Accountmanager Performance - DPG Special Interest Media

 • Sales & Operations
 • Amsterdam, Netherlands

Accountmanager Performance - DPG Special Interest Media

Job description

Amsterdam - Heb jij al wat commerciële meters op de teller staan en ben je klaar voor de volgende stap? Wil je klanten adviseren over strategische samenwerkingen voor een aantal van de grootste en bekendste websites van Nederland? Dan is dit een mooie uitdaging voor jou!

Wie zijn wij
Voor het team Performance binnen DPG Special Interest Media zijn wij op zoek naar een Accountmanager Performance. Binnen het salesteam van Special Interest vertegenwoordigen we een aantal nummer 1 platformen en merken in de branches Technology, Home Deco, Automotive en Parenting. Daarbinnen vallen de merken Tweakers, vtwonen, Ouders van Nu, Autoweek, Hardware Info, AutoTrack, Autowereld en Gaspedaal.

Wat ga je doen
Als Accountmanager ben je verantwoordelijk voor het beheer van een groep partners van DPG Special Interest Media met een focus op retail en e-commerce. Hierbij richt je je op het ontwikkelen, onderhouden en uitbouwen van relaties met directe adverteerders, affiliate netwerken en communicatiebureaus door heel Nederland. Jij bent de titel performance adviseur richting jouw klanten en sales collega’s van DPG over lange termijn strategische samenwerkingen, lead- en sales campagnes, affiliate en data samenwerkingen. Hierbij worden creatieve concepten en strategische samenwerkingen steeds belangrijker! Verder:

 • Bepaal je de sales strategie voor jouw klanten en andere marktpartijen, ofwel de gehele DMU.

 • Bouw en onderhoud je relaties met zowel huidige als nieuwe klanten. De nadruk ligt op het uitbouwen van huidige partners.

 • Analyseer je affiliate samenwerkingen, signaleer je kansen voor partners en DPG media en is het je niet vreemd om op basis van data en resultaat te denken en werken.

 • Onderhandel je over commerciële afspraken. Hierbij zorgt je voor maximaal rendement voor zowel onze partners als voor DPG Technology.

Het team
Je komt terecht in een dynamisch, gedreven en ervaren team van 20 directe sales collega's. Daarbinnen is SIM performance een subteam met de focus op de specialisatie bij retail en e-commerce relaties. Een mooi voorbeeld van hoe wij samenwerken is ons duo systeem. Hierbij werken er twee accountmanagers per branche(s) samen. Je bent samen verantwoordelijk voor een klantenpakket door heel Nederland. Deze gezamenlijke verantwoordelijkheid zorgt voor een goede begeleiding en een mooie leerschool.

Wij bieden jou

 • Salaris passend bij jouw ervaring, met daarnaast een mooie en realistische bonusstructuur.

 • Een 36 urige werkweek.

 • Persoonlijke keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld).

 • Een laptop, telefoon, auto van de zaak.

 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten.

Functie eisen

 • Hbo- of wo werk- en denkniveau met minimaal 4 jaar commerciële ervaring binnen media, sales en/of marketing.

 • Aantoonbaar goede resultaten geboekt in het uitbouwen van relaties en het realiseren en vergroten van de omzet.

 • Ervaring met de verdienmodellen; Affiliate, Display, Programmatic, Mobile, Data, Concepts (branded content) en Events.

 • Je bent een innovatief persoon die voortdurend kansen ziet voor nieuwe producten en markten en deze met zijn/haar klanten of relaties onderzoekt.

 • Je gaat op basis van inhoud een gesprek aan en zit het liefst zo vaak mogelijk bij je klant.

 • Je bent gestructureerd en werkt planmatig aan het uitbouwen van je klantenpakket met collega’s binnen DPG Media.

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan direct!
Heb jij eerst nog vragen? Ik beantwoord die graag via valery.joosten@dpgmedia.nl.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen. We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Job requirements

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.