Content Marketing Stage

 • Marketing
 • Amsterdam, Netherlands

Content Marketing Stage

Job description

Amsterdam - Voor DPG Media - Intermediair zijn we op zoek naar een gemotiveerde stagiair(e) die graag ondergedompeld wil worden in de wereld van media. Intermediair is een online vacatureplatform waar we dagelijks duizenden werkenden en werkzoekenden bereiken met carriere inspiratie. Deze stage is creatief en afwisselend, geen dag is hetzelfde. Je krijgt de vrijheid om je eigen taken in te plannen, er is ruimte om met eigen ideeën te komen en die uit te voeren.

Wat ga je doen?

Samen met de chef online redactie/content marketeer (is één persoon) zorg je voor een goede online flow. Van het ontwikkelen van social media uitingen tot het schrijven van de nieuwsbrief en het bedenken en creëren van content creatie voor Tiktok en Instagram Reel. Daarnaast leer je tijdens deze stage verschillende facetten van het werken op een online redactie. Na je stage weet je hoe het is om op een (online) redactie te werken en heb je veel inzichten opgedaan als content marketeer. Al met al een leerzame omgeving waarbij je tools krijgt die bruikbaar zijn voor de volgende stap in jouw carrière.

Jij gaat o.a. het volgende doen:

 • Content creëren voor social media kanalen: LinkedIn, Facebook, Instagram en Tiktok en deze ook plaatsen.

 • Ondersteunen van de content marketeer bij het bedenken en ontwikkelen van content voor artikelen en social media.

 • Social media kanalen beheren

 • Het schrijven van de nieuwsbrief

Dit bieden we jou:

 • Een uitdagende fulltime stage met veel diversiteit, waarin je alle ruimte krijgt om je theoretisch opgedane kennis in de praktijk te brengen. Je bent niet alleen uitvoerend bezig, het aandragen van eigen ideeën en inzichten wordt ook gestimuleerd.

 • Een werkplek waar jij tijdens je stage een onderzoeksopdracht kunt uitvoeren

 • Een leuke omgeving, goede begeleiding, (online)borrels en gezellige collega’s.

 • Goede begeleiding van een ervaren content marketeer.

 • Een leenlaptop.

 • € 350 stagevergoeding als je een Hbo-opleiding volgt op fulltime basis

Jij bent:

 • Creatief, zelfstandig, enthousiast en bent niet bang om initiatief te nemen.

 • Handig met Photoshop/Canva, of staat open om dit te leren.

 • Bent bekend met CMS/EZ/Selligent, of staat open om dit te leren.

 • Iemand die vlot kan schrijven en het leuk vindt om inspirerende content te maken voor werkenden en werkzoekenden.

 • Beschik jij over een aanpak mentaliteit, ben je proactief, commercieel en nieuwsgierig met een goede dosis humor?

 • En zit jij in je derde jaar van een hbo-opleiding richting marketing, communicatie of media met affiniteit voor journalistiek en redactie?

Dan zien wij jouw cv en motivatie graag tegemoet!

Over Intermediair en het team

Intermediair is het work-life platform voor hoogopgeleiden in Nederland, die actief en latent op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Intermediair wil hbo-plussers prikkelen om hun werkende leven te evalueren en te investeren in de volgende stap. Deze volgende stap kan een nieuwe baan zijn of een opleiding volgen om een stap in je huidige carrière te maken.

Jij bent onderdeel van het B2C marketing team binnen DPG Recruitment. Het team is verantwoordelijk voor de positionering van Intermediair in de B2C markt, en houdt zich bezig met ontwikkelingen binnen de mediawereld. Het team bestaat uit vijf enthousiastelingen met ieder een eigen expertise en werkt nauw samen met het B2B team van Nationale Vacaturebank.


Over DPG Media

DPG Media heeft met haar sterke merken een stevige marktpositie in alle onderdelen van de mediabranche. Elke dag werken we met ontzettend veel plezier aan ons portfolio dat bestaat uit uiteenlopende A-merken, waaronder AutoWeek, Donald Duck, Flow, Libelle, Margriet, NU.nl, SchoolBANK, Startpagina, Tina, Viva, vtwonen en Veronica Magazine. Je wordt dus onderdeel van een groter geheel: met al onze merken bereiken we elke maand ruim 90 procent van alle Nederlanders. Hoe tof is dat?

Stagelopen bij DPG Media betekent niet alleen dat je de door jou geleerde theorie in de praktijk brengt door een bijdrage te leveren aan ons ambitieuze teams, ook ga je bij ons écht wat leren. Volg interessante workshops via de Academy, maar sla ook vooral de activiteiten van de stagecommunity (voor en door stagiairs) niet over. Een aanvulling ben je zeker, want jouw creatieve en frisse blik worden erg gewaardeerd. Na je stage kan je zeggen dat je ook nog écht eens toffe dingen hebt bereikt. Zet dat maar op je cv!

Meer weten over het stagelopen bij DPG Media? Lees hier wat stagiaires zeggen over het stagelopen bij DPG Media.

Job requirements

Geïnteresseerd?

Doe jij een hbo-opleiding media, marketing of communicatie en affiniteit met journalistiek? En ben je 5 maanden (fulltime) beschikbaar? Dan zijn wij op zoek naar jou! Stuur een e-mail (dus niet via de onderstaande button) met je motivatie en cv naar Ruby Monterie via ruby.monterie@persgroep.net