Content Propositie Manager (België & Nederland)

 • Marketing
 • Amsterdam, Netherlands

Content Propositie Manager (België & Nederland)

Job description

Hoofddorp/ Antwerpen - Is het jouw ambitie om mee te sturen aan de richting van de contentstrategie voor onze merken in Nederland en België?Weet jij wat onze lezers willen lezen, zien en horen? Heb jij meerdere jaren ervaring op gebied van strategische content marketing? En weet jij jouw visie om te zetten naar concrete resultaten? Reageer dan snel!

Wat ga je doen
Het journalistieke aanbod van DPG Media in België en Nederland wordt steeds groter en breder. Daarbovenop is er nog een breder waaier aan digitale media mogelijkheden. De grote vraag is: wat wil onze consument lezen / kijken / horen en wat niet? Waar wil hij (extra) voor betalen? En hoe vertalen we dit in een helder aanbod aan onze klanten? In deze context zoeken we een marketing strateeg die een heldere content propositie- strategie kan uittekenen en deze zowel intern als extern kan uitrollen.

Als Content Propositie Manager kijk je strategisch naar de contentstrategie van al onze kranten en magazines in België en Nederland. Je vertrekt vanuit onze verschillende doelgroepen en het leesgedrag van de consumenten en werkt voorstellen uit met scherpe inhoudelijke keuzes. Je werkt hiervoor nauw samen met de diverse redacties en de content performance afdeling. In je rol rapporteer je aan de Director Positionering, Portfolio & Creatie en maak je deel uit van een strategisch team dat instaat voor content propositie, portfolio management en brand strategy.

Jouw dagelijkse werkzaamheden en uitdagingen bestaan uit:

 • Samen met de redacties de content strategie uittekenen en bijsturen is je hoofdtaak. Jij bent aan zet en zorgt ervoor dat alle neuzen in dezelfde richting komen te staan.
 • In samenwerking met de afdeling Customer Intelligence breng je het gedrag van onze consumenten in kaart.
 • Je zorgt voor onderbouwde strategische marketing plannen en bekijkt het effect op middellange en lange termijn. Je kan hierbij werken tegen strakke deadlines.
 • Je stelt multidisciplinaire teams samen om je plan van aanpak uit te rollen in de organisatie.
 • Je werkt intensief samen met al je stakeholders, met name in publishing zelf (de uitgevers en hoofdredacties) en daarnaast ook met Revenue management, Product management, Consumer growth & engagement.
 • Je weet vanuit je sterke communicatievaardigheden een sterk verhaal te brengen maar kan ook je stakeholders meekrijgen om je verhaal verder vorm te geven.
 • Je bent daar waar de actie is en waar je moet zijn. Je werklocatie wisselt bijgevolg afhankelijk van de plannen die je maakt en de redacties waar je mee samenwerkt. Zo hou je vinger aan de pols en bouw je vertrouwen op van de redacties om hen mee te krijgen in je plan. Dit kan zowel in Nederland zijn (Amsterdam/ Hoofddorp) of in België (Antwerpen).


Wat maakt jou de ideale kandidaat
Voor deze mooie uitdaging zoeken wij een echte strateeg die tegelijk de vertaalslag kan maken naar een concreet actieplan en dit ook in de realiteit omzet. Je hebt sterke analytische skills en je weet een strategie ook cijfermatig onderbouwen met een uitgewerkte business case. Tevens ben je in staat om vanuit een helikopterview naar de publishing business te kijken en er tegelijk middenin te staan om de van onderuit de werking goed te begrijpen. Overige wensen zijn:

 • Je maakt vlot contact met medewerkers in de redacties op alle niveaus in de organisatie, je kan je vlot inleven in de klantenbehoeften en je aanpak hier op afstemmen. Vanuit de ervaringen, effecten van je plan en lessons learned stuur jij het plan bij en herdenk je de strategie.
 • Je hebt een sterke interesse en affiniteit met de kranten en-magazinemarkt in België en/of Nederland en bent bereid om je daarin verder te verdiepen.
 • Je sterke communicatieve skills zorgen ervoor dat je iets met voldoende overtuiging kan brengen maar zorgen ook voor duurzame partnerships en constructieve samenwerking met je stakeholders. Je kan er op die manier voor zorgen dat je stakeholders je als een volwaardige strategische partner gaan beschouwen.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een strategisch analytische rol, bij voorkeur in de media/ uitgeverij/ publishing business en je bent bereid om te reizen tussen België en Nederland. Dit daar de werkzaamheden, afhankelijk van de verschillende projecten, worden uitgevoerd in zowel België als Nederland. De verwachting is dan ook dat 50% van de werkzaamheden zullen plaatsvinden in België en 50% in Nederland.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wij bieden jou

 • een uitstekend salaris, passend bij jouw kennis en ervaring;
 • een 36-urige werkweek;
 • jaarlijkse winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media;
 • 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget.

Job requirements

Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan snel!
Heb jij interesse in de rol van Content Propositie Manager? Reageer dan snel via de onderstaande sollicitatiebutton. Stuur je motivatie en Cv en je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Robin beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar robin.pichler@dpgmedia.nl of bel/app naar 06-11274870.

Onze recruiters doen enorm goed werk, we hebben daarom geen hulp nodig om onze vacatures in te vullen. Dank je wel!

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.