Adjunct-hoofdredacteur NU.nl

 • Redactie, Video & Content
 • Hoofddorp, Netherlands

Adjunct-hoofdredacteur NU.nl

Job description

Hoofddorp/Amsterdam - NU.nl zoekt een adjunct-hoofdredacteur. Heb jij veel ervaring met online nieuws en kun jij met die ervaring een coachende rol vervullen? Denk jij multidisciplinair, ben je innovatief en zie je kansen om onze journalisten verder te brengen? Dan zoeken we jou.

We zoeken iemand die een inhoudelijk sterke sparringpartner kan zijn op de redactievloer. Een adjunct die heel multidisciplinair denkt en innovatie weet aan te zwengelen. Ook zal de adjunct-hoofdredacteur een belangrijke rol spelen in het verder brengen van onze gezichten.

Wat ga je doen

 • Je bent bezig met de dagelijkse operatie, je denkt en beslist mee over onze producties. Je zorgt er samen met een team van chefs voor dat NU.nl (middels een goede planning) elk moment van de dag urgent is.

 • Je helpt collega’s met inhoudelijke vraagstukken en bewaakt onze journalistieke koers.

 • Je vindt steeds weer ruimte om met de redactie nieuwe dingen te proberen. Je zorgt ervoor dat NU.nl ook in de toekomst relevant blijft.

 • Je bent niet alleen sparringpartner op de redactievloer, maar ook gesprekspartner voor product, IT, marketing en sales.

Dit neem je mee

 • Je beschikt over veel ervaring met online nieuws. Met die ervaring weet je onze ploeg elke dag weer te inspireren.

 • Je hebt veel ideeën over hoe ons merk en de redactie kunnen blijven groeien. Je bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen om ons heen en voelt de drang om te blijven bewegen. Je bent eerder verantwoordelijk geweest voor innovatie in de media.

 • Je hebt oog voor de ontwikkeling van onze redacteuren en verslaggevers en ervaring met het verder brengen van talent. Je hebt ook eerder grote teams aangestuurd.

 • Je bent een verbinder. Je werkt graag in teamverband aan een gezamenlijk doel.


NU.nl is met acht miljoen maandelijkse gebruikers de grootste nieuwssite van Nederland. Je geeft samen met hoofdredacteur Lindsay Mossink leiding aan een jonge, enthousiaste redactie die bestaat uit zo’n zeventig mensen. De sfeer is informeel en iedereen wordt aangemoedigd zich uit te spreken en mee te denken.


De redactie werkt nu nog in Hoofddorp, maar verhuist volgend jaar naar Amsterdam.

Wij bieden jou

 • Salaris passend bij jouw ervaring

 • Werktijd in overleg, idealiter 4 dagen.

 • Persoonlijke keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld).

 • Deelname aan de winstdelingsregeling.

 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.


Heb je direct zin om aan de slag te gaan? Solliciteer dan voor 8 oktober!
Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Heb je eerst nog vragen over de vacature, Elly Ooms (business support) helpt je graag via elly@nu.nl.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.

Job requirements

Wij hebben geen behoefte aan hulp van externe partijen