Affiliate Marketeer Tweakers

 • Digital & Advertising
 • Amsterdam, Netherlands

Affiliate Marketeer Tweakers

Job description

Amsterdam - Ben jij toe aan een verdiepingsslag in affiliate marketing en gaat jouw hart sneller kloppen van "tech"? Zit resultaatgerichtheid in je DNA en vind je het bovendien leuk om de gesprekspartner te zijn naar onze klanten over de verschillende affiliate proposities? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!
Ter versterking van ons performance team zijn we per direct op zoek naar een affiliate marketeer voor Tweakers (dé grootste website in Nederland over technologie en elektronica inclusief de Pricewatch).

Wat ga je doen?
Als affiliate marketeer word je verantwoordelijk voor alle affiliate omzet en groei van Tweakers. Daarbij staat het monetizen van ons bereik centraal, zonder de gebruiker uit het oog te verliezen. In deze dynamische rol zorg jij voor een optimale gebruikerservaring in onze Pricewatch, de bekende tech prijsvergelijker waarin maarliefst 3,5 miljoen prijzen van verschillende producten zijn geïntegreerd. Hierin bied je een zo volledig mogelijk aanbod aan producten / aanbieders inclusief accurate prijzen, en draag je zorg voor de shopreviews.

Dagelijks heb je een focus op het monitoren en optimaliseren van de bestaande performance proposities (in-content, pricewatch / feed management, widgets etc). Dit doe je door goed relatiebeheer te onderhouden met bestaande partners, maar ook nieuwe partners aan te sluiten. Tevens ben je verantwoordelijk voor de coördinatie met de redacties voor het plaatsen van commerciële uitingen en ben je in gesprek met de afdeling B2C marketing voor het plannen van de juiste uitingen op onze eigen kanalen.

Door te focussen op autonomie binnen de teams, heb je de ruimte om eigen initiatieven aandacht te geven. Heb jij bijvoorbeeld goede ideeën over commerciële content kansen, inclusief de adverteerders die hier bij zouden passen? Of denk je dat we met een bepaalde CRO test de CTR of de gemiddelde eCPC kunnen verhogen? Dan krijg je bij ons ook de kans om dit idee uit te voeren. Je krijgt dus veel vrijheid om de verantwoordelijkheden in affiliate omzet naar jouw inzicht goed in te richten.

Wie zijn wij
Wij zijn het Performance team van DPG Media Special Interest Media (SIM). Binnen SIM richten we ons op verschillende niche titels. Denk hierbij aan AutoWeek, Tweakers, vtwonen en Ouders van Nu. Titels die zich richten op echte fanatiekelingen, mensen met passie en échte kennis. Als marktleider in elk domein bij deze SIM titels aan het goede adres om de verkoop te verhogen van producten die aansluiten op een specifieke doelgroep.

Wat maakt jou de perfecte kandidaat?

 • HBO+ werk- en denkniveau met minimaal 2 jaar (commerciële-) ervaring binnen de online media, bij voorkeur op gebied van (affiliate) marketing;
 • Bij voorkeur heb je affiniteit met tech en/of automotive;
 • Je bent ondernemend en bent altijd op zoek naar nieuwe manieren om kansen te benutten;
 • Je bent analytisch en maakt beslissingen op basis van data in plaats van gevoel;
 • Je bent klantgericht, oplossingsgericht en zorgt altijd voor een win-win situatie.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wat krijg je van ons?

 • Een waanzinnig leuk team, waarin hybride werken volledig is omarmd;
 • Een goed salaris, passend bij jouw kennis en ervaring;
 • Een 36-urige werkweek;
 • Volop opleidings-en ontwikkelingsmogelijkheden via de DPG Academy;
 • 8% vakantiegeld + nog eens 4% persoonlijk budget, te besteden aan een fiets, extra pensioen, extra vakantiedagen of als een extra bonus;
 • Winstdeling op basis van positief bedrijfsresultaat;
 • Een abonnement krant of magazine van DPG Media) naar keuze;
 • Diverse personeelskortingen op o.a. verzekeringen, telefoons en private- leaseauto;
 • Telefoon en laptop voor dagelijks gebruik.

Job requirements

Solliciteren, en dan?
Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Affiliate Marketeer bij Tweakers ? Solliciteer dan snel! Je krijgt binnen 1 week na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen.

Onze recruiters doen enorm goed werk, we hebben daarom geen hulp nodig om onze vacatures in te vullen. Dank je wel!

Eerst nog wat meer weten? Robin (Recruiter) beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar robin.pichler@dpgmedia.nl of een appje naar 06-12274870.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.