Advertising Data Project manager

Job description

Hoofddorp - Als AdTech & Data Project Manager ben je verantwoordelijk voor diverse audience- en data projecten gericht op ontwikkelen van effectieve impactvolle advertentie producten voor onze adverteerders.

Wat ga je doen

De digitale ambities van DPG Media zijn hoog. We streven ernaar voorop te lopen en de juiste producten te ontwikkelen die de markt in z’n geheel vooruit helpen. Als AdTech & Data Project Manager ben je verantwoordelijk voor het begeleiden en afronden van diverse data gerelateerde projecten die naadloos moeten koppelen op advertentie technologie of daar maximale impact hebben. Dit kunnen zowel projecten zijn waarbij de adverteerder betrokken is, projecten met leveranciers of interne projecten die van groot belang zijn. Jij houdt je onder andere bezig met:

- Projecten waarbij de koppeling tussen advertentie technologie en data zorgen voor betere resultaten voor de adverteerder of we hiermee klaar zijn voor de toekomst
- Het opzetten, uitwerken en opvolgen van partnerships met vendors voor implementatie & maximalisatie van onze data, zoals geolocatiedata.
- Het aansturen van (panel) surveys & data verzameling via redactie.
- De implementatie van first off/one off custom data projecten met klanten zoals Bol.com, Infosum, AS Watson, Carrefour en meer.


Wie zijn wij

Je komt terecht in het Advertising Data BENE team wat onderdeel is van de centrale afdeling Digital Sales Development. Vanuit ons kantoor in Hoofddorp of Vilvoorde kom je terecht in een energieke omgeving die volop in ontwikkeling is. Het Advertising Data BENE team bestaat uit 10 collega’s en is verantwoordelijk voor beheer van de data systemen en koppelingen, analyses, data science en datatool ontwikkelingen. Je hebt daarbij dagelijks contact met Product & Innovatieteams, developers en natuurlijk je teamgenoten zelf.


Wij bieden jou

 • Salaris passend bij jouw ervaring.
 • Een 36-urige werkweek.
 • Persoonlijke keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld).
 • Deelname aan de winstdelingsregeling.
 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten.
 • En natuurlijk een krant naar keuze!


Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.


We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.

Job requirements

Wie ben jij?

 • Aantoonbare domeinkennis digital advertising (ad tech)/data.
 • Drie tot vijf jaar projectmanagement ervaring in een technisch/IT domein.
 • Sterk in plannen & prioriteren.
 • Aantoonbare ervaring met managen van diverse stakeholders, intern en extern.
 • Gedrevenheid kunnen vastbijten in projecten.
 • Communicatief sterk (kennis van FR is een nice to have).
 • Commerciële mindset.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan snel!

Solliciteer dan nu! Eerst nog wat meer weten? Ik beantwoord graag je vragen via floris.van.herpen@dpgmedia.nl.