Business Analist NU.nl

Job description

Hoofddorp - Als business analist bij NU.nl speel je een cruciale rol in de doorontwikkeling van NU.nl. Jouw inzichten vormen de basis voor alle beslissingen die in de organisatie genomen worden en dragen direct bij aan de ervaring van onze 7,5 miljoen bezoekers. Jouw analyses maken dus grote impact!

Je werkt hierin nauw samen met andere analisten (binnen NU.nl en binnen DPG), maar ook met het productteam, IT, data engineering en data science, redactie, marketing en sales. We dagen elkaar uit, helpen en verbeteren waar het kan en je krijgt veel vrijheid, verantwoordelijkheid en ruimte om jouw eigen ideeën naar voren te brengen om NU.nl op alle vlakken verder te verbeteren.

Wat ga je doen

In deze rol krijg je de ruimte om het data- en impactgedreven werken binnen NU.nl naar een nog hoger niveau te tillen door continu na te denken over de vraag hoe we nog meer uit onze data kunnen halen. Sterker, we verwachten dat je hierin de leiding neemt.

Jouw hoofdverantwoordelijkheden:

 • Je gaat proactief op zoek naar de belangrijkste behoeften, vragen en aannames in de organisatie om te kunnen sturen op het leveren van de meeste waarde. Op basis daarvan kom je met analyses, modellen, experimenten en nieuwe (algoritmische) oplossingen om met behulp van data inzichten te geven.

 • Je haalt inzichten uit alle beschikbare data over het gebruik van zowel de website als de mobiele apps

 • Je volgt bezoekers over de site en apps en brengt hun gedrag in kaart

 • Je onderzoekt of nieuwe product features het beoogde gebruik en gedrag tot gevolg hebben en rapporteert je bevindingen aan de rest van de organisatie.

 • Je helpt bij het vormen van KPI’s, zorgt ervoor dat jouw analyses acties in gang zetten en stimuleert en motiveert iedereen met data om resultaten te halen.


Wij bieden

 • Een goed salaris afhankelijk van kennis en ervaring.

 • Laptop en telefoon van de zaak.

 • Keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld).

 • 24 vakantiedagen, met optie tot bijkopen.

 • Jaarlijkse winstregeling (o.b.v. resultaat van de organisatie).

 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten.

 • Het werken met ‘state of the art’ analysetechnieken in AWS met ongekend grote datasets.


Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.


Ontdek wat wij je te bieden hebben of leer onze tech organisatie kennen! En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter

Job requirements

Wie ben jij

 • Minimaal drie jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare digitale rol;

 • Je hebt technische kennis van relationele databases/Qlikview/Qlik Sense/SQL. Ervaring met geavanceerde en voorspellende modelleringstechnieken (R/Python) is een pre;

 • Aantoonbaar statistisch en zakelijk inzicht, sterke communicatieve vaardigheden en in staat om complexe data op een eenvoudige wijze over te brengen aan alle stakeholders in de organisatie;

 • Je bent in staat overzicht te houden, de juiste vragen te stellen en verbanden te zien;

 • Je hebt de energie om collega's te motiveren en te enthousiasmeren om met data resultaat te halen. Je bent een inspirerende en toegewijde collega waar iedereen graag mee samenwerkt.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.


Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan nu!

Heb je nog wat vragen? Ik beantwoord deze graag via venetia.de.wit@dpgmedia.nl


Wij doen graag onze werving zelf en wensen niet samen te werken voor de invulling van deze rol