Analytics Engineer

Job description

Hoofddorp - Verschillende databronnen daar weet jij wel raad mee! Jij als Analytics Engineer binnen Digital Sales development zorgt namelijk dat alle gebruikers en advertising data van alle grote nieuws merken en magazine titels vanuit het datawarehouse klaargemaakt wordt voor dashboards om zo analyses op te draaien. 


Wat ga je doen

Met jouw backend dashboarding skills bouw jij solide dashboards voor het analyseren van advertentieproducten. Uiteraard compleet met automatische rapportages en monitoring zodat snelle signalering van issues mogelijk is. Hierbij bouw jij nieuwe dashboards maar optimaliseer je ook bestaande. Je deinst niet terug voor een uitdaging en jij schrijft SQL queries met je ogen dicht. Qlik is jouw belangrijkste BI tool, deze gebruiken we oa om data visueel te maken. Samen met een andere Analytics Engineer werk je nauw samen met de Business Analisten in het Digital Analyse team. Zij schakelen dagelijks met de business en weten daardoor precies waar de behoefte ligt. Deze vertaal jij vervolgens door in jouw dashboards zodat zij de data goed kunnen analyseren en visualiseren. Verder:

 • ben je verantwoordelijk voor de Qlik backend qua scripting en data behandeling.

 • ben je in staat om complexe adhoc analyses uit te voeren.

 • ben je in nauw contact met het DCC/ Big data team om benodigde aanpassingen doorgevoerd te krijgen.


Wie zijn wij

Het team van Digital Analyse bestaat uit 4 personen, namelijk Analytics Engineers en Business Analisten. Dit is een jong en divers team met echte professionals. Als team ben je onderdeel van het grote centrale team Digital sales development NL. Vanuit ons fijne kantoor in Hoofddorp kom je terecht in een energieke omgeving die volop in ontwikkeling is. Je krijgt de kans om te werken voor de grootste mediaspeler van Nederland waarbij je meebouwt aan de nieuwsmedia van morgen. Verder is er bij ons veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, onder andere door middel van trainingen en opleidingen.Wat je van ons krijgt

 • Een waanzinnig leuke baan.

 • Een salaris passend bij ervaring en kennis.

 • Een 36-urige werkweek.

 • Je ontvangt 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget.

 • Volop opleidings-en ontwikkelingsmogelijkheden.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt


Wat maakt jou de perfecte kandidaat

 • Je hebt uitstekende kennis van databases & SQL;  Schrijft queries met de ogen dicht.

 • Data modelleren zit je in de vingers en Advanced Qlik script kent geen geheimen voor je.

 • Analyseren van advertentieproducten impact vraagt naast goede SQL skills om goede inhoudelijke kennis van site/app metrics.  

 • Je hebt kennis van web tracking implementatie.

 • Daarnaast ben je bekend met adserving data (oa Xandr en ADx).

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.


We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.


Job requirements

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Analytics Engineer? Solliciteer dan snel. Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen


Eerst nog wat meer weten? Roxanne beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar roxanne.rinkes@dpgmedia.nl


Onze recruiters doen enorm goed werk, we hebben daarom geen hulp nodig om onze vacatures in te vullen. Dank je wel!