Analytics & Tracking Specialist

 • Data
 • Amsterdam, Netherlands

Analytics & Tracking Specialist

Job description

Amsterdam - In deze veelzijdige rol neem jij het voortouw in het inrichten, optimaliseren en beheren van de tracking & analytics set-up van de verschillende merken van DPG Online Services en sluit je actief aan bij alle cross-platform datacollectie en -activatie initiatieven van DPG Media.

DPG Online Services vertegenwoordigt de supply-demand, content en community platformen van DPG Media, met merken als Tweakers, Autotrack, Independer, Nationale Vacaturebank, Ouders van Nu en VT Wonen. Deze op diensten en content gefocuste platformen bieden kwaliteitsartikelen en faciliteren een grote online community. Door vraag en aanbod bijeen te brengen worden consumenten ondersteund bij het nemen van beslissingen op het gebied van tech, automotive, insurance, recruitment, home-deco en parenting.

Wat ga je doen
Als Analytics & Tracking Specialist coördineer jij alle initiatieven binnen DPG Online Services rond tracking en tagging en zorg je voor een future-proof tracking oplossing. Ook assisteer je de merken bij het inrichten en configureren van hun tracking setup. Daarnaast draag je bij aan de succesvolle activatie van platform data in marketing campagnes en lever je de data die wordt toegepast in machine learning modellen en dashboards. Je bent daarmee een belangrijke gesprekspartner voor onze data scientists, analisten en dashboard specialisten, waarbij je hen helpt om de juiste datasets op te bouwen en te onderhouden. Doordat jij performance eisen begrijpt en actief nieuwe technologieën, standaardisaties en best practices verkent, vervul je een expert rol voor product owners, developers en platform managers bij de merken.

Over het team
Je zult gaan werken in het centrale data team van DPG Online Services dat bestaat uit data engineers, data scientists, data analysts en dashboarding specialisten. Daarnaast zul je nauw samen gaan werken met het centrale Tracking & Tagging team en andere data collega’s van DPG Media. Uiteraard schakel je ook veelvuldig met de data specialisten en product owners binnen de business units. Samen met hen zul je gaan kijken waar de grootste business-impact is te halen met tijdige, betrouwbare en complete data.

Het centrale data team van DPG Online Services adviseert en ondersteunt de merken op het gebied van Data Engineering, Data Science en dashboarding activiteiten. Hierbij is tijdige, complete en betrouwbare data essentieel. Door ontwikkelingen zoals het blokkeren van third-party cookies, ads en trackers en technologische kansen zoals server-side tagging, is het nodig om voortdurend de datacollectie en de verwerking in analytics-systemen te optimaliseren en daarbij de performance en continuïteit te waarborgen. Dit valt ook samen met de data-ambities van DPG Media, waar gewerkt wordt aan de uitrol van een betrouwbaar en transparant cross-platform advertentienetwerk: DPG’s ‘trusted web’.

Qua technologie gebruiken wij: Snowplow, Google Marketing Platform (waaronder server-side GTM), Sourcepoint, Piano/Cxense, Xandr, Google Ad Manager, SQL, Python, DBT, Qlik, Looker en een reeks aan AWS producten en services.

Wij bieden

 • Marktconform salaris afhankelijk van ervaring.
 • Laptop van de zaak.
 • Keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld).
 • Jaarlijkse winstdeling (o.b.v. resultaat van de organisatie).
 • Werken met de nieuwste technologie en tracking stacks.
 • De beste company feestjes (Corona permitting)
 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten.
 • Budget voor het bezoeken van (online) conferenties en congressen


Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben of leer onze tech organisatie kennen! En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.

Job requirements

Wie ben jij
Voor de rol van Analytics & Tracking Specialist zoeken we een professional met 3+ jaar ervaring op het gebied van tracking, analytics en data-activatie. Je bent resultaatgericht, doortastend en pragmatisch, werkt secuur en durft initiatief en beslissingen te nemen. Ook communiceer je makkelijk met verschillende BUs, teams, disciplines en specialisten.

Daarnaast heb je ruimschootse ervaring met:

 • Analytics platforms: (Server-side) Snowplow en/of Google Analytics
 • Tag Management Systemen: (Server-side) Google Tag Manager
 • Data Governance, privacy en consent management systemen (Sourcepoint, TCF2.0)
 • Webtechnologie basics zoals JavaScript, CSS en HTML

Het is een pré als je hebt gewerkt met:

 • Data Management Systemen: Piano/Cxense, Salesforce DMP, BlueKai, Adobe Audience Manager
 • Conversie optimalisatie platforms/AB-testing tools: Optimizely, Google Optimize, AB-tasty


Word jij binnenkort onze nieuwe collega?
Solliciteer dan nu!
Eerst nog wat meer weten? Ik beantwoord graag je vragen via mark.van.dommelen@dpgmedia.nl.

Wij doen graag onze werving zelf en wensen niet samen te werken voor de invulling van deze rol