Chef Redactie Sport Zuid

  • Redactie, Video & Content
  • Tilburg, Netherlands

Chef Redactie Sport Zuid

Job description

Tilburg - Voor onze gezamenlijke sportredactie ‘Sport Zuid’ van BN DeStem, Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad, zijn wij op zoek naar een leidinggevende die collega’s inspireert, motiveert en in staat is om met de redactie óók digitaal het absolute verschil te maken.

Over Sport Zuid
De redactie Sport Zuid verslaat het sportnieuws voor de drie Brabantse titels. Samen bereiken we elke dag meer dan een miljoen lezers, online of via de krant. Met onder andere acht betaaldvoetbalclubs en grote sporters in allerlei disciplines, is Brabant een echte topsport provincie.

De redactie Sport Zuid maakt onderdeel uit van DPG Media en omvat 16 fte. Met name voor de amateursport zijn er nog eens tientallen freelance-medewerkers. 

Deze redactie volgt vrijwel uitsluitend de Brabantse sport. Vanuit de centrale redactie in Rotterdam worden pagina's geleverd met het landelijke en internationale pakket. Die worden door de eindredactie van Sport Zuid op maat gemaakt voor onze lezers.

Redactie Sport Zuid is gehuisvest in Tilburg (Spoorzone), dé samenwerkingslocatie van de Brabantse titels.

Wat ga je doen?
Je wordt verantwoordelijk voor alle uitingen van Sport Zuid, zowel in print als online en zowel in tekst en video als audio. Er wordt van je verwacht dat je concrete ideeën aandraagt over jouw bijdrage aan onze belangrijke online doelstellingen. Daarnaast stuur je een club mensen aan, maar verlies je ook overige ‘management-taken’ niet uit het oog. Je houdt scherp toezicht op het budget en op de bezetting en ontwikkeling van je mensen. In je werk houd je nauw contact met de adjunct-hoofdredacteur Brabant en maak je deel uit van het chefsteam Zuid. Waar mogelijk zoek je samenwerking met de andere redacties (online, uit-redactie) in Tilburg.

Het is belangrijk dat je gewend bent aan het ritme van de sportjournalistiek. Je komt namelijk te werken op onze sportredactie en dat betekent automatisch dat je ook vaak in de avonduren en weekenden werkt.

Job requirements

Wat je meeneemt

  • Liefde voor sport, een neus voor nieuws en ruime ervaring in de (sport-)journalistiek. Je bent op dat vlak inhoudelijk sterk.

  • Duidelijke ideeën over de filosofie van Sport Zuid en over de ontwikkeling van regionale sportjournalistiek in Brabant in de nabije toekomst, zowel digitaal als in print.

  • Goede contactuele eigenschappen: je communiceert makkelijk en hebt voldoende overredingskracht om je eigen ideeën te laten landen. Dat geldt zowel voor de verslaggevers, de onliners en eindredacteuren, als voor externe partijen.


DPG Media is hét grootste mediabedrijf van Nederland. We staan open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wat wij bieden

  • Een dienstverband van 38 uur op een bruisende redactie.

  • Een salaris conform cao voor journalisten, passend bij jouw ervaring.

  • Keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld) en een winstdeling.

  • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling door onder andere trainingen en opleidingen.


Interesse?
Heb je direct zin om aan de slag te gaan als chef sport? Reageer dan uiterlijk vrijdag 11 november via de sollicitatiebutton op deze pagina. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Vincent Leemans, Adjunct-Hoofdredacteur Brabant, via vincent.leemans@persgroep.net.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen. We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.