Credit Controller (B2B)

  • Finance
  • Hoofddorp, Netherlands

Credit Controller (B2B)

Job description

Hoofddorp - Ben jij gepassioneerd over credit management en zoek je een uitdaging in de media branche? Ben je op zoek naar een dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is? Als je deze vragen met "ja" beantwoordt, dan is het debiteurenteam van DPG Media Nederland op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

In deze rol focus je je op het actief benaderen en beheren van financiële risico's voor jouw klantenportefeuille. Je weet hoe je vriendelijk en professioneel om moet gaan met klanten en openstaande vorderingen, zodat je alle "cash" binnenkrijgt. Daarnaast beoordeel je inkomende orders op kredietwaardigheid, verwerk je banktransacties en ben je samen met je collega's verantwoordelijk voor inkomende vragen via e-mail en telefoon. Je bent ook betrokken bij directe facturatie en kunt worden ingezet voor nieuwe projecten.

Wie ben jij?
Je hebt een MBO+/HBO werk- en denkniveau, ten minste 2 jaar relevante ervaring met debiteurenbeheer en facturatie, bent een aanpakker en hebt uitstekende communicatieve vaardigheden. Je houdt rekening met de belangen van verschillende partijen, neemt weloverwogen beslissingen binnen onze processen en ons beleid en bent resultaatgericht. Je houdt je portefeuille schoon en werkt graag in teamverband, maar kunt ook goed zelfstandig werken. Je hebt een proactieve houding ten opzichte van veranderingen en verbeteringen en hebt bij voorkeur ervaring met Dynamics D365.

Wie zijn wij?

DPG Media is een modern en toonaangevend mediabedrijf op het gebied van nieuws, opinie, cultuur, inspiratie en ontspanning. Wij bieden kwaliteitsmedia in zowel print als online, voor lezers, websitebezoekers en adverteerders in Nederland, België en Denemarken. Wij streven ernaar om het leven van onze lezers, gebruikers, luisteraars en kijkers dagelijks te verrijken. Onze media wordt al decennia dagelijks gelezen door miljoenen Nederlandse gezinnen en wij zijn groot met meer dan 80 merken, waaronder De Volkskrant, Nu.nl, Donald Duck, Libelle, AutoWeek en Q-Music.

Het debiteurenteam van DPG Media maakt deel uit van het grotere accountingteam van DPG Media, waaronder ook het grootboek-, crediteuren-, liquide middelen team en het accountingteam van DPG Media Magazines vallen. Het team is divers en zo ook de werkzaamheden.

Wij bieden jou 

  • Een goed salaris passend bij jouw ervaring.
  • 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget.
  • 36-urige werkweek, jaarlijkse winstdeling gebaseerd op de prestaties van DPG Media.
  • Uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden via onze Academy.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Interesse? Reageer dan snel!
Heb jij eerst nog vragen? Ik beantwoord die graag via roy.snoeijink@dpgmedia.nl

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals AD, de Volkskrant, Q-Music, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.


Job requirements

Voor het vinden van de juiste kandidaat hebben we geen behoefte aan hulp van externe partijen. Dank je wel!