Overslaan naar content

Community Manager

Op locatie, Hybride
 • Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
B2C

Functieomschrijving

Amsterdam - Heb je een passie voor online communities en word je enthousiast van de merken Ouders van Nu en vtwonen? Dan willen we graag met je in gesprek! Deze prachtige merken zijn onderdeel van Special Interest Media (SIM), een tak van DPG Media met als missie om liefhebbers en advieszoekers binnen diverse niches te inspireren en adviseren. De communities voor deze merken moeten worden vertegenwoordigd, ondersteund en verder ontwikkeld. Daarom zijn we op zoek naar een Community Manager om het SIM Community-team te versterken.

Wat ga je doen?
Als Community Manager ben jij de centrale persoon die de communities en vrijwilligers van Ouders van Nu en vtwonen vertegenwoordigt. Je werkt  nauw samen met verschillende afdelingen binnen het bedrijf en zorgt ervoor dat iedereen precies weet wat er speelt binnen de communities. Jij houdt de communities en vrijwilligers op de hoogte van alle ontwikkelingen en beslissingen binnen het bedrijf die invloed hebben op de communities en het platform.

Je wordt onderdeel van een ambitieus team waarin je het voortouw neemt om de bestaande community van Ouders van Nu te versterken en te laten groeien. Daarnaast ontwikkel je de communitystrategie voor vtwonen, waar we een gloednieuwe community voor interieurliefhebbers willen lanceren. In samenwerking met de Lead Community Manager speel je ook een grote rol in de toekomst van het Viva-forum, waarvoor we momenteel interessante nieuwe richtingen onderzoeken. Je hebt een duidelijke visie op de rol die de community binnen deze merken speelt en kan spelen, en je ontplooit initiatieven om het succes verder uit te bouwen.

Voor velen binnen het bedrijf is Community Management nog nieuw. Daarom is het ook aan jou om de waarde van de community over te brengen en anderen hierin mee te nemen. Je bent een echte verbinder: iemand met een positieve instelling en uitstekende communicatieve vaardigheden, die ervoor zorgt dat vrijwilligers, communityleden en het hoofdkantoor samen kunnen werken aan verbetering.

Je bent succesvol als Ouders van Nu en vtwonen significant groeien in nieuwe actieve leden, we een stijging zien in waardevolle bijdragen op het platform, en de gemiddelde tevredenheid verbetert. Verder ben je succesvol wanneer het aantal lezers en deelnemers van het VIVA forum, één van de grootste online communities in Nederland, stabiel blijft en idealiter zelfs groeit.

En verder
Als eerste aanspreekpunt voor de communities zorg je ervoor dat feedback en vragen bij de juiste mensen terechtkomen. Je stuurt de vrijwillige moderators aan, zorgt ervoor dat zij betrokken blijven bij relevante ontwikkelingen en vraagstukken, en waarborgt dat zij zich gewaardeerd voelen. Naast de ontwikkeling van communitystrategieën, vertaal je deze door in concrete en meetbare plannen, en zorg je voor de implementatie. De communicatie tussen de verschillende afdelingen op het hoofdkantoor en de vrijwilligers en de community wordt door jou aangejaagd. Je verzorgt up-to-date rapportages, communicatie en voorstellen op basis van feedback, problemen of uitdagingen. Door je flexibilteit kun je omgaan met plannen die continu kunnen veranderen. Door te meten en te leren, pas je je gemakkelijk aan om er een succes van te maken. En je zorgt ervoor dat iedereen precies weet wat er binnen de community speelt.

Wie zijn wij
Ouders van Nu, vtwonen en het VIVA forum maken deel uit van de afdeling Special Interest Media (SIM) binnen DPG Media. Binnen de community van Ouders van Nu kunnen ouders terecht met al hun vragen over zwanger worden, zwanger zijn, opvoeding, verzorging en de ontwikkeling van hun kind. Daarnaast biedt de website inspiratie, gepersonaliseerde artikelen, handige checklists en informatie over producten en diensten die tijdens of na de zwangerschap nodig zijn. vtwonen is de wooncoach voor een fijn en stijlvol thuis dat helemaal bij jou past. Met magazines, tv-programma’s, producten, een website, socialmediakanalen, een beurs en meer inspireert en informeert vtwonen dagelijks interieurfans, verbouwers, verhuizers, shoppers en mensen met een snelle woonvraag. We werken hard om beide websites dé plekken te maken om kennis en ervaring te delen met andere ouders en om weg te dromen bij de mooiste interieurs.

Als Community Manager kom je terecht in het Community-team. Je werkt nauw samen met de Lead Community Manager en andere specialisten, zoals redacteuren, product owners, het marketingteam en meer. Binnen DPG Media heerst een open werksfeer met veel ruimte voor eigen ideeën. Het team bestaat uit ondernemende collega's die niet terugschrikken voor zelf aanpakken en uitproberen. Echte doeners dus!

Jouw profiel

 • HBO- of WO-werk- en denkniveau.

 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

 • Ervaring in het vak community management, social media, journalistiek, online marketing of aanverwante gebieden en/of aantoonbare ervaring in het opzetten, ontwikkelen en beheren van communities.

 • Je bent een verbinder, communicatief zeer sterk en goed in samenwerken, omdat je te maken hebt met verschillende belanghebbenden, waaronder collega's van diverse afdelingen, de community en vrijwilligers.

 • Creatieve denker met de vaardigheid om nieuwe ideeën te presenteren en draagvlak te creëren binnen een brede groep.

 • Bekwaam in het effectief beheren van verwachtingen en belangen van alle betrokkenen en belanghebbenden bij projecten en beslissingen.

 • Affiniteit met de doelgroep van Ouders van Nu en vtwonen.

 • Interesse in de thema's ouderschap en interieur.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wij bieden

 • salaris, passend bij jouw ervaring.

 • 38-urige werkweek.

 • 12% keuzebudget (opgebouwd uit 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget).

 • jaarlijkse winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media.

 • ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen en trainingen via onze eigen DPG Media Academy. Podcasts maken, verhalend schrijven, onderzoek doen op het darkweb: het cursusaanbod is breed en er zijn steeds weer nieuwe dingen te leren.


Solliciteren, en dan?
Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Community Manager? Solliciteren kan tot 23 juni 2024 en alleen via de button op deze pagina. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een gesprek in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Neem dan contact op met Saskia Schoonebeek, Operationeel manager via saskia.schoonebeek@persgroep.net 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic en JOE, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen. We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is. Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en X.

Vereisten

Wij hebben geen hulp nodig van externe partijen bij het vinden van onze nieuwe collega!

of