Commercieel Redacteur Tweakers

 • Digital & Advertising
 • Amsterdam, Netherlands

Commercieel Redacteur Tweakers

Job description

Amsterdam- Heb jij een hart voor de tech industrie? En weet jij interessante ideeën uit te werken naar succesvolle (crossmediale) campagnes voor onze adverteerders? Heb je naast je projectmanagement skills ook een passie voor het schrijven van artikelen en een hart voor de Tech- industrie? Reageer dan snel en makkelijk op de vacature van Commercieel Redacteur bij Tweakers!

Tweakers is dé elektronica- en technologiewebsite van Nederland met 4 miljoen unieke bezoekers en rond de 100 miljoen pageviews per maand. Naast nieuws en reviews bestaat Tweakers uit een product- en prijsvergelijker (de Pricewatch) en een community met meer dan een half miljoen leden met één grote passie: technologie.

Wat ga je doen

Als Commercieel Redacteur laat jij de adverteerder opvallen. Je coördineert de commerciële samenwerkingen van Tweakers en ondersteunt de commercieel specialisten in het plannen, beheren én optimaliseren van commerciële samenwerkingen en crossmediale campagnes. Je bent een spin in het web tussen de verschillende afdelingen zoals redactie, sales, marketing en externe partijen.  In deze functie ben je verantwoordelijk voor (bijna) alle artikelen rondom campagnes. Alles start bij jou! Zo ben je onder anderen verantwoordelijk voor:

 • Het creëren van content voor alle communicatiekanalen (print, online en video) die zowel aansluit bij de merkvisie en doelgroep van Tweakers, als ook bij die van de adverteerder.
 • Het schrijven van teksten t.b.v. commerciële producties (print en online).
 • Het brieven van projecten en planningen aan derden, zoals freelance redactieleden.


Om je rol optimaal uit te voeren werk je met verschillende systemen. Denk hierbij aan Google Workspace, Qualifio en natuurlijk de verschillende social platforms. En je doet het natuurlijk niet alleen! In deze rol werk je samen met de directe collega’s bij Tweakers als ook met diverse SIM (Special Interest Media) specialisten, Concept en Strategie Managers en Project Managers binnen heel DPG Media.

Wat maakt jou de ideale kandidaat?
Voor deze uitdagende vacature zoeken wij een gedreven tech-liefhebber die creativiteit en commercialiteit weet om te zetten naar (commerciële) resultaten. Concreet bedoelen we hiermee dat je in staat bent om artikelen te produceren die zijn gericht op een kritische doelgroep. Een doelgroep die op basis van objectiviteit op de hoogte wil zijn van de meest recente tech- ontwikkelingen en met de juiste informatie de juiste keuze wil maken bij het kopen van een product. Idealiter spreek jij de taal van onze community en spreek je net zo makkelijk met onze adverteerders en andere stakeholders. Je hebt ervaring met het overzicht houden bij projecten & doelen en weet daarnaast ook in te zoomen op details als het gaat om het schrijven van tekst voor commerciële uitingen. Tevens sta je open voor innovatie en weet je nieuwe kansen om te zetten naar concrete plannen.

Verder bezit je:

 • Ervaring met het schrijven voor online en/of print en weet je de boodschap van de klant goed te verwoorden (in de tone of voice van Tweakers).
 • Aantoonbare ervaring, kennis en affiniteit met (online) platformen.
 • Ben je goed georganiseerd weet je hoe te werken met strakke deadlines.
 • Ben je flexibel, enthousiast, klant- en resultaatgericht en een echte teamplayer.
 • Een relevante HBO- opleiding richting marketing, communicatie en/of media.


Tweakers is onderdeel van DPG Media. Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wat krijg je van ons?

 • Een waanzinnig leuke baan.
 • Een salaris passend bij ervaring en kennis.
 • Een 36-urige werkweek.
 • Je ontvangt 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget.
 • Volop opleidings-en ontwikkelingsmogelijkheden, o.a. via onze DPG Media Academy.

Job requirements

Solliciteren, en dan?
Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Commercieel Redacteur bij Tweakers? Solliciteer dan snel! Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen.

Onze recruiters doen enorm goed werk, we hebben daarom geen hulp nodig om onze vacatures in te vullen. Dank je wel!

Eerst nog wat meer weten? Robin (Recruiter) beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar robin.pichler@dpgmedia.nl.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.