Coordinator Magazines en Tender

Job description

Hoofddorp- Als Coordinator Magazines & Tender houd je je bezig met het coördineren, implementeren en verbeteren van het advertentie productportfolio. Hiermee lever je een positieve bijdrage aan de sales doelstellingen en aan omzet- en marge-ontwikkeling. Ook ben je actief in projecten om de advertentieproducten te verbeteren. Daarnaast begeleid je het aanbestedingsproces in de regio, waarmee je bijdraagt aan de verkoopresultaten van regionale salesteams.


Wat ga je doen

Jij begeleidt en stuurt de aanbestedingsprocessen in de regio aan. Voor het opstellen van het tenderplan werk je nauw samen met sales, redactie, marketing, operations en juridische zaken. Met als doel om de tender te winnen en de hoogste winst te behalen, adviseer jij over de ideale prijsstrategie en andere beoordelingscriteria. Hierbij kijk je scherp naar de kansen en risico’s.


Daarnaast bewaak en coördineer jij acties, campagnes, specials, en creëert en past nieuwe en bestaande producten en prijswijzigingen aan. Andere belangrijke taken waar jij je dagelijks mee bezighoudt zijn:

 • het met de organisatie/ operations afstemmen betreft de technische en praktisch inhoudelijke haalbaarheid van de aanbesteding.
 • het initiëren en uitvoeren van ad hoc analyses op het bestaande productportfolio en signaleren van kansen en verbeteringen. Je zorgt hierbij voor overzicht en verwerkt alles centraal in DPG Media systemen zodat producten ‘orderbaar’, factureerbaar en meetbaar zijn.
 • signaleren van kansen, marktontwikkelingen en business insights (gecreëerd uit data) en vertaalt deze naar nieuwe producten en naar het verbeteren van bestaande producten.


Wie zijn wij

Je komt te werken in een team van 8 mensen met een erg goede sfeer. Ieder werkt aan eigen producten, van online tot dagbladen. Jij bent in deze rol verantwoordelijk voor ons tender en magazines portfolio. Maar we helpen elkaar uiteraard daar waar nodig en delen ervaringen! We zitten in Hoofddorp, maar we zijn flexibel want samen bepalen we wanneer we waar op kantoor zitten. Het is een een uitdagende functie waarbij je veel zelf kunt bouwen en waarde toevoegt.


Verder bouw je mee aan de nieuwsmedia van morgen. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Ook zijn er verschillende mogelijkheden om arbeidsvoorwaarden uit te ruilen. Denk bijvoorbeeld aan het kopen en verkopen van vakantiedagen, het fiscaal vriendelijk verrekenen van je sportabonnement of de aanschaf van een fiets. Het is een functie van 36 uur per week en de standplaats is Hoofddorp.


Wij bieden jou

 • Salaris, passend bij jouw ervaring.
 • 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget.
 • 36-urige werkweek, maar minder is bespreekbaar.
 • Jaarlijkse winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media.
 • Volop opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.


Functie eisen

 • Je hebt mbo+ werk en denkniveau.
 • Jij hebt minstens 3 jaar projectmanagement ervaring.
 • Je hebt gevoel voor commercie en bent klantgericht.
 • Je bent resultaatgericht en creatief in het oplossen van problemen.
 • Je hebt oog voor detail maar weet tegelijkertijd ook boven de materie uit te stijgen.

Job requirements

Interesse? Solliciteer dan nu via de solliciteerbutton. 

Heb jij eerst nog vragen? Ik beantwoord die graag via roxanne.rinkes@dpgmedia.nl of 06-21370122. Een WhatsApp bericht mag ook.