Commercieel Redacteur Parenting

Job description


Amsterdam - Ja! Een rol waarbij jij jouw schrijfskills kunt combineren met je sterke analyse kant. Als Commercieel Redacteur ben je druk bezig met alle online commerciële shopping en review content van onze Parenting tak - Ouders van Nu en Kek Mama.


Wat ga je doen

Jouw focus ligt op de realisatie van online shoppable (affiliate) content en op de productie van diverse redactionele rubrieken. Creatief speel je in op actuele thema’s en inhakers, bedenk en beheer je bijbehorende contentkalender en analyseert de voortgang. Je schrijft zo’n 5-10 shopping artikelen per week en zorgt voor het beeldmateriaal. Al jouw hoogwaardige content is uiteraard compleet met up to date tracking links en altijd SEO proof geschreven. Ook analyseer je de door redactie geschreven evergreen content, match en verrijk jij deze met shoppings en kijkt waar kansen liggen. Door jouw netwerk met affiliate partijen schakel jij gemakkelijk met hen en onderzoek je de promotiemogelijkheden van klanten. Oftewel als Commercieel Redacteur weet jij precies wat je lezers willen weten en hoe je hun shop intentie verhoog om ze te helpen tot de juiste informatie te komen om tot een aankoopbeslissing te kunnen komen. Iets wat voor de doelgroep van jonge- en aanstaande ouders heel belangrijk is in de levensfase waarin ze zich bevinden!

Verder:

 • Werk je samen met het conversions team voor het verkrijgen van exclusieve deals en sales content voor o.a de grote sale events van het jaar (Cyber weekend, feestdagen, Negenmaandenbeurs).
 • Ben je bezig net het verrijken door redactie bestaande en geschreven nieuwtjes, evergreens als daar een shopintentie aan gekoppeld kan worden of intern link naar andere artikelen op het platform (interne linkstrategie).
 • Heb je contact met adverteerders voor het verkrijgen van deals en campagne materiaal.
 • Werk je mee aan het creëren van test- en review-content.
 • Monitor je lanceringen van bijzondere en voor de doelgroep relevante producten en diensten en ben je bezig met producten opvragen voor testen en reviewen.
 • En ben je in staat zelf data analyses te draaien om te achterhalen hoe content presteert op basis van vooraf bepaalde KPI’s en stuur je hierop.


Wie zijn wij

Je komt terecht in onze tak Parenting, wat bestaat uit Ouders van Nu en Kek Mama. Parenting is onderdeel van DPG Online Services, bekend van o.a. Independer, NationaleVacaturebank.nl, Tweakers.net, vtwonen en AutoWeek. Je werkt als Commercieel Redacteur nauw samen met een multidisciplinair team van redacties, sales, marketing en performance en een andere Commercieel Redacteur.


Wij bieden jou

 • Salaris, passend bij jouw ervaring en een interessant bonussysteem.
 • 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget.
 • 36-urige werkweek.
 • Volop opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Jaarlijkse winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media.


Functie eisen

 • Je hebt ca. 3 jaar relevante ervaring.
 • Een geboren schrijver en eerder gepubliceerd werk in de bovengenoemde categorieën is een grote plus.
 • Bekend met het schrijven van shopping content is een grote pré.
 • Ervaring met het publiceren van content in CMS is vereist.
 • Een goed begrip van SEO met betrekking tot shopping content, alsmede gedegen kennis van de affiliate markt.
 • Affiniteit met de categorieën: kinderen & ouders.
 • De ideale kandidaat heeft oog voor detail die dubbel checkt of de content de juiste producten en tracking links bevat.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.


Job requirements

Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan snel!

Heb jij eerst nog vragen? Ik beantwoord die graag via roxanne.rinkes@dpgmedia.nl of 06-21370122. Een WhatsApp bericht mag ook.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.


We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.


Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.