Creative Copywriter

Job description

Amsterdam - Weet jij alles van auto’s en kan je hiervan een pakkende vertaalslag maken voor verschillende lezersgroepen? Je bruist van de content ideeën? En ben jij voor 2 of 3 dagen per week beschikbaar? Dan ben jij misschien de commerciële woordmagiër die wij voor Automotive MediaVentions zoeken!


Wat ga je doen

In deze rol pak je het schrijven in de breedste zin van het woord op. Journalistiek schrijven, een commerciële insteek, jij houdt de aandacht van de lezer vast tot de laatste punt. Naast schrijven ben je ook succesvol in het bedenken van nieuwe content concepten om autokopers aan te trekken. Social, online en print, jij weet hoe je de verschillende kanalen het beste kunt inzetten om zoveel mogelijk autokopers te bereiken. Ook heb jij ervaring in het aansturen van andere copywriters en het redigeren van teksten.

Je bent dé zelfstarter die verfrissende ideeën en onderwerpen verzint als het gaat om persberichten / content. Verder pak jij ook met gemak de volgende zaken op:


 • Jouw teksten hebben een journalistieke en commerciële insteek, en zijn uiteraard altijd SEO-friendly geschreven.

 • Verzorg je alle social, online en print content producties.

 • Zorg jij dat journalisten en copywriters op de juiste manier gebrieft worden om tot de beste content te komen.


Wie zijn wij

Je komt in een zeer hecht team terecht waar veel gelachen wordt en minstens zo hard gewerkt. Niet lullen maar poetsen is het credo en iedereen ervaart veel vrijheid om zijn/haar eigen dagen in te delen. Met deze vrijheid komt een grote mate van zelfstandigheid en die moet je aankunnen. Het marketing team bestaat uit 10 zeer gedreven collega’s die allen hun eigen specialisme hebben en die gezamenlijk optrekken om er met elkaar een succes van te maken.


Over Automotive Mediaventions

Met sterke merken als Gaspedaal, AutoTrack en Autowereld zijn wij dé partner voor bedrijven binnen de Nederlandse automotive markt en bereiken we maandelijks 6 miljoen bezoekers. De sites zijn complementair aan elkaar en bedienen grotendeels verschillende typen consumenten en zakelijke klanten. Waar Gaspedaal het beschikbare auto-aanbod in Nederland vertoont, biedt AutoTrack extra checks, informatie en zekerheden rondom de aangeboden auto’s en is Autowereld het freemium alternatief voor de zakelijke adverteerder.


Daarnaast biedt Automotive Mediaventions B.V. als joint venture van DPG Media en Mediahuis een gecombineerde bereik van beide mediahuizen. Met o.a. AD, Telegraaf, Volkskrant, Nu.nl en Q-music zijn de twee merken zichtbaar naar de Nederlandse autokoper, en profiteren de adverteerders van zowel een landelijk als regionaal bereik voor hun advertenties.


Wij bieden jou

 • Salaris passend bij jouw ervaring.

 • 2-3 dagen per week. Dit mag verdeeld worden over halve dagen.

 • Persoonlijke keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld).

 • Deelname aan de winstdelingsregeling.

 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten.


Functie eisen

 • Hbo werk -en denkniveau.

 • Ca. 5 jaar ervaring als copywriter.

 • Je bent woonachtig in de omgeving van Amsterdam.

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.


Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan voor 25 juni!

Heb jij eerst nog vragen? Ik beantwoord die graag via valery.joosten@dpgmedia.nl of 06-21262903. Een WhatsApp bericht mag ook.

Job requirements

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.


We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.