Business Controller

 • Finance
 • Amsterdam, Netherlands

Business Controller

Job description

Hoofddorp/Amsterdam - Ben jij op zoek naar een uitdagende veelzijdige business control functie? Als IT controller maak je onderdeel uit van de afdeling Finance. Binnen Finance vormen we samen met onze Belgische collega’s één team. Daarnaast werk je nauw samen met alle IT managers en werk je mee aan de Digitale Transformatie binnen DPG Media. De groeiende IT-organisatie is centraal georganiseerd over België en Nederland heen en zodoende werk je voor alle merken binnen DPG, zoals Het Algemeen Dagblad, de Volkskrant, Het Laatste Nieuws, De Morgen, Nu.nl, VTM, VTMGO, Q-music, Independer, LIbelle, Margriet, VTWonen, Veronica, Donald Duck, Tweakers, en vele anderen. Naast IT zal je ook verantwoordelijkheden kunnen krijgen op andere key domein van DPG Media, wat resulteert in een gevarieerd takenpakket en een bredere blik op het bedrijf. 

Wat ga je doen 

Je draagt zorg voor de maandafsluiting en je stelt budgetten, forecasts en meerjarenplannen op. Jij zorgt voor een transparant financieel overzicht, stelt scherpe analyses op en maakt impact binnen Product & IT en binnen Finance. Dit doe je samen met de Group IT Controller waar je direct aan rapporteert. Verder:

 • Analyseer en rapporteer je de maandelijkse resultaten en bespreek je die met de stakeholders

 • Jij bent het aanspreekpunt voor verschillende IT area managers, als sparringpartner weet je hen te challengen en te adviseren daar waar nodig.

 • Jij zorgt ervoor dat de budget uitgave (opex & capex) onder controle zijn.

 • Jij zorgt voor ad hoc analyses en werkt mee aan strategische projecten.


Wie zijn wij 

Als onderdeel van de IT organisatie (ongeveer 800 mensen) maak jij deel uit van het hart van de organisatie van DPG Media. Zo’n 80% van alle strategische projecten binnen DPG Media betreffen IT. Je krijgt hiermee tevens de kans om te werken voor het grootste mediabedrijf van Nederland en België. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen. Onze impact is groot en daar pluk jij de vruchten van. Werken bij DPG Media betekent namelijk dat je veel ruimte krijgt voor eigen initiatief.

Wij bieden jou

 • Een goed salaris afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Laptop en telefoon van de zaak.
 • Een 36-urige werkweek.
 • Keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld).
 • Jaarlijkse winstregeling (o.b.v. resultaat van de organisatie).
 • De mogelijkheid tot flexwerken.
 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten 
 • Hoofdlocatie Hoofddorp (eind 2023/begin 2024 wordt dit Amsterdam)

Job requirements

Dit ben jij

Je bent analytisch zeer sterk, nauwkeurig en zelfstandig. Je bent hands-on, proactief, iemand met drive die ervoor gaat. Je kan zowel de diepte in gaan als het helikopterbeeld geven. Je voelt je thuis in een dynamische snel veranderende omgeving. Je communicatieve vaardigheden zijn sterk en je maakt makkelijk contact met je stakeholders.

Verder heb je:

 • HBO/WO werk- en denkniveau

 • Heb je minimaal 4 tot 7 jaar relevante werkervaring

 • Ben je zeer ervaren met Excel en maak je nieuwe systemen en processen snel eigen

 • Ben je bereid te reizen tussen de verschillende locaties (Hoofddorp, Amsterdam, Antwerpen)


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan nu! 
Heb jij eerst nog vragen? Ik beantwoord die graag via venetia.de.wit@dpgmedia.nl


Wij doen graag onze werving zelf en wensen niet samen te werken voor de invulling van deze rol.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben of leer onze tech organisatie kennen! En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.