Business Analyst Operational Excellence

 • Hoofddorp, Netherlands

Business Analyst Operational Excellence

Job description

Het medialandschap is volop in beweging en DPG Media ook. Als grootste mediabedrijf van België en Nederland bereiken we dagelijks nagenoeg alle Vlamingen en Nederlanders met een divers portfolio aan mediaproducten. De digitale transformatie binnen DPG Media is in volle gang en onze online media groeien sterk. Een groot en dynamisch bedrijf in transformatie kent vele interessante strategische uitdagingen. Ben jij iemand die data omzet in inzichten? Ben jij analytisch, nieuwsgierig en een doorzetter? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen
Als business analyst maak je deel uit van het ‘Operational Excellence team’ dat het ExCo van DPG Media ondersteunt bij de realisatie van strategische verbeterprojecten. Deze projecten zijn vaak domeinoverstijgend en in samenwerking met de verschillende business units binnen DPG Media.

Jij zorgt er binnen dit team voor dat de beschikbare data optimaal worden benut voor het verkrijgen van inzichten. Je weet het team te verbazen met slimme analyses die bijdragen aan de doelstellingen van de diverse projecten. En je bent vaardig in het bouwen van dashboards en (geautomatiseerde) rapportages die het lange termijn succes van projecten te blijven monitoren. Kortom je bent binnen het operational excellence team de drijvende kracht op het gebied van data analyse.

Het takenpakket:

 • Je verzamelt en interpreteert de beschikbare data per project en Business Unit. Op basis daarvan bepaal je samen met de betrokken teamleden relevante analyses die leiden tot business inzichten. Je voert die analyses uit en kan de resultaten duidelijk presenteren.
 • Je zorgt voor het samenvoegen van bestaande rapportages en ontwikkelt waar nodig extra rapportages of vereenvoudigde dashboards die het mogelijk maken om betere inzichten te krijgen.
 • Mede op basis van jouw analyses en inzichten worden diverse verbeteringen uitgewerkt door het projectteam. Je werkt hier intensief aan mee.
 • Tijdens het project verfijn je de datasets en ontwerp je een werkbaar dashboard dat ook na afloop van het project binnen de business gebruikt wordt.
 • Je treedt daarbij op als sparring partner voor de Business Unit en blijft ook beschikbaar voor vragen na afronding van het project.


Functievereisten

 • Je hebt uitstekende analytische vaardigheden en weet hoe je data moet analyseren, combineren en presenteren.
 • Tools als Excel, Google Sheets kennen geen geheimen voor jou en hebt ervaring met analysetools / -talen zoals bijvoorbeeld SQL en Python. Je kan ook vlot (tijdelijke) datasets opzetten.
 • Je bent business minded en kan de vertaalslag maken van business data naar inzichten.
 • Je ziet snel door het bos de bomen: uit diverse informatiebronnen haal jij de juiste gegevens en informatie die nodig zijn voor het project. Je weet hoofd- en bijzaken te onderscheiden en verliest je niet in details.
 • Je kan een logica ontdekken achter de data en kan deze logica en analyse ook vlot presenteren en overbrengen naar de stakeholders in het project.
 • Je hebt ervaring met werken in projectteams.
 • Je bent een flexibele teamspeler en streeft naar het behalen van kwaliteitsvolle en duurzame resultaten.
 • Je hebt tenminste een bachelor werk- en denkniveau.
 • Je hebt minstens 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie en hebt ervaring met het bouwen van rapportages en dashboards, bij voorkeur binnen een context van operational excellence en/of verbetertrajecten.
 • Je bent communicatief vaardig en sterk in stakeholdermanagement.


Wij bieden jou

 • Je komt terecht in een toonaangevend mediabedrijf, dat bruist van de activiteit en fijne collega’s. Een team dat net als jij enthousiast over de creativiteit en constante innovatie in de mediasector dat direct rapporteert aan het ExCo van DPG Media.
 • Je bouwt mee aan het nieuwsmedia, online service en entertainment landschap van morgen en krijgt in een open bedrijfscultuur de ruimte om je enthousiasme en creativiteit in te zetten en je talenten verder te ontwikkelen.
 • Intellectueel uitdagende projecten waarin je de mensen, cultuur en de werking van het bedrijf grondig leert kennen.
 • Een gevarieerde rol waarin je impact hebt op de strategische besluitvorming en het dagelijks werk van honderden collega’s.
 • Een competitief loonpakket en aantrekkelijke voordelen.


Solliciteren, en dan?
Ben jij top in je vakgebied (of heb je de ambitie om top te worden)? Fleur je helemaal op in een warme, creatieve, bruisende omgeving waarin je constant uitgedaagd wordt? Neem contact met ons op en laten we samen bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Want jouw talent is welkom bij DPG Media, ongeacht jouw achtergrond en voorkeuren.

Eerst nog wat meer weten? Ik beantwoord graag je vragen via mark.van.dommelen@dpgmedia.nl.

Wij doen graag onze werving zelf en wensen niet samen te werken voor de invulling van deze rolNog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Job requirements

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.