Coördinator Learning & Development

 • Learning & Development
 • Hoofddorp, Netherlands

Coördinator Learning & Development

Job description

Hoofddorp – Iedereen kan - met een beetje hulp - succesvol kan zijn. Dat ‘beetje hulp’ dat geeft onze afdeling (Learning & Development) met behulp van onze Academy. Wij stimuleren collega’s hun grenzen te verleggen en richting te geven aan hun ontwikkeling en groei naar succes. Een belangrijke afdeling waar alle andere afdelingen van DPG Media samenkomen. Om dit team te versterken zoeken wij een Coördinator Learning & Development!

Wat ga je doen ?

Als Coördinator Learning & Development ben je verantwoordelijk voor het faciliteren, ondersteunen, inspireren en motiveren van DPG Media collega’s op het vlak van opleiden en ontwikkelen zodat zij het beste uit zichzelf kunnen halen. Daarnaast ondersteun je de Learning & Development Consultants in het opzetten van hun initiatieven en interventies. Je werkt daarin nauw samen met je collega coördinator Learning & Development in België. Je bent ongeveer de helft van je tijd bezig met het faciliteren van onze programma’s (denk bijvoorbeeld aan: afstemming doen met de trainer(s), locatie en catering regelen, communicatie met deelnemers, facturen accorderen, evaluaties uitsturen, etc.); en de andere helft van je tijd met het optimaliseren van (werk)processen en het opzetten van trainingen / masterclasses / lectures / keynotes / etc. voor onze DPG Media collega’s
Wat laat je zien?

 • Je ondersteunt bij de ontwikkeling van programma’s die aansluiten bij de strategie en doelstellingen van DPG Media, je zorgt voor de juiste uitvoering en evaluatie.

 • Je bent eigenaar van een aantal bedrijfsbrede thema's waarin je verantwoordelijk bent voor de ontwikkeling, uitvoering en borging van de kwaliteit van de programma’s die hieruit voortvloeien. Hierin neem je ook alle coördinerende taken op je.

 • Met je collega Coördinator Learning & Development zoek je steeds naar mogelijkheden om interne en externe kennis zo goed mogelijk te vertalen naar leerinterventies die feilloos aansluiten bij DPG Media.

 • Met je voortvarende aanpak, heldere communicatie en positieve denkkracht zorg jij er voor dat er een flinke dosis goodwill is naar het Learning & Development team toe.

 • Je monitort de budgetten en rapporteert periodiek de voortgang aan de budgethouders.

 • Je werkt veel in ons leerplatform en je zorgt dat alle datastromen op orde zijn.

 • Als Coördinator Learning & Development ben je onderdeel van het HR-team. Als teamleden zijn jullie elkaars sparringpartner, waarbij het gemeenschappelijke doel is om de ontwikkeling van alle DPG medewerkers naar een hoger plan te tillen om op die manier onze bedrijfsdoelstellingen te kunnen realiseren.

Zo kan je werkdag eruit zien

Je begint je dag met het bekijken van jouw gestructureerde agenda en het lezen van je e-mails: een collega vraagt naar de mogelijkheden voor een presentatietraining, je geeft een ziekmelding door aan een trainer en stuurt een HR business partner een overzicht van alle trainingen in het tweede kwartaal. Daarna verwerk je een aantal facturen op gestructureerde wijze.

Tijdens een korte teammeeting deel je je belevenissen van het weekend met je team en stel je je hulpvragen. Na deze meeting heb je een uurtje geblokt voor het organiseren van serie trainingen voor collega’s van NU.nl. Je boekt geschikte ruimtes, verstuurt de uitnodigingen, regelt catering en schakelt met de trainer over de zaalopstelling en andere benodigdheden.

Je gaat lunchen, waarna je een afspraak hebt met een trainer. Jullie bespreken samen welke aanpassingen er nodig zijn om de training nog beter te laten aansluiten. Je beantwoordt nog wat mail, waarna je een brainstorm hebt met een aantal collega’s om het digitale leerplatform verder te optimaliseren. Uit dit overleg komen een aantal acties voor jou. Je plant direct wat meetings met de collega’s die jou van informatie kunnen voorzien.

Volgende week zit je het L&D maand-overleg voor in Antwerpen. Je stuurt nog even een herinnering naar je teamleden om agendapunten alvast aan te dragen. Aan het einde van de dag zorg je dat alle urgente mails zijn beantwoord en plan je alvast je werk voor morgen.

Wie zijn wij?

De DPG Academy stimuleert iedereen binnen DPG Media om grenzen te verleggen en richting te geven aan ontwikkeling en groei naar succes. Door de toenemende digitalisering en langer wordende carrières, moeten medewerkers kennis en vaardigheden bijhouden om relevant te blijven. In deze continu veranderende omgeving is de Academy dé toonaangevende afdeling op het gebied van Learning en Development binnen DPG media: relevant, van hoge kwaliteit, trendgevoelig en altijd up-to-date. Kortom: DPG Academy, de nummer 1 keuze van alle collega’s met leer- en ontwikkelingswensen, helpt met de aanpak van groei naar professioneel succes.

We werken als team voor de volledige DPG Media Groep - dat betekent dat je naast Nederlandse collega’s ook met Belgische collega’s zal samenwerken.

Wij bieden jou

 • een prima salaris, passend bij jouw ervaring;

 • 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget;

 • 32 of 36-urige werkweek;

 • jaarlijkse winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media;

 • ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen en trainingen.

 • Mogelijkheid tot thuis werken

 • Flexibele werktijden

Wat maakt jou de perfecte kandidaat?

De positie van Coördinator Learning & Development is er één voor iemand die een Learning & Development hart heeft én houdt van organiseren. Met jouw positieve instelling krijg je zaken voor elkaar en zie je nooit beren op de weg. Je steekt de handen uit de mouwen: je ziet verbeterpotentieel en neemt de juiste acties om dit ook daadwerkelijk te realiseren. Zonder al te veel aanwijzingen weet jij je een weg te banen door alle informatie en daaruit voortvloeiende werkzaamheden. Je signaleert niet alleen verbeterpotentieel, weet ook de juiste acties te nemen om verbeteringen te realiseren. En je kan dit niet alleen, dus je weet hoe essentieel samenwerking is.

Verder worden we blij als er dit op je profiel schittert:

 • een MBO/HBO diploma, of aantoonbare werkervaring op MBO/HBO niveau;

 • minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie;

 • aantoonbare ervaring/affiniteit met Learning & Development


Maar boven alles ben je een enthousiaste doener. Die zorgt dat we onze prachtige programma’s kunnen lanceren.

Job requirements

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Coördinator Learning & Development? Solliciteer dan direct. Eerst nog wat meer weten? Stuur dan een mail naar Pim Peters via pim.peters@dpgmedia.nl

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals AD, de Volkskrant, Q-Music, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquiz team of een sportteam is.


Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.