Skip to content

Content Specialist

Amsterdam, Noord-Holland, NederlandOnline Services

Functieomschrijving

Hoofddorp/Amsterdam - Als Content Specialist ben jij (samen met je collega’s) verantwoordelijk voor alle teksten op de DPG Recruitment websites. Natuurlijk haal je zelf energie uit het schrijven en optimaliseren van teksten, maar als SEO content specialist bepaal je ook onze SEO content strategie en -planning en zorg je ervoor dat deze uitgevoerd wordt.

Wat ga je doen
Je gaat aan de slag met het creëren van overzicht, optimalisatie, analyse en bepalen van de contentstrategie & -planning. Samen met andere content- en SEO specialisten en externe partijen zorg je ervoor dat de content van ons platform in optimale staat is om goed te presteren in de zoekmachines.
Het gaat om verschillende typen content. Van inhoudelijke evergreen content of dynamisch gegenereerde content die specifiek gericht zijn op de SEO vindbaarheid van bepaalde groepen zoektermen tot redactionele artikelen en onderzoeken die gericht zijn op het halen van het nieuws op externe websites. Maar ook zoekwoordanalyses, het uitdenken van een pagina-opbouw of een sitestructuur vormgeven behoren tot je werkzaamheden. 

Wie zijn wij

Je werkt in het performance marketing team van DPG Recruitment, maar bent onderdeel van het bredere centrale performance marketing team van DPG Online Services. Samen met zo’n 10+ ervaren SEO specialisten werk je daar aan een centrale SEO strategie die je toepast op de DPG Recruitment websites.

Wat maakt jou de ideale kandidaat

 • 5+ jaar ervaring hebt in een vergelijkbare rol waar content de hoofdrol speelde, maar waar SEO optimalisatie ook onderdeel van het werk was;

 • Ervaring hebt met diverse CMS systemen, Google Search Console, Google Analytics en SEO tools zoals SEMrush, Ahrefs of ContentKing;

 • Een goede en foutloze schriftelijke en mondelinge beheersing van de Nederlandse taal;

 • Een vlotte pen hebt: laagdrempelige moderne schrijfwijze voor online op B1 niveau;

 • Je houdt je graag bezig met planning, sitestructuur en zoekwoordanalyses om uiteindelijk de beste klantervaring te creëren door middel van content;

 • Je beheerst de Nederlandse taal vloeiend in woord en geschrift.

Vereisten

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wij bieden

 • een prima salaris afhankelijk van leeftijd en ervaring;
 • een 36-urige werkweek;
 • keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld);
 • jaarlijkse winstregeling (o.b.v. resultaat van de organisatie);
 • ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen en trainingen.


Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?
Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Content Specialist? Solliciteer dan nu. Je krijgt binnen 10 werkdagen na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen.

Eerst nog wat meer weten? Olivier, onze Recruiter, beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar olivier.schmitz@dpgmedia.nl of bel naar 06-23488668.

of