Analytics Lead

Job description

Amsterdam - In deze veelzijdige rol neem jij het voortouw in het optimaliseren en beheren van de tracking set-up van de verschillende merken van DPG Online Services en sluit je actief aan bij alle cross-platform datacollectie en -activatie initiatieven van DPG Media.


DPG Online Services vertegenwoordigt de supply-demand, content en community platformen van DPG Media, met merken als Tweakers, Autotrack, Independer, Nationale Vacaturebank, Ouders van Nu en VT Wonen. Deze op diensten en content gefocuste platformen bieden kwaliteitsartikelen en faciliteren een grote online community. Door vraag en aanbod overzichtelijk bijeen te brengen worden consumenten ondersteund bij het nemen van beslissingen op het gebied van tech, automotive, insurance, recruitment, home-deco en parenting.


Het afgelopen jaar is er hard gewerkt om de verschillende data-initiatieven binnen DPG Online Services naar een hoger plan te tillen. Belangrijke ontwikkelingen daarbij zijn de bouw van een centraal dataplatform en het in gebruik nemen van machine learning (ML) modellen voor de verrijking van de diensten en producten van de verschillende business units. Uiteraard is het succesvol trainen en toepassen van ML modellen sterk afhankelijk van de aanwezigheid van tijdige, complete en betrouwbare data. Daartoe zijn er de afgelopen periode grote stappen gezet in de optimalisatie van de datacollectie op de digitale assets van de Online Services merken.


Inmiddels zijn voor alle merken de meeteisen uitputtend in kaart gebracht en is de tracking op de verschillende platformen in lijn met deze requirements verfijnd en verbeterd. Maar door technologische ontwikkelingen als privacy-instellingen voor browsers, server-side tagging en het uitgebreide aanbod van event-based tracking systemen, is het nodig om voortdurend de datacollectie en de verwerking in analytics-systemen te optimaliseren en daarbij de performance en continuïteit te waarborgen. Dit valt ook samen met de data-ambities van DPG Media, waar gewerkt wordt aan de uitrol van een betrouwbaar en transparant cross-platform advertentienetwerk: DPG’s ‘trusted web’.


Wat ga je doen

Als Analytics Lead coördineer jij alle initiatieven binnen DPG Online Services rond tracking en tagging, draag je bij aan de succesvolle activatie van platform data in marketing campagnes en lever je de data die wordt toegepast in ML modellen. Je bent daarmee een belangrijke gesprekspartner voor onze data scientists, analisten en dashboard specialisten, waarbij je hen helpt om de meest rijke, granulaire en betrouwbare dataset op te bouwen en te onderhouden. Doordat jij bottom-up performance eisen begrijpt en actief nieuwe technologieën, standaardisaties en best practices verkent, vervul je een leidende raadgevende rol voor product owners, developers en platform managers, die jouw raadplegen voor de robuuste tracking van hun digitale assets.


Over het team

Je zult gaan werken in het centrale data team van DPG Online Services dat bestaat uit data engineers, data scientists en een dashboards specialist. Ook zal er nog een Data Lead worden aangetrokken die zich bezig zal houden met projectdefinitie en het stakeholdermanagement rond data. Daarnaast zul je nauw samen gaan werken met het centrale Tracking & Tagging team en alle data collega’s van DPG Media, en ben jij opdrachtgever en supervisor van onze externe tracking partner. Uiteraard schakel je ook veelvuldig met de data specialisten en product owners binnen de business units. Samen met hen zul je gaan kijken waar de grootste business-impact is te halen met tijdige, betrouwbare en complete data.

Qua technologie gebruiken wij: Snowplow, Tealium, Google Marketing Platform,, Webtrekk, Piano/Cxense, Xandr, Google Ad Manager, SQL, Python, dbt, Qlik, Looker en een reeks aan AWS producten en services.


Wij bieden

 • Salaris afhankelijk van ervaring.
 • Laptop en telefoon van de zaak.
 • Keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld).
 • 24 vakantiedagen, met optie tot bijkopen.
 • Werken met de nieuwste stack.
 • Jaarlijkse winstregeling (o.b.v. resultaat van de organisatie).
 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten.

Job requirements

Wie ben jij

Voor de rol van Analytics Lead zoeken we een professional met minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van tracking, analytics, en data-activatie; liefst aan bureauzijde. Ook heb je minimaal 1 jaar ervaring in een leidinggevende en/of coördinerende rol. Je ben nieuwsgierig en doortastend, werkt secuur, bent pragmatisch, durft initiatief en beslissingen te nemen en communiceert makkelijk over en met verschillende BUs, teams, disciplines en specialisten.


Daarnaast heb je ruimschootse ervaring met:

 • Analytics platforms: Google Analytics, Snowplow Webtrekk
 • Tag Management Systemen: Google Tag Manager, Tealium

Hebt gewerkt met:

 • Data Management Systemen: Piano/Cxense, Salesforce DMP, BlueKai, Tealium AudienceStream, Adobe Audience Manager
 • Conversie optimalisatie platforms/AB-testing tools: Optimizely, Google Optimzie, AB-tasty, VWO

En bent op de hoogte van attributiemodellen en de succesvolle toepassing daarvan en beschikt over basisvaardigheid in webtechnologie (JavaScript, CSS en HTML). Kennis (basis) van van database technologieën (REST-API’s, SQL, No-SQL) is een pré.


Waarom DPG Online Services?

 • Een unieke kans om, gesteund door één van de grootste publisher netwerken, te werken voor een aantal van de meest toonaangevende platformen van Nederland, waar data wordt ingezet om zowel de B2C als B2B relatie te verrijken en versterken.
 • Nauwe samenwerking met gedreven en getalenteerde collega’s in marketing, content, product en development, die er voortdurend naar streven om de services die zij aanbieden binnen tech, automotive, insurance, recruitment, home-deco en parenting te verbeteren.
 • Werken met de nieuwste technologieën in Analytics, web/app development en Cloud computing.
 • Vrijheid om je eigen ideeën te ontwikkelen en visie te verwezenlijken – zolang jij je plannen kunt onderbouwen, krijg je alle ruimte om je ambities te verkennen.
 • Jouw persoonlijke ontwikkeling is leidend. We gaan samen op zoek naar wat jou drijft en wat jij wilt leren.


Word jij binnenkort onze nieuwe collega?

Solliciteer dan nu! Eerst nog wat meer weten? Ik beantwoord graag je vragen via mark.van.dommelen@dpgmedia.nl. Bellen of appen mag ook op +316 83 80 00 59.


Wij doen graag onze werving zelf en wensen niet samen te werken voor de invulling van deze rol.