Campagnemanager Contextual Display Advertising (SIM)

 • Digital & Advertising
 • Amsterdam, Netherlands

Campagnemanager Contextual Display Advertising (SIM)

Job description

Amsterdam- Heb jij  met meerdere jaren ervaring in het managen en optimaliseren van verschillende online proposities? En krijg jij een glimlach op je gezicht als je het beste resultaat hebt gerealiseerd voor onze adverteerder? Onze afdeling van Special Interest Media zoekt een gedreven Campagnemanager Contextual Display Advertising. Word jij onze nieuwe collega?

Wat ga je doen
De websites binnen Special Interest Media, zoals autoweek.nl, tweakers.net, vtwonen.nl en oudersvannu.nl bieden heel veel content aan binnen hun specifiek domein. Rondom deze content is display advertising, dat rekening houdt met de context, erg aantrekkelijk. We noemen dit Contextual Display Advertising. Het performance team is per direct op zoek naar een digital professional die onze SIM campagnes weet te optimaliseren en samen met ons wil groeien en ontwikkelen!  Als campagnemanager Contextual Display Advertising ben je de spil tussen accountmanagement en campagne management, en ben je verantwoordelijk voor de forecasting, uitrol en management van directe campagnes (pacing en yield). Contextual Display Advertising genereert hogere resultaten bij een adverteerder en bovenal een hogere tevredenheid door de bezoeker van de site. De advertentie die getoond wordt bij deze specifieke content sluit namelijk naadloos aan.

Je draagt zorg voor een optimale inzet van Contextual Display Advertising binnen de verschillende sites van Special Interest Media. Je schakelt met alle interne afdelingen, zoals Campaign Operations, Adoptimize, Yield en Product, met als doel het beste resultaat voor de adverteerder. De samenwerkingen met adverteerders die Contextual Display Advertising afnemen zullen worden begeleid gedurende de gehele looptijd. Naast de dagelijkse monitoring van deze samenwerkingen ben je als Campagne Manager betrokken bij de (eind)rapportage, voorbereiding van nieuwe voorstellen en optimalisatie van het proces.

Resultaatgebieden:

 • Het verhogen van de ARPP, (Average Revenue per Pageview) door monitoring en optimalisatie.

 • Het coördineren van de uitlevering van Direct-Buy Contextual Display jaardeals.

 • Het optimaliseren van kortlopende campagnes en het verzorgen van tussentijdse en eindrapportages, afgestemd op de behoefte van de klant.

 • Het bouwen van cases, bedoeld om het aandeel contextual advertising verder te vergroten.


Wat ga je nog meer doen:

 • Voorbereiden van voorstellen voor (nieuwe) adverteerders in samenwerking met accountmanagement.

 • Je verzorgt een onderbouwd advies aan huidige klanten ten behoeve van performance verbetering, en geeft advies over vergoedingen o.b.v. deze resultaten.

 • Je coördineert en verzorgt juiste informatie voor de inrichting van campagnes naar ad ops, geeft advies over gezonde vergoedingen van bestaande partners op basis van performance resultaten en je zorgt voor kennisdeling naar collega’s binnen SIM over inzet van het contextual display kanaal.


Wat maakt jou de ideale kandidaat

 • Programmatic, direct, open- & closed marketplace, yielding, pacing en contextual display zijn bekende termen voor jou.

 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met het managen en optimaliseren van verschillende online proposities.

 • Je bent op de hoogte van alle trends en technologische ontwikkelingen in de markt.

 • Je hebt aantoonbare ervaring met online Ad Management systemen zoals: (DV360, P161, Adform, Xandr, Google Admanager, Adhese). Dit op zowel programmatic als contextual display campagnes.

 • Je kunt in- en externe stakeholders goed managen.

Daarnaast ben jet data gedreven & proactief.  Neem je initiatief bij het uitrollen van campagnes en begrijp je welke klant op welk moment naar welke informatie op zoek is. Als adviespartner voor zowel externe klant als interne collega ben jij behulpzaam, pro-actief en bezit je overtuigingskracht.  Tot slot heb je een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en heb je de drive met ons mee te groeien!


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Job requirements

Solliciteren, en dan?
Heb je direct zin om aan de slag te gaan als campagnemanager Contextual Display Advertising? Solliciteer dan snel! Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Robin beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar robin.pichler@dpgmedia.nl.

Onze recruiters doen enorm goed werk, we hebben daarom geen hulp nodig om onze vacatures in te vullen. Dank je wel.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.