Content Manager Branded Content

Job description

Hoofddorp – Adverteerders gebruiken content marketing om hun verhaal op een relevante, geloofwaardige en inspirerende manier te brengen. En jij kan hen daarbij gaan helpen! De Branded Content afdeling van DPG is namelijk opzoek naar een Content Manager voor de nieuwsmerken AD, de regiotitels, NU.nl, Volkskrant, Trouw & Parool.


Wat ga je doen

Als Content Manager ben je verantwoordelijk voor de kwaliteitsbewaking van alle Branded Content artikelen op de nieuwstitels van DPG Media. Je analyseert de aangeleverde content op bruikbaarheid binnen de gedefinieerde voorwaarde en laat passende branded content creëren op basis van een briefing. Op de afdeling Content & Creation worden alle digitale Branded Content verhalen geproduceerd en online geplaatst. Dit zijn onder andere advertorials maar ook geheel offsite producten zoals longreads en mini-sites. Dit doen we voor merken als Menzis, KLM, Nespresso, Samsung, Albert Heijn, Renault en de Consumentenbond. Als Content Manager draag je bij aan deze creatie en je denkt mee over de juiste invulling van beeldgebruik per specifieke nieuwstitel. Hierbij stem je knelpunten af over vorm, opmaak, presentatie of herkenbaarheid. Uiteraard heb jij ook de Branded Content planning op orde, want jij laat producties soepel verlopen. Daarnaast houd jij je bezig met:

 • het schrijven van pakkende aanjaagteksten om lezers te motiveren de artikelen op onze nieuwstitels te lezen.
 • de communicatie met, en begeleiding van, de interne organisatie (accountmanagers en digital specialisten), adverteerders en het bureau.
 • En, behoren zowel grote nationale als regionale klanten tot jouw portefeuille. Je houdt de klant en accountmanagers voortdurend op de hoogte van de voortgang.


Wie zijn wij

Je komt terecht in een omgeving waar dagelijks de mooiste commerciële verhalen worden geproduceerd. Met een team van producers, projectmanagers en een content manager werk je nauw samen met accountmanagers en digital specialisten.


Wij bieden jou

 • Salaris, passend bij jouw ervaring en een interessant bonussysteem.
 • 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget.
 • 36-urige werkweek.
 • Volop opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Jaarlijkse winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media.


Functie eisen

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau met ca. 1-3 jaar ervaring.
 • Je hebt affiniteit met het schrijven van eigen content stukken/redigeren van content.
 • Je hebt aantoonbare Branded Content ervaring.
 • Je kan zelfstandig werken, bent nauwkeurig, stressbestendig én denkt in oplossingen.
 • Je bent servicegericht en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Job requirements

Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan voor 4 mei!

Heb jij eerst nog vragen? Ik beantwoord die graag via roxanne.rinkes@dpgmedia.nl of 06-21370122. Een WhatsApp bericht mag ook.


Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.


We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.


Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.