Chef Sport AD Sportwereld

Job description

Rotterdam- De redactie van het AD zoekt een Chef Sport. Als leidinggevende van de sportredactie ben je verantwoordelijk voor de sportberichtgeving op AD.nl, voor het maken van AD Sportwereld en bijlagen bij grote sportevenementen. Je leidt een redactie van verslaggevers, online redacteuren en eindredacteuren. Daarnaast werk je nauw samen met de sportredacties van de zeven regionale titels.


Wat ga je doen

  • Je bent verantwoordelijk voor alle uitingen van AD Sportwereld, zowel in print als online en zowel in tekst en video als audio.

  • Je hebt concrete ideeën hoe je kan bijdragen aan de belangrijkste doelstellingen van AD Sportwereld: het verhogen van het aantal Premium-abonnementen, het aantal logins én het bereik.

  • Je werkt op de sportredactie en bent gewend met het ritme van de sportjournalistiek: je werkt dus automatisch vaak in de avonduren en weekeinden.

  • Je stuurt een club mensen aan, maar verliest ook de overige ‘management-taken’ niet uit het oog. Je houdt scherp toezicht op het budget en op de bezetting en het verloop van je mensen.

  • Je hebt nauw contact met de hoofdredactie van AD en ook met afdelingen als Marketing en Sales. Je maakt deel uit van een chefsteam.


Dit neem je mee

  • Je hebt liefde voor sport en een neus voor nieuws en ruime ervaring in de (sport-)journalistiek. Je bent op dat vlak inhoudelijk sterk

  • Je hebt duidelijke ideeën over de filosofie van AD Sportwereld en over de ontwikkeling van het merk in de nabije toekomst, zowel digitaal als in print.

  • Je hebt een relevante studie op hbo-niveau afgerond en ook relevante leidinggevende ervaring.

  • Je hebt goede contactuele eigenschappen, communiceert makkelijk en hebt voldoende overredingskracht om je eigen ideeën te laten landen. Dat geldt zowel voor de verslaggevers, de onliners, eindredacteuren als externe partijen.


Het AD is onderdeel van DPG Media en als hét grootste mediabedrijf van Nederland staat we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Chef Sport bij het AD? Solliciteer dan uiterlijk 22 november. Je krijgt na 22 november sollicitatie altijd een reactie. Wil je meer weten of meteen solliciteren? Neem contact op met Peter van Duyl; p.vanduyl@ad.nl of 06-29299661

Job requirements

**Je standplaats is Rotterdam en je werkt fulltime onder toezicht van de hoofdredactie van AD. **