Business Manager Circulation

 • Marketing
 • Amsterdam, Netherlands

Business Manager Circulation

Job description

Amsterdam – Ben jij dé Business Manager die zich kenmerkt als iemand die het overzicht bewaart, bruggen binnen en buiten de afdeling bouwt en zeer benaderbaar is. Je weet daarnaast wat er speelt op de afdeling en weet deze kennis ten positieve voor de afdeling en je collega’s in te zetten. Je houdt ervan om lijn en overzicht aan te brengen maar bent ook gewend om flexibel en constructief om te kunnen gaan met dynamiek en het gezamenlijk streven naar een maximaal sales resultaat.

Wat ga je doen
Binnen deze afdeling fungeer je als sparringpartner van de Director Circulation en stel je deze persoon in staat om de afdeling optimaal te sturen en te begeleiden. Dit doe je ondere andere door een sluitende, ambitieuze begroting qua sales, budget en personeel te maken en deze maandelijks in samenwerking met je collega’s goed te kunnen volgen. Je bent in staat om onze cijfers goed te kunnen te verklaren richting externe stakeholders zoals onze redacties, uitgevers, advertising departments en IT-afdelingen waardoor de afdeling Circulation haar focus behoudt en de medewerking van intercompany departementen aan de circulation-doelstellingen gewaarborgd zijn.

Je doorziet de werking van de diverse verkoopprogramma’s en bent een van de drijvende krachten in het scheppen van voorwaarden om de uitvoering van onze plannen en activiteiten te versnellen. Je bereidt meetings goed voor zodat er recht gedaan wordt aan gemaakte afspraken en opvolging daarvan wederzijds is verzekerd.

Je bent op de hoogte van en hebt toegang tot zowel de formele- als de informele informatieprocessen en gemaakte afspraken, je denkt mee over strategie, procedures en processen en weet al deze zaken op de juiste manier vast te leggen. Niet alleen geschreven, maar wanneer van toepassing ook uitgewerkt in presentatievorm om de afdeling in zijn geheel mee te krijgen in onze besproken strategieën en plannen.

Op basis van je kennis en kunde en je capaciteiten zoals hierboven geschetst sta je de afdeling ten dienste en ben je in staat de Director Circulation en je collega’s inhoudelijk te kunnen adviseren. Kortom je zorgt mede voor overzicht, inzicht en duidelijkheid om de afdeling soepel en gericht met elkaar, en met andere afdelingen, te kunnen laten werken.

Verder ben je verantwoordelijk voor:

 • Het vastleggen van complexe strategieën in begrijpelijke presentaties tbv in- en externe stakeholders
 • Medeverantwoordelijk voor het indienen sales, financieel en personeel budget.
 • Je bent op de hoogte van cijfers en in staat deze in- en extern te verantwoorden.
 • Je bereidt onze meetings degelijk voor.
 • Je brengt overzicht in strategie, afspraken, procedures en processen.
 • Brengt met andere sleutelfiguren overzicht in onze personeelszaken.
 • Adviseert de Director Circulation en je mede-MT leden over diverse facetten binnen en de afdeling.

Job requirements

Wie zijn wij
De afdeling Circulation is verantwoordelijk voor de werving en behoud van abonnees binnen alle titels van DPG Media die bestaat uit 70 ondernemende collega’s binnen Brand & Digital met ieder hun eigen specialisme - van Uxer, e-mail marketeer tot campagnemanager en business owner. Samen zijn wij binnen DPG Media verantwoordelijk voor alle commerciële doelstellingen op onze digitale platformen, apps en sites. Onze marketing vindt plaats over de as van content en voornamelijk op onze eigen platformen. We werken dan ook nauw samen met IT en redacties. Het is van groot belang dat deze afdelingen goed samen werken, en dat hier een gedegen structuur achter staat.

Wat maakt jou de perfecte kandidaat
Voor deze uitdagende rol zoeken wij een betrokken persoon die in staat is om zowel bestaande als nieuwe en veranderende strategieën, tactieken of processen van de afdeling te vangen in concrete en begrijpelijke presentaties. De presentaties kunnen gaan over ons channelmanagement, verkoop-, technisch-, data- , financieel of personeelsbeleid. Deze goed vormgegeven presentaties informeren ons kernteam, als ook onze relaties, en komen door de opmaak snel en concreet tot de kern van het onderwerp. Het is daarnaast een pré als onze nieuwe collega het de ervaring heeft om zelf aan deze onderwerpen een inhoudelijke bijdragen te leveren.

Verder:

 • Je bezit meerdere jaren (+-8 ) ervaring in de consultancy. Opgedaan over meerdere onderwerpen in meerdere bedrijven, afdelingen en/of projecten
 • Je hebt de capaciteit om een afdeling en mensen snel te doorgronden.
 • Bent benaderbaar en in staat om bruggen te bouwen.
 • Je hebt gevoel voor cijfers en cijfermatig inzicht je bezit een drive om het maximale resultaat te behalen.
 • Weet inhoud goed, begrijpelijk en inhoudelijk vast te leggen.
 • Je bent informeel en werkt pro-actief, analytisch en besluitvaardig.
 • Je hebt een motiverende, stimulerende houding met aandacht voor collega’s.
 • Je bent bereid te werken op de locaties in Amsterdam en Antwerpen. De verwachting is dat de nieuwe collega minimaal 3 tot 4 dagen per week op kantoor werkt, waarvan 1 tot 2 dagen op het kantoor in Antwerpen (dat zich op 5 minuten loopafstand bevindt van de Thalys).


Wat je van ons krijgt

 • Een waanzinnig leuke baan, waarbij je deel uitmaakt van een betrokken team.
 • Een salaris passend bij ervaring en kennis.
 • Een 36-urige werkweek.
 • Je ontvangt 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget.
 • Volop opleidings-en ontwikkelingsmogelijkheden.

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.
Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.

Solliciteren, en dan?
Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Business Manager Circulation? Solliciteer dan direct! Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen.

Eerst nog wat meer weten? Jamie beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar jamie.plug@dpgmedia.nl

Onze recruiters doen enorm goed werk, we hebben daarom geen hulp nodig om onze vacatures in te vullen. Dank je wel!