Business analist

Job description

Hoofddorp - Als business analist help je ons met de transitie naar een meer data-gedreven, selfservice customer center. Ons doel? Zo slim mogelijk contacten met onze abonnees af te kunnen handelen. Alles om onze abonnees excellente service te verlenen, via innovatieve kanalen en met meerwaarde in elk klantcontact!


Wat ga je doen

Je gebruikt de data van zowel de online als offline klantinteracties, aangevuld met data van onze abonnees. Deze data komt uit een van de grootste data lakes van Nederland. Jouw modellen en analyses worden gebruikt voor digitalisering en innovatie op alle non-assisted channels (self service, service automation, AI, Chatbots, etc). Jouw hoofdverantwoordelijkheden bestaan uit:

 • Vertalen van vraagstukken op het gebied van klantcontact naar toepasbare inzichten voor procesverbeteringen en retentie- en cross sell mogelijkheden.
 • Leveren van input voor de strategie voor de juiste kanaalsturing, met een juiste mix tussen bemenste en selfservice kanalen.
 • Toepassen van verschillende analysetechnieken in nauwe samenwerking met de data scientists binnen het CI Team bij Marketing.


Wie zijn wij?

Het DPG Media Customer Center is de afdeling binnen DPG Media die verantwoordelijk is voor de afhandeling van klantcontacten en abonnementenregistratie voor onze dag-, week-, en maandbladen.

Dagelijks streven we onze ambitie na om het meest commerciële, oplossingsgerichte en efficiënte customer center van Nederland te zijn. Dit door klantvragen te voorkomen en ze tijdig, adequaat en volledig op te lossen. Door de verkoop van onze mooie producten zorgen we dagelijks voor tevreden klanten!


Qua technologie gebruiken wij: SQL, Python, Spark, Dataiku, Databricks, Looker, Tableau, Redshift en AWS infrastructuur.


Wij bieden

 • Salaris passend bij jouw ervaring.
 • Een 36-urige werkweek.
 • Persoonlijke keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld).
 • Deelname aan de winstdelingsregeling.
 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten.
 • Locatie in Amsterdam (momenteel werken we vanuit huis).
 • Werken met de nieuwste stack.
 • Kennisdeling vanuit onze tech collega's.


Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.


We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.


Ontdek wat wij je te bieden hebben of leer onze tech organisatie kennen! En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.

Job requirements

Wie ben jij

 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in een omgeving met veel online data.
 • Je hebt ervaring met Python/R, SQL en (relationele en cloud) databases.
 • Je bent helemaal thuis in de wereld van big data en machine learning, en het gebruik hiervan in een zakelijk omgeving.
 • Je kunt je analyseresultaten omzetten in bruikbare inzichten door je resultaten te presenteren aan je afnemers.
 • Je hebt ervaring met het bouwen van dashboards (bij voorkeur via Tableau / Looker) om je analyse- of testresultaten van je modellen te visualiseren.
 • Je bent zelfstartend, kan goed autonoom werken en bent proactief in het aanpakken van nieuwe uitdagingen.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.


Word jij binnenkort onze nieuwe collega? Solliciteer dan nu!
Eerst nog wat meer weten? Ik beantwoord graag je vragen via mark.van.dommelen@dpgmedia.nl. Bellen of appen mag ook op +316 83 80 00 59.


Wij doen graag onze werving zelf en wensen niet samen te werken voor de invulling van deze rol