4% keuzebudget.
 • Volop opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Toegang tot ConversionXL opleiding.

Job requirements

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als CRO manager Abonnementenpagina's? Solliciteer dan via de onderstaande link met jouw CV en motivatie. Eerst nog wat meer weten? Onze recruiter Robin beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar robin.pichler@dpgmedia.com of een appje kan ook via 06-11274870.


Onze recruiters doen enorm goed werk, we hebben daarom geen hulp nodig om onze vacatures in te vullen. Dank je wel!


Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, Ouders van Nu en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.