Content Insights Manager

Job description

Amsterdam - Redactionele content en de kwaliteit ervan is een belangrijk onderdeel om lezers te laten inloggen op onze nieuwssites en apps. Daarom is het essentieel om de content goed af te stemmen op de kwaliteitseisen van de consument en zo de conversiekans naar inloggen te verhogen. Jij als Content Insights manager speelt daar een belangrijke rol in!


Wat ga je doen

Als Content Insights Manager houd jij je voornamelijk bezig met de doelstelling inloggen. Jouw focusgebied ligt op redactionele content aangezien het grootste deel van onze inlogs hier gerealiseerd wordt. Op onze platformen onderscheiden we 3 soorten content: gratis, inlog- en betaalde content. Voor de optimale contentverdeling werk jij nauw samen met het Paygate team. Je werkt met grote data sets en begeleidt kwalitatieve content analyses. Aan jou de taak om analyses te maken en ideeën voor nieuwe content initiatieven te ontwikkelen. Jouw inzichten en bevindingen (welke content leveren de meeste inlogs op, hoe verhouden deze zich met de gratis en betaalde content?) deel jij proactief met de Brand Managers, je team en de redacties. Je bent onderdeel van een multidisciplinair team waarbinnen tal van specialisten in elkaars verlengde werken. Dat betekent dat je in de praktijk te maken hebt met met een grote variatie aan collega’s, zoals een brand manager, nieuwscontent analisten, CRO’ers, hoofdredacteuren en redactie chefs. Het is voor deze rol dan ook essentieel dat je basiskennis hebt over een breder spectrum zodat jij je goed kunt verplaatsen in de problematiek en gevoeligheden van de ander. Kortom, dit is naast een analysefunctie ook een netwerkfunctie. Goede communicatieve vaardigheden zijn dan ook een vereiste. Verdere werkzaamheden zullen bestaan uit:

 • het coachen en begeleiden van redacties bij het content optimalisatie proces.

 • het ondersteunen van redacties met ad-hoc analyses t.b.v. inloggen.

 • En, het ontwikkelen en uitrollen van een “aanvalsplan” op maat per titel, gebruikmakend van funnelanalyses en -vergelijkingen.


Wie zijn wij

Als Content Insights Manager kom jij terecht in het Brand & Digital team wat bestaat uit 45 ondernemende collega’s met ieder hun eigen specialisme - van Uxer, e-mail marketeer tot campagnemanager. De Brand & Digital marketingafdeling van DPG Media is verantwoordelijk voor het digitale bereik, engagement en inlogs op al onze nieuws- en magazinemerken. Onze marketing vindt plaats over de as van content en voornamelijk op onze eigen platformen. We werken dan ook nauw samen met IT en redacties. Naast nieuwsmerken als AD, Nu.nl en Volkskrant ga je ook aan de slag voor oa Libelle, Margriet, Flow, Donald Duck. Er is geen dag hetzelfde!


Wat neem je mee?

 • Minimaal 5 jaar relevante ervaring.

 • WO werk- en denkniveau.

 • Kennis en ervaring met data analyse tooling en ervaring met de functionele vertaling van data naar een voor de redactie begrijpelijke taal.

 • Heb je een journalistieke achtergrond, of ben je werkzaam geweest op een redacties dan is dit een grote pré.

 • Perfecte beheersing van de Nederlandse taal spreekt voor zich.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staat we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.


 Wat je van ons krijgt

 • Een waanzinnig leuke baan.
 • Een salaris passend bij ervaring en kennis.
 • Een 36-urige werkweek.
 • Je ontvangt 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget.
 • Volop opleidings-en ontwikkelingsmogelijkheden.


Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.


We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.


Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.

Job requirements

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Content Insights Manager? Solliciteer dan vóór 21 november. Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen.


Eerst nog wat meer weten? Roxanne beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar roxanne.rinkes@dpgmedia.nl of een appje kan ook 0621370122.


Onze recruiters doen enorm goed werk, we hebben daarom geen hulp nodig om onze vacatures in te vullen. Dank je wel!