Overslaan naar content

Adjunct Hoofdredacteur online - Libelle, Flair en Margriet

Hybride
 • Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Redactie, Video & Content

Functieomschrijving

Amsterdam - Voor de digitale kanalen van de merken Flair, Libelle en Margriet, die maandelijks in totaal meer dan 8,5 miljoen vrouwen bereiken (NMO Q3 2024), zoeken we een bevlogen adjunct-hoofdredacteur die de drie online contentcreatie teams van Flair, Libelle en Margriet aanstuurt, journalistiek en inhoudelijk sterk is onderlegd, een ervaren leidinggevende aan redacties is en strategieën ontwikkelt en uitrolt om de gestelde KPI’s te behalen en kwalitatief hoogwaardige content te ontwikkelen voor de kanalen van de drie grote vrouwenmerken van DPG.

De rol

Redactiebeleid
Samen met de hoofdredacteur online ontwikkelen, uitrollen en en bewaken van de contentstrategie voor de diverse online kanalen: flair.nl, libelle.nl en margriet.nl, en de social media-kanalen, e-mailnieuwsbrieven en push notificaties van deze merken, op basis van de DNA’s van de merken. Doel: online contentproductie die kwalitatief hoogwaardig is en naadloos past bij de identiteit van de merken en waarmee de gestelde KPI’s (bereik, inlog etc) voor het vrouwendomein worden behaald.

Kwaliteit van de Online Publicaties
Verantwoordelijk voor het waarborgen van de kwaliteit van de online publicaties, in nauwe samenwerking met de hoofdredacteur online en de coördinatoren. Daarbij gaat het om relevante, aansprekende inhoud die voldoet aan de journalistieke wetten, visueel aantrekkelijk is en multimediaal is; waardevolle online content waarvoor de doelgroepen bereid zijn in te loggen en te betalen.

Productie van Online Content
Toezien op de coördinatie van het journalistieke proces voor online publicaties, inclusief het ontwikkelen, organiseren en toezien op de productieprocessen, systemen en planningen.

Crossmediaal beleid
Verantwoordelijk voor de digitale transitie en crossmediale planning en continuïteit overall (360 graden samenwerking tussen print en online).

Leidinggeven aan de redactie
Leiden, instrueren, begeleiden, coachen, ontwikkelen en beoordelen van redactiemedewerkers, in overleg met de hoofdredacteur online.
Vervangend hoofdredacteur bij afwezigheid van hoofdredacteur online

Online Redactionele Organisatie
Zorgen voor een optimale organisatiestructuur voor online redactionele activiteiten die efficient is, binnen budget blijft en doelen kan bereiken. Zorgt voor een soepele samenwerking met de printredacties.

Bijdrage aan Online KPI’s
Medeverantwoordelijk voor het onderhouden van goede relaties met interne stakeholders als IT, team redactionele inzichten & groei en marketing met als gemeenschappelijk doel het behalen van de online kpi’s als bereikcijfers, vrienden en relaties, inlogs en online abonnementen.


Jouw vaardigheden

 • Leiding geven aan teams: aan en sturing geven aan het team contentcreatie, bestaande uit de redactiemanagers/-coördinatoren (direct reports) en redacteuren (indirect reports). Eerste aanspreekpunt voor redacteuren bij afwezigheid van de redactiemanager/-coördinator.

 • Ondernemerschap: zien en oppikken van kansen in de online markt, zowel voor bestaande als nieuwe producten/diensten.

 • Visie: vermogen om afstand te nemen van de dagelijkse praktijk. Ontwikkelen van een strategie voor de komende jaren en op basis daarvan de koers bepalen voor de online redactionele activiteiten.

 • Creativiteit: bedenken van originele oplossingen voor problemen die verband houden met online redactioneel werk. Ontwikkelen van nieuwe werkwijzen die de online activiteiten ten goede komen.

 • Overtuigingskracht: gemeenschappelijke doelen op zo’n manier presenteren dat alle betrokken partijen deze ondersteunen en zich inzetten om deze doelen te behalen.

 • Organisatiesensitiviteit: inzicht hebben in de invloed en gevolgen van eigen beslissingen en activiteiten op andere delen van de organisatie. Begrijpen van de belangen van andere delen van de eigen organisatie.

 • Resultaatgerichtheid: actief gericht zijn op het behalen van resultaten en doelstellingen. Bereid zijn om in te grijpen wanneer resultaten tegenvallen.


Jouw profiel

 • Academisch werk- en denkniveau.

 • Ervaring in resultaatgericht leidinggeven en in soortgelijke functie.

 • Ruime journalistieke ervaring, bij voorkeur in diverse schrijvende en leidinggevende functies binnen online redacties.

 • Kennis en gevoel voor journalistieke kwaliteit op diverse online terreinen, inclusief nieuwswaarde, visuele presentatie, relevante multimedia (podcast, video).

 • Kunnen denken in doelgroepen, geschikte thema’s en invalshoeken.

 • Brede maatschappelijke interesse met een aantoonbaar relevant netwerk.

 • Sterke, inspirerende en evenwichtige persoonlijkheid.

 • Open communicator, in staat om medewerkers te enthousiasmeren en te motiveren.

Onze voorwaarden

 • Een salaris passend bij ervaring en kennis.

 • Een 36-urige werkweek.

 • 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget.

 • Een jaarlijkse winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media.

 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen en trainingen via onze eigen DPG Media Academy.

 • Een prachtig nieuw kantoor (Mediavaert) in Amsterdam.


DPG Media staat open voor alle talent in de maatschappij. Ongeacht je achtergrond, nodigen we je uit om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Solliciteren
Solliciteren kan door te reageren op deze vacature kan alleen via de solliciteer button op deze website en voor de sluitingsdatum op maandag 22 juli. Voor vragen over de vacature of voortgang van de sollicitatie kan contact worden opgenomen met Tessa Kaatee (Corporate Recruiter DPG Media). Dit is mogelijk via tessa.kaatee@dpgmedia.nl.

Vereisten

Onze recruiters doen goed werk, zij hebben geen hulp nodig van externe partijen bij het vinden van een nieuwe collega!

of