Brand Marketeer

Job description

Amsterdam – Heb jij affiniteit met de autobranche en weet je exact wat ervoor nodig is om de naams- en propositiebekendheid te vergroten middels creatieve campagnes? Dan is dit wellicht een mooie kans voor jou, want voor AutoTrack en Gaspedaal.nl zijn wij op zoek naar een Brand Marketeer!

 

Het team

In deze functie werk je samen met de B2B Marketeer, de performance marketeer, CRM marketeer en het DPG media team. Als Brand marketeer ben je verantwoordelijk voor het opzetten, beheren en bewaken van de brand- en communicatieactiviteiten. Je weet trends en kansen door te vertalen in creatieve campagnes om zo de naams- en propositiebekendheid van onze merken te vergroten. Je komt in een zeer hecht team terecht waar veel gelachen wordt en minstens zo hard gewerkt. Niet lullen maar poetsen is het credo en iedereen ervaart veel vrijheid om zijn/haar eigen dagen in te delen. Met deze vrijheid komt een grote mate van zelfstandigheid en die moet je aankunnen.

 

Wat ga je doen

Als Brand Marketeer bewaak je alle on- en offline merkactiviteiten, in lijn met de opgestelde roadmap en de marketingstrategie. Je weet door middel van campagnes een structurele bijdragen te leveren aan de bekendheid van de merken en weet vanuit de behoefte van de persona welke campagnes goed aanslaan. Verder pak jij ook met gemak de volgende zaken op:

 • Vertalen van de merkstrategie naar 360 graden marketing campagnes en concrete actiepunten.

 • Je bent op de hoogte van de trends en weet op welk stukje van het platform de focus moet komen te liggen.

 • Aan de hand van data en inzichten van de persona’s onderbouw je jouw keuzes voor het merk.

Automotive MediaVentions is onderdeel van DPG Media, het grootste mediahuis van Nederland en België, met in het merkportfolio de sterke automotive merken AutoTrack, Gaspedaal.nl en AutoWereld. Met een gezamenlijk bereik van 5.000.000 bezoekers per maand is Automotive MediaVentions de grootste speler in de markt. Per direct zijn wij op zoek naar een Brand marketeer.

  

Wat maakt jou de perfecte kandidaat

Je weet creatieve campagne ideeën om te zetten naar grote landelijke reclamecampagnes, als ook regionale branded content campagnes en storytelling. Als ervaren Brand Marketeer is het voor jou geen probleem om meerdere projecten tegelijk te managen, resultaatgericht te werken en je stakeholders dichtbij te houden. Verder heb jij:

 • Hbo werk- en denkniveau.

 • Ca. 5 jaar relevante ervaring als Brand Marketeer.

 • Een hands-on-mentaliteit. Je draait je hand niet om voor de productie van online tot video, explainer animatie tot social of van podcast tot TV bumper ads.

Als onderdeel van hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt. 

 

Wij bieden jou

 • Salaris passend bij jouw ervaring.

 • Een 36-urige werkweek.

 • Persoonlijke keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld).

 • Deelname aan de winstdelingsregeling.

 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten.

Job requirements

Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan voor 27 augustus!

Heb jij eerst nog vragen? Ik beantwoord die graag via valery.joosten@dpgmedia.nl of 06-21262903. Een WhatsApp bericht mag ook.

 

Over Automotive Mediaventions

Met sterke merken als Gaspedaal, AutoTrack en Autowereld zijn wij dé partner voor bedrijven binnen de Nederlandse automotive markt en bereiken we maandelijks 6 miljoen bezoekers. De sites zijn complementair aan elkaar en bedienen grotendeels verschillende typen consumenten en zakelijke klanten. Waar Gaspedaal het beschikbare auto-aanbod in Nederland vertoont, biedt AutoTrack extra checks, informatie en zekerheden rondom de aangeboden auto’s en is Autowereld het freemium alternatief voor de zakelijke adverteerder.

Daarnaast biedt Automotive Mediaventions B.V. als joint venture van DPG Media en Mediahuis een gecombineerde bereik van beide mediahuizen. Met o.a. AD, Telegraaf, Volkskrant, Nu.nl en Q-music zijn de twee merken zichtbaar naar de Nederlandse autokoper, en profiteren de adverteerders van zowel een landelijk als regionaal bereik voor hun advertenties.